Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Д'Арбі, Теренс Трент


Flag of the United States.svg

План:


Введення

Сананда Франческо Майтрейя (повне ім'я Теренс Трент Ховард; рід. 15 березня 1962, Манхеттен, Нью-Йорк), більш відомий під своїм колишнім сценічним псевдонімом Теренс Трент Д'Арбі ( англ. Terence Trent D'Arby ) - американський співак.


1. Ранні роки

Д'Арбі народився в Манхеттені, Нью-Йорк, в 1962. Він виріс зі своїм вітчимом, преподобним Джеймсом Бенджаміном Дарбі, священиком церкви п'ятидесятників; та Френсіс Дарбі, госпел-співачкою і викладачкою. У дитинстві його називали Террі Дарбі. Його сім'я переїхала спочатку в Нью-Джерсі, потім в Чикаго, поки остаточно не влаштувалася під Флориді. Він закінчив школу DeLand High School, де співав в хорі The Modernaires.

Д'Арбі займався боксом в Орландо і виграв чемпіонат Golden Gloves серед легковаговиків. Він отримав запрошення в боксерську школу при Армії США, проте його батько наполіг на вступі до коледжу. Майтрейя поступив в Університет Центральної Флориди, але кинув навчання через рік, добровільно вступивши на військову службу в Армію США. Він був розподілений у Форт Сілла, Оклахома, а потім служив в 3-й збройної дивізії поряд з Франкфуртом, Німеччина. Він був звільнений у квітні 1983 через дезертирства. Перебуваючи в Німеччині, він також працював з групою The Touch, з якою випустив альбом "Love On Time" в 1984. Продюсером альбому був знаменитий Франк Фаріан ( Boney M., Eruption, Milli Vanilli і т.д.). В 1989, у зв'язку з наступила славою Д'Арбі, альбом був перевиданий у ремастірованной версії під назвою "Early Works". В 1986 він виїхав до Лондон, де зрідка виступав з групою The Bojangels, після чого підписав контракт зі звукозаписною компанією CBS Records.


2. Слава під ім'ям Теренс Трент Д'Арбі

Дебютний альбом 1987 Introducing the Hardline According to Terence Trent D'Arby - його найпопулярніша і успішна робота. Завдяки таким хітам, як "If You Let Me Stay", "Wishing Well", "Dance Little Sister" і "Sign Your Name", альбом поширився тиражем більше мільйона копій у перші 3 дні, а на сьогоднішній день - більше 12 млн копій . У березні 1988 Д'Арбі отримав за нього Греммі в номінації "Краще чоловіче вокальне виконання в стилі R & B". У тому ж році він був номінований на Soul Train Awards в категорії "Кращий новий виконавець".

Його другий альбом Neither Fish Nor Flesh був випущений в 1989.

Наступний альбом Д'Арбі, Symphony or Damn, був випущений через 4 роки, після його переїзду в Лос-Анджелес. На альбомі були присутні такі пісні, як "Delicate" і "She Kissed Me". Він потрапив на четверте місце в чарті Великобританії.

В 1995 Д'Арбі випустив альбом Vibrator, після чого відправився у світове турне.

В 1990-і роки відносини між Д'Арбі і керівництвом Columbia Records почали псуватися, і в 1996 він покинув лейбл. На час він уклав контракт з Java Records, де записав альбом Terence Trent D'Arby's Solar Return, який не був випущений. В 2000 він викупив права на невипущені альбом і покинув рекорд-лейбл і свій менеджмент Lippman Entertainment.

В 1999 Д'Арбі заміняв покійного Майкла Хатчинса під час виступу групи INXS на церемонії відкриття Літніх Олімпійських ігор 2000 року.


3. Кар'єра під ім'ям Сананда Майтрейя

4 жовтня 2001, в результаті декількох побачених снів, Д'Арбі офіційно змінив ім'я на Сананда Майтрейя. В одному з інтерв'ю він сказав: "Terence Trent D'Arby was dead ... he watched his suffering as he died a noble death". Це стало його спробою творчого переродження і позбавлення від того, що він вважав жорстокої сутністю шоу-бізнесу.

В 2001 Майтрейя переїхав до Мюнхен, Німеччина, і створив власну звукозаписну компанію Treehouse Pub. У тому ж році вийшов його перший альбом за шість років Wildcard (в минулому Terence Trent D'Arby's Solar Return), який отримав позитивні відгуки від критиків. Спочатку альбом можна було безкоштовно скачати на його сайті, потім він був випущений на компакт-диску через Universal Music і пізніше на його власному рекорд-лейблі.


4. Кінокар'єра

Д'Арбі знявся у двох фільмах, а також у телесеріалі Shake, Rattle and Roll: An American Love Story, в якому він зіграв Джекі Уїлсона

Його музика була використана в деяких фільмах і серіалах, серед яких заголовна тема до фільму Френкі і Джонні, заключна тема до фільму Поліцейський з Беверлі-Хіллз 3 "Right Thing, Wrong Way", яку він написав спільно з продюсерською групою Jimmy Jam & Terry Lewis. Пісня "What Shall I Do?" була використана в одному епізоді телесеріалу UPN "Подруги". В 2007 три пісні були використані у фільмі Джадда Апатоу Трішки вагітна.


5. Дискографія

5.1. Студійні альбоми

  • 1987: Introducing the Hardline According to Terence Trent D'Arby
  • 1989: Neither Fish Nor Flesh
  • 1993: Symphony or Damn
  • 1995: Vibrator
  • 2001: Wildcard (перевипущено в 2002 році як Wildcard! - The Jokers 'Edition)
  • 2005: Angels & Vampires - Volume I
  • 2006: Angels & Vampires - Volume II
  • 2009: Nigor Mortis
  • 2010: The Sphinx

5.2. Збірники

  • 2002: Greatest Hits
  • 2006: Collections

5.3. Сингли

Рік Назва Позиції в чартах [1]
Billboard Hot 100 US R & B US Dance Club Play US Dance Maxi Singles US Modern Rock UK Singles Chart [2]
1987 "If You Let Me Stay" 68 19 47 26 - 7
1988 "Dance Little Sister" 30 9 7 18 - 20
1988 "Sign Your Name" 4 2 23 - - 2
1988 "Wishing Well" 1 1 7 3 - 4
1989 "This Side Of Love" - - - - - -
1989 "To Know Someone Deeply Is To Know Someone Softly" - 47 - - - 55
1990 "Billy Don't Fall" - - - - - -
1993 "Do You Love Me Like You Say?" - - - - - 14
1993 "Delicate" feat. Des'ree 74 - - - - 14
1993 "She Kissed Me" - - - - 5 16
1993 "Let Her Down Easy" - - - - - 18
1993 "Turn The Page" - - - - - -
1993 Neon Messiah EP - - - - - -
1995 "Holding On To You" - - - - - 20
1995 "Vibrator" - - - - - 57
1995 "Supermodel Sandwich" - - - - - -
2002 "O Divina" - - - - - -
2002 "What Shall I Do" - - - - - -

Примітки

  1. Позиції пісень Теренса Трента Д'Арбі в чартах Billboard - www.allmusic.com/artist/terence-trent-darby-p68144 (Англ.) . Allmusic.com (2006). Читальний - www.webcitation.org/68WhiNTK7 з першоджерела 19 червня 2012.
  2. David Roberts British Hit Singles & Albums. - 19-е изд. - Лондон: Guinness World Records Limited, 2006. - P. 140. - ISBN 1-904994-10-5

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Резнор, Трент
Реттиг, Теренс
Бертон-апон-Трент
Уайт, Теренс Хенбері
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru