Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Едді, Дуейн


Flag of the United States.svg

План:


Введення

Дуейн Едді ( англ. Duane Eddy , Народився 26 квітня 1938) - американський гітарист, лауреат Греммі, який вважається піонером гітарного "твенга" [1], головним в 1950-х роках (поряд з Чаком Беррі) популяризатором електричного гітарного звуку і (згідно Allmusic) найуспішнішим рок-н-рольних інструменталістом всіх часів [2].

Зоряні роки Едді були пов'язані з продюсером Чи Хейзлвудом (вони почали співпрацю з 1954 року); пік його творчості ознаменували хіт-сингли: "Peter Gunn", "Cannonball", "Shazam" і "Forty Miles of Bad Road". У період з 1958 по 1963 роки 15 синглів входили Top 40 списку Billboard Hot 100 [1]. У 1986 році Едді став лауреатом Греммі з композицією "Peter Gunn" (в номінації Best Rock Instrumental) [3].

У числі гітаристів, які називали Дуейна Едді в числі основних впливів, - Джордж Харрісон, Дейв Девіс ( The Kinks), Хенк Марвін ( The Shadows), Джон Ентвістл ( The Who), Брюс Спрінгстін, Дік Дейл, Едріан Белью ( King Crimson), Білл Нелсон ( Be Bop Deluxe), Марк Нопфлер ( Dire Straits). У 1994 році Дуейн Едді був введений в Зал слави рок-н-ролу [2].


1. Нагороди

  • Number One World Musical Personality (NME Poll, UK, 1960)
  • Rock and Roll Hall of Fame (1994)
  • Grammy (Best Rock Instrumental, "Peter Gunn", 1986)
  • Grammy (номінація: Best Country Instrumental, альбом "Doc Watson", 1992)
  • Rockwalk (1997)
  • "Chetty" award (Chet Atkins, 2000)
  • Guitar Player Magazine (Legend Award, 2004)

2. Обрана дискографія

2.1. Сингли

  • "Movin 'N' Groovin" (1958, # 72 US)
  • "Rebel Rouser" (# 6)
  • "Ramrod" (# 27)
  • "Cannonball" (# 15)
  • "The Lonely One" (1959, # 23)
  • "Yep!" (# 30)
  • "Forty Miles Of Bad Road" (# 9)
  • "The Quiet Three" (# 46)
  • "Some Kind-A Earthquake" (# 37)
  • "First Love, First Tears" (# 59)
  • "Bonnie Came Back" (1960, # 26)
  • "Shazam!" (# 45)
  • "Because They're Young" (# 4)
  • "Kommotion" (# 78)
  • "Peter Gunn" (# 27)
  • "Pepe" (1961, # 18)
  • "Theme From Dixie" (# 39)
  • "Ring Of Fire" (# 84)
  • "Drivin 'Home" (# 87)
  • "My Blue Heaven" 50
  • "Deep In The Heart Of Texas" (1962, # 78)
  • "The Ballad Of Paladin" (# 33)
  • "Dance With The Guitar Man" (# 12)
  • "Boss Guitar" (1962, # 28)
  • "Lonely Boy, Lonely Guitar" (# 82)
  • "Your Baby's Gone Surfin" '(# ​​93)
  • "The Son Of Rebel Rouser" (1964, # 97)
  • "You Are My Sunshine" (1977, 50)
  • "Peter Gunn" (with The Art of Noise) (1986, # 50)

2.2. Альбоми

  • Have 'Twangy' Guitar Will Travel (# 5) - Jamie JLP-3000 (Mono) / JLPS-3000 (Stereo) - 1958
  • Especially for You (# 24) - Jamie JLPM-3006/JLPS-3006-1959
  • The "Twangs" the "Thang" (# 18) - Jamie JLPM-3009/JLPS-3009-1959
  • Songs of Our Heritage - Jamie JLPM-3011/JLPS-3011-1960
  • $ 1,000,000.00 Worth of Twang (# 10) - Jamie JLPM-3014/JLPS-3014-1960
  • Girls! Girls! Girls! (# 93) - Jamie JLPM-3019/JLPS-3019-1961
  • $ 1,000,000.00 Worth of Twang, Volume 2 - Jamie JLPM-3021/JLPS-3021-1962
  • Twistin 'With Duane Eddy - Jamie JLPM-3022/JLPS-3022-1962
  • Twistin '' N 'Twangin (# 82) - RCA LPM-2525 (Mono) / LSP-2525 (Stereo) - 1962
  • Twangy Guitar - Silky Strings (# 72) - RCA LPM-2576/LSP-2576-1962
  • Surfin '- Jamie JLPM-3024/JLPS-3024-1963
  • Duane Eddy & The Rebels-In Person - Jamie JLPM-3025/JLPS-3025-1963
  • Dance with the Guitar Man (# 47) - RCA LPM-2648/LSP-2648-1963
  • "Twang" a Country Song - RCA LPM-2681/LSP-2681-1963
  • "Twangin '" Up a Storm! (# 93) - RCA LPM-2700/LSP-2700-1963
  • 16 Greatest Hits - Jamie JLPM-3026/JLPS-3026-1964
  • Lonely Guitar (# 144) - RCA LPM-2798/LSP-2798-1964
  • Water Skiing - RCA LPM-2918/LSP-2918-1965
  • Twangin 'The Golden Hits - RCA LPM-2993/LSP-2993-1965
  • Twangsville - RCA LPM-3432/LSP-3432-1965
  • The Best of Duane Eddy CP-490 (Mono) / CPS-490 (Stereo) - 1965
  • Duane Eddy Does Bob Dylan - Reprise R-6218 (Mono) / RS-6218 (Stereo) - 1966
  • The Roaring Twangies - Reprise R-6240/RS-6240-1967
  • The Vintage Years - Sire SASH-3707-2-1975
  • Pure Gold - RCA ANL1-2671-1978
  • Duane Eddy - Capitol ST-12567-1987

3. Фільмографія

  • "Because They're Young" (1960)
  • "A Thunder of Drums" (1961)
  • "The Wild Westerners" (1962)
  • "The Savage Seven" (1968)
  • "Kona Coast" (1968)

Примітки

  1. 1 2 Duane Eddy - www.britannica.com/eb/article-9096199. Encyclopedia Britannica. Читальний - www.webcitation.org/66OKGw8Wv з першоджерела 24 березня 2012.
  2. 1 2 Richie Unterberger Duane Eddy Biography - www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:kifyxqe5ldhe ~ T1. www.allmusic.com. Читальний - www.webcitation.org/66OKIIui4 з першоджерела 24 березня 2012.
  3. Duane Eddy Grammy Award - www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:kifyxqe5ldhe ~ T52. www.allmusic.com. Читальний - www.webcitation.org/66OKIoHft з першоджерела 24 березня 2012.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Джонсон, Дуейн
Уейд, Дуейн
Келверт, Едді
Меркс, Едді
Герреро, Едді
Фішер, Едді
Рознер, Едді
Джобсон, Едді
Кокрана, Едді
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru