Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Ермлер, Фрідріх Маркович



План:


Введення

Фрідріх Маркович Ермлер (справжні ім'я та прізвище - Володимир Маркович Бреслав; 1898 - 1967) - радянський кінорежисер, актор, сценарист.

Лауреат чотирьох Сталінських премій ( 1941, 1946 - двічі, 1951). Член РКП (б) з 1919.


1. Біографія

В. М. Бреслав народився 1 (13) травня 1898 в Режице (нині Резекне в Латвії) в сім'ї робітника. В 1923 - 1924 навчався на акторському відділенні Ленінградського інституту екранного мистецтва. З 1924 працював на кінофабриці "Севзапкіно" (" Ленфільм ").

В 1929 - 1931 навчався в Кіноакадемії. В 1932 бере участь у створенні одного з перших радянських звукових фільмів " Зустрічний ".

Один з організаторів творчого об'єднання "КЕМ" (Кіно-експериментальна майстерня, совм. С Е. Іогансоном).

Видний представник пропагандистського кінематографа, який прославляв насамперед особисто И.В.Сталина, успіхи країни під його керівництвом і боротьбу з ворогами народу.

Ф. М. Ермлер помер 12 липня 1967. Похований у Ленінграді на Богословському кладовищі.


2. Пам'ять

На будинку, де в 1930 - 1962 роках жив Ермлер, встановлена меморіальна дошка.

3. Адреси в Ленінграді

4. Нагороди та звання

Images.png Зовнішні зображення
Image-silk.png Ф. Ермлер з колегами. 1940

5. Фільмографія

5.1. Акторські роботи

  1. 1924 - Чай
  2. 1924 - Скарлатина
  3. 1924 - Червоні партизани
  4. 1932 - Зустрічний

5.2. Режисерські роботи

  1. 1924 - Скарлатина
  2. 1926 - Катька - паперовий ранет (спільно з Е. Ю. Іогансоном)
  3. 1926 - Діти бурі (спільно з Е. Ю. Іогансоном)
  4. 1928 - Паризький швець
  5. 1928 - Будинок у заметах
  6. 1929 - Уламок імперії
  7. 1932 - Зустрічний (спільно з С. І. Юткевичем)
  8. 1934 - Селяни
  9. 1939 - Великий громадянин
  10. 1940 - Бальзак в Росії
  11. 1940 - Осінь (спільно з І. М. Менакер)
  12. 1943 - Вона захищає Батьківщину
  13. 1945 - Великий перелом
  14. 1949 - Велика сила
  15. 1953 - Звана вечеря
  16. 1955 - Незакінчена повість
  17. 1958 - День перший
  18. 1962 - З Нью-Йорка в Ясну Поляну
  19. 1965 - Перед судом історії - історико-документальний художній ч / б фільм за участю В. В. Шульгіна

5.3. Написав сценарії

  1. 1929 - Уламок імперії
  2. 1934 - Селяни
  3. 1939 - Великий громадянин
  4. 1949 - Велика сила

Примітки


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Злотников, Натан Маркович
Зіскінд, Яків Маркович
Полян, Павло Маркович
Хідекель, Лазар Маркович
Ярон, Григорій Маркович
Шульман, Леонід Маркович
Бородін, Михайло Маркович
Говорун, Олег Маркович
Лисицький, Лазар Маркович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru