Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Зубков, Валентин Іванович



План:


Введення

Зубков Валентин Іванович ( 1923 - 1979) - радянський актор, Заслужений артист РРФСР.


1. Біографія

1.1. Юність

Валентин Зубков народився 12 травня 1923 в селі Піщаному Рязанської губернії. Навчався в Армавірської військовій авіаційній школі ( 1941 - 1943). Був льотчиком на фронтах Великої Вітчизняної війни. Після війни працював в організації "Спецконтрольпроект".

1.2. Творчий шлях

У кіно прийшов з художньої самодіяльності, не маючи ніякої спеціальної освіти. Перші кіноролі були епізодичними ( Близнюки (1945) і Російське питання (1947)). Однак, через час, прекрасна фактура Зубкова - добре і відкрите обличчя, ладна фігура - привернула увагу кінематографістів.

В кінці сорокових років Зубков займався в самодіяльної театральної студії при МДУ, якою керував Костянтин Воїнов. У Воїнова Зубков згодом зіграв головні ролі у фільмах " Троє вийшли з лісу "(1958)," Сонце світить всім "(1959) і епізодичну роль в картині" Дядечків сон "(1966).

Свою першу головну роль він виконав у 1955 -му році, знявшись у фільмі "Це починалося так ...". З 1960 - актор Театру-студії кіноактора.

В 1957 -му Валентин Зубков грає другорядні, але запам'ятовуються ролі двох Степанов: солдата-фронтовика в " Летять журавлі "і негативного персонажа у фільмі" Комуніст ". На кілька років Зубков стає більш затребуваним актором, але у нього починаються проблеми з алкоголем [1]. Впоравшись з хворобою, актор так і не зміг відновити колишню форму, залишившись на другорядних і епізодичних ролях.

В ролі капітана Холина у фільмі " Іванове дитинство "( 1962)

Серед найвідоміших робіт актора - ролі у фільмах: " Отчий дім "(1959)," Леон Гаррос шукає друга "(1960)," Північна повість "(1960)," Іванове дитинство "(1962)," День щастя "(1963).

У фільмі " Поїзд милосердя "( 1964) Зубков знявся зі своїм сином Сергієм.


1.3. Нещастя в родині

Влітку 1977 загинув єдиний син актора, 23-річний Сергій Зубков. Повернувшись з армії, він поїхав відпочивати в село до тітки під Угличем і за нез'ясованих обставин потонув у річці.

1.4. Хвороба і смерть

Після смерті сина актор серйозно захворів: лікарі виявили у нього глибокий склероз. Зубков практично нічого не пам'ятав, не міг назвати по імені свою дружину Ніну, з якою прожив тридцять років (вони одружилися в 1947). У наступний час хвороба прогресувала: коли Зубков виходив погуляти, дружина клала йому в кишеню записку з домашньою адресою, щоб він міг повернутися назад. Відразу після Нового року актор в черговий раз потрапив в лікарню, де помер 18 січня 1979. Похований на Черкізовському (Північному) кладовищі.


2. Нагороди та досягнення

3. Фільмографія

  1. 1945 - Близнюки - епізодична роль
  2. 1947 - Російське питання - шофер (епізодична роль)
  3. 1956 - Це починалося так ...
  4. 1957 - Летять журавлі - Степан
  5. 1957 - Комуніст - Степан
  6. 1958 - Троє вийшли з лісу - Сергій Кошелев
  7. 1958 - Над Тисою - лже-Белограй
  8. 1959 - Травневі зірки - солдат (у титрах не вказаний)
  9. 1959 - Сонце світить всім - Микола Максимович Савельєв
  10. 1959 - Отчий дім - Сергій Іванович, голова
  11. 1960 - Час літніх відпусток - Гліб Горєлов
  12. 1960 - Леон Гаррос шукає друга - Андрій
  13. 1960 - Північна повість - Тихонов-художник / Тихонов-солдат
  14. 1960 - Яша Топорков - Герман
  15. 1961 - Людина йде за сонцем - Військовий Музикант (валторніст)
  16. 1961 - Євдокія - Порхін
  17. 1962 - Повінь - Федір
  18. 1962 - Іванове дитинство - Холін
  19. 1962 - Сім няньок - Григорій Іванович Волошин
  20. 1963 - День щастя - Федір Орлов
  21. 1964 - Поїзд милосердя - Данилов
  22. 1965 - Від семи до дванадцяти (епізод Парасолька) - папа Люсі
  23. 1966 - Дикий мед - Сербін
  24. 1966 - Я солдат, мама - старшина
  25. 1966 - Немає і да - Лобов
  26. 1966 - Дядечків сон - Вася
  27. 1968 - Таємничий монах - Лобов
  28. 1968 - На війні, як на війні - Басов, командир полку
  29. 1968 - Карантин - епізодична роль
  30. 1969 - Її ім'я - Весна - комісар
  31. 1969 - Увага, цунамі! - мічман Варавва
  32. 1969 - Я його наречена - Толкунов
  33. 1969 - Кроки по землі - епізодична роль
  34. 1971 - Дівчина з камери 25 - Кузьма
  35. 1971 - Антрацит - помічник тренера збірної України з боксу
  36. 1972 - Хлопчиська - народ хороший - Клімов
  37. 1972 - Останній форт - Воронін
  38. 1972 - А пароплави гудуть і йдуть
  39. 1973 - З тобою і без тебе - слідчий
  40. 1974 - Якщо хочеш бути щасливим - епізодична роль

Примітки

  1. Валентин Зубков (rudata.ru) - www.rudata.ru / wiki / Зубков, _Валентін_Івановіч

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Зубков, Георгій Іванович
Вихорев, Валентин Іванович
Філатов, Валентин Іванович
Покровський, Валентин Іванович
Чернов, Валентин Іванович
Дикуль, Валентин Іванович
Цвєтков, Валентин Іванович
Зубков
Зубков, Віктор Олексійович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru