Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Карола


фото

План:


Введення

Карола ( швед. Carola ), Повне ім'я Карола Хеггквіст ( швед. Carola Hggkvist ) - шведська поп - співачка. Народилася в Стокгольмі 8 вересня 1966 року. В 1983, 1991 і 2006 року представляла Швецію на Євробаченні.


1. Біографія

1.1. 1977-1989: Перший успіх і "Frmling"

Вперше вона з'явилася на телевізійному екрані в 1977 здобувши перемогу на шоу молодих талантів. Кілька років по тому продюсер Берт Карлссон запропонував їй взяти участь у Мелодіфестівалене, але вона відмовилася від цієї пропозиції. В 1983 вона випускає спільний альбом зі шведською метал групою Stand by і в тому ж році вирішує спробувати щастя і на національному відборі. Вона виступає з піснею "Frmling" (Незнайомець) і перемагає, набравши максимальні окуляри від всіх журі фестивалю. 23 квітня вона представляє Швецію на Євробаченні 1983 в Мюнхені і займає 3 місце. За її виступом на конкурсі стежать 6.1 мільйона телеглядачів в Швеції, що становить 84% населення країни - рекорд, який не побитий дотепер [1]. Знову з цією піснею Карола виступає на ювілейному Євробаченні Congratulations в Копенгагені в 2005.

Дебютний сингл "Frmling" розходиться накладом в мільйон екземплярів - рекорд продажів у Швеції, який вже мабуть ніколи не буде побито [2]. Після того, як Карола займає третє місце на Євробаченні, вона записує версії пісні англійською, німецькою та голландською мовами. В 1983 і 1984 роках вона випускає три альбоми на студії Берта Карлссона, і всі вони розходяться з великою швидкістю.

В 1985 році Карола розпочинає співпрацю з групою Bee Gees. Вона записує альбом "Runaway", пісні до якого написали Моріс і Робін Джібб. Альбом досягає статусу двічі платинового. Після цього успіху Карола ненадовго залишає поп-сцену, здійснюючи турне зі своєю християнською общиною, активним членом якої вона є і випускаючи концертний альбом.


1.2. 1990-1991: Повернення і Fngad av en stormvind

Несподіване повернення Кароль відбулося в 1990 році, коли вона займає друге місце на Мелодіфестівалене з піснею "Mitt i ett ventyr". Вона випускає новий альбом, під назвою "Much More". У наступному році вона бере реванш і перемагає на національному відборі з піснею "Fngad av en stormvind". Британські букмеккери пророкують Кароль друге місце [3]. Але на Євробаченні 1991 в Римі вона набирає однакову кількість очок з Аміною, співачкою з Франції. Правила вказують, що у випадку нічиєї, питання вирішується кількістю максимальних балів, отриманих виконавцями. Оскільки і кількість 12 балів виявилося рівним, питання про переможця було вирішене кількістю десяток, яке виявилося на користь Швеції [4]. Карола виграє Евровденіе. Пізніше в цьому році вона випускає Різдвяний альбом на Шведському - "Jul".


1.3. 1992-2004: Тури і нові альбоми

Карола на концерті в рамках презентації альбому "Strst av allt" ( 2005)

Карола стає першою скандинавської виконавицею, яка виступила в Китаї [5]. В 1992 там також виходить її альбом [5]. Після 10 річної річниці перебування на сцені в 1993 співачка випускає альбом в стилі госпел "My Tribute", який був випущений в Скандинавії та інших 12 країнах. В 1994 в Нідерландах їй присуджується титул кращої госпел виконавиці року [6]. Вона продовжує випускати альбоми. В 1994 виходить "Personligt", який був більш фатальним звучанням, і до якого пісні написала сама співачка.

В 1995 році Карола дебютує в якості актриси мюзиклів, виконуючи роль Марії в постановці "The Sound Of Music". Три роки по тому вона виконує головну тему в норвезькому мюзиклі "Sophie's World". В 2002 вона повертається на сцену, взявши участь у постановці "Les Miserables" в Лондоні [1].

В 1998 році Карола знову йде з поп-сцени і випускає альбом псалмів "Blott en dag", в 2001 виходить її альбом пісень для дітей "Sov pa min arm". Пізніше в 2001 вона випускає і новий поп альбом - "My Show".

В 2003 Карола відзначає двадцатілетілетіе кар'єри і випускає сбонік кращих пісень з 4 дисків, а також очолює шведські чарти з піснею "Nar loven faller", яка спочатку була написана для Мелодіфестівалена 2003, але була дискваліфікована.

У цьому ж році Карола випускає подвійний альбом різдвяних пісень, за яким слідують релігійний альбом "Credo" в 2004 і змішаний поп-релігійний альбом "Strst av allt" в 2005.


1.4. З 2005: "Invincible"

на конкурсі пісні Євробачення 2006

В листопаді 2005 року Карола підтверджує, що повертається на Мелодіфестівален через 15 років. Вона перемагає на національному відборі з піснею "Evighet" (Вічність) (на Євробаченні була виконана англомовна версія "Invincible" (Непереможний). Вона досить успішно представила Швецію на Євробачення 2006 в Афінах, посівши 4 місце в півфіналі конкурсу та 5 місце у фіналі. Майже відразу після Мелодіфестівалена вона випускає поп-альбом "Frn nu till evighet". В кінці 2007 виходить її новий Різдвяний альбом "I denna natt blir vrlden ny".

У 2008 році вона знову бере участь в Мелодіфестівалене з піснею "One Love" в дуеті з Адреасом Джонсоном, але не проходить у фінал відбору. Вона також випускає збірку "Frmling 25 r", що включив кращі композит за всю її 25-річну творчу кар'єру.


2. Приватне життя

Була дружиною Рунар Сегаарда, від якого має дитину. В 2004 у неї померли обоє батьків.

3. Дискографія

3.1. Альбоми

  • 1983 - Frmling
  • 1983 - Julefrid med Carola
  • 1984 - Steg fr steg
  • 1984 - P egna ben
  • 1985 - Happy Days
  • 1986 - Runaway
  • 1990 - Much More
  • 1991 - Carola Hits
  • 1991 - Jul
  • 1993 - My Tribute
  • 1994 - Personligt
  • 1996 - Carola Hits 2
  • 1997 - Det bsta av Carola
  • 1998 - Blott en dag
  • 1999 - Jul i Betlehem
  • 2001 - Sov p min arm
  • 2001 - My Show
  • 2003 - Guld, platina & passion
  • 2004 - Credo
  • 2004 - 18 bsta
  • 2005 - Strst av allt
  • 2006 - Frn nu till evighet
  • 2007 - I denna natt blir vrlden ny - Jul i Betlehem II
  • 2008 - Frmling 25 r
  • 2009 - Christmas in Bethlehem

3.2. Сингли

  • 1983 - Frmling / Liv (Frmling)
  • 1983 - Love isn't Love (Frmling)
  • 1983 - Hunger / nnu en dag (Frmling)
  • 1984 - Tommy Loves Me / I think I like it (Steg fr steg)
  • 1984 - Fushigi na hitomi (Don't tell me what to do) / Rendez-vous (Steg fr steg)
  • 1986 - The Runaway / So far so good (Runaway)
  • 1986 - Brand New Heart / Spread your wings (for your love) (Runaway)
  • 1987 - Gospel train / Vilken vrld det ska bli
  • 1987 - You've Got a Friend / Step by step
  • 1990 - Mitt i ett ventyr / All the reasons to live (Much More)
  • 1990 - The girl who had everything / One more chance (Much More)
  • 1990 - I'll live Much More
  • 1990 - Every beat of my heart / Best shot (Much More)
  • 1991 - Fngad av en stormvind (Carola Hits)
  • 1991 - Stop tellin 'me lies (Carola Hits)
  • 1992 - All the Reasons to Live
  • 1994 - Det kommer dagar / Flickan frn igr (My Tribute)
  • 1994 - Guld i dina gon / Regnet som faller (My Tribute)
  • 1994 - Sanningen / Var finns den krlek (Personligt)
  • 1994 - Sanna vnner / Frlt mig (Personligt)
  • 1996 - Believe
  • 1997 - Just the Way You Are
  • 1997 - Dreamer (Det bsta av Carola)
  • 1999 - Himlen i min famn (Jul i Betlehem)
  • 2001 - Blott en dag (Blott en dag)
  • 2001 - Sov p min arm (Sov p min arm)
  • 2001 - The Light (My Show)
  • 2001 - I Believe in Love (My Show)
  • 2001 - You + Me (My Show)
  • 2003 - Nr lven faller av (Guld, platina & passion)
  • 2003 - Walk a Mile in My Shoes (Guld, platina & passion)
  • 2004 - Ditt ord bestr (Credo)
  • 2004 - t alla (Credo)
  • 2006 - Invincible (Frn nu till evighet)
  • 2006 - Evighet (Frn nu till evighet)
  • 2006 - Stanna eller g (Frn nu till evighet)
  • 2007 - I denna natt blir vrlden ny (I denna natt blir vrlden ny - Jul i Betlehem II)
  • 2008 - Lucky star
  • 2008 - One Love



Примітки

  1. 1 2 Gylleneskor.se. Carola vi lskar dig - Heja Sverige! - gylleneskor.se / artikel / carola-vi-aelskar-dig-heja-sverige. Перевірено 29 лютого 2008.
  2. Tara Moshizi ( 26 лютого 2008). Carola hyllades av kndiseliten - noje.malmolund.city.se/art/2302/carola_hyllades_av_kndiseliten /. Malm Lund City. Перевірено 29 лютого 2008.
  3. Terry Wogan. Євробачення 1991, BBC One Commentary Feed. Originally broadcast on 4 травня 1991.
  4. Eurovision.tv. Eurovision Song Contest 1991 - www.eurovision.tv/index/main?page=66&event=307 # event_info_307. Перевірено 1 березня 2008.
  5. 1 2 Eurovision.tv. Carola will represent Sweden again - web.archive.org/web/20060422195739/www.eurovision.tv/english/398.htm. Перевірено 18 червня 2008.
  6. Carola International. History - Biography - www.carolainternational.com / history / index.html. Перевірено 18 червня 2008.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru