Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Ковальчук, Ганна Леонідівна



План:


Введення

Ганна Леонідівна Ковальчук (нар. 15 червня 1977, Нойштреліц, НДР) - російська актриса театру і кіно, заслужена артистка Росії [1]. Лауреат призу за втілення образу "позитивного героя" на міжнародному правовому кінофестивалі "Закон і суспільство" (за головну роль в телесеріалі " Таємниці слідства ").


1. Біографія

Анна Ковальчук народилася 15 червня 1977 в Нойштреліц ( НДР), в сім'ї потомствених педагогів. Мати Анни - завідуюча дитячим садком, батько - викладач, дідусь - директор школи. У Ганни є старший брат Павло.

Шкільні роки Аня прожила в Ленінграді. Дитинство майбутньої актриси пройшло також в Єревані і Москві. У школі Ганні добре давалися точні науки, особливо математика. Після закінчення школи Ганна мала намір поступати в Ленінградський політехнічний інститут з метою в майбутньому зайнятися кібернетикою. Але через час Ганна вибрала професію актриси і поступила в Ленінградський інститут театру, музики і кінематографії (курс А. С. Шведерского) [2]. Під час вступу до театрального Ганна познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком Анатолієм Ільченком. Ще студенткою Ганна потрапила в трупу Театру імені Ленсовета, де на неї звернув увагу режисер Геннадій Тростянецький, що шукав у той час молоду героїню для спектаклю "Уявний хворий" за комедією Мольєра. Прем'єра вистави відбулася майже відразу ж після того, як Ганна отримала диплом, і майже одночасно з її весіллям.


2. Кар'єра в кіно

Перша роль у кіно актриси відбулася в 1998 - у лірико-комедійної притчі "Любов зла" режисера Володимира Зайкина. Загальна популярність прийшла після ролі слідчого Маші Швецової в телесеріалі " Таємниці слідства "( 2001), завдяки якій актриса стала лауреатом призу за втілення образу "позитивного героя" на міжнародному правовому кінофестивалі "Закон і суспільство".

Після зйомок перших серій телесеріалу "Таємниці слідства" з'ясувалося, що актриса вагітна і збирається народжувати. Обміркувавши і зваживши ситуацію, творці фільму вирішили не приховувати вагітність актриси, і сценарист Олена Топільська терміново переписала в сценарії все, що стосувалося особистого життя її героїні, слідчого Маші Швецової. 26 жовтня 2000 актриса народила дочку Злату, і сцена пологів і годування немовляти грудьми була включена в одну з серій "Таємниць слідства".

В 2005 Ганна Ковальчук знялася в серіалі " Майстер і Маргарита ", екранізації знаменитого роману Михайла Булгакова. У створенні образу Маргарити Ганні Ковальчук допоміг "Щоденник Майстра і Маргарити" (щоденник Олени Сергіївни Булгакової), який актрисі подарували перед зйомками. Крім того, дізнавшись, що Ганна гратиме Маргариту, диякон Андрій Кураєв прислав їй свій рукопис про твір Михайла Булгакова. Режисер Володимир Бортко зауважив про Анну: "У неї обличчя того часу".


3. Особисте життя

Роль Маргарити принесла актрисі ще більшу популярність. По закінченні зйомок серіалу "Майстра і Маргарити" в червні 2005 було оголошено про розірвання шлюбу Ганни Ковальчук з Анатолієм Ільченком. Слова Ганни були підтверджені колишнім чоловіком Анатолієм, який також знімається в кіно. Від Анатолія у Ганни є дочка Злата.

Незабаром Ганна стала зустрічатися з бізнесменом Олегом Капустіним. Після двох років стосунків вони одружилися 1 грудня 2007 в Санкт-Петербурзі. Як весільний подарунок Олег підніс Ганні породистого скакуна. 30 квітня 2010 у Ганни та Олега народився син Добриня.


4. Нагороди

  • Заслужений артист Російської Федерації ( 17 березня 2008) - за заслуги в галузі мистецтва [1].
  • Приз "За втілення образу позитивного героя" на міжнародному правовому кінофестивалі "Закон і суспільство" (за головну роль в телесеріалі "Таємниці слідства" [2].
  • Двічі володарка призу "За кращу жіночу роль в серіалі" на фестивалі "Віват, кіно Росії!" (За серіали "Таємниці слідства" і "Майстер і Маргарита") [2].

5. Творчість

5.1. Ролі в театрі


5.2. Фільмографія

Рік Назва Роль
1998 ф Любов зла принцеса
2001 з Таємниці слідства Марія Сергіївна Швецова
2002 з Таємниці слідства 2 Марія Сергіївна Швецова
2003 ф Особливості національної політики Ім'я персонажа не вказано
2003 з Таємниці слідства 3 Марія Сергіївна Швецова
2004 з Проти течії Ганна
2004 з Таємниці слідства 4 Марія Сергіївна Швецова
2004 ф Садиба Олена Миколаївна Семенова
2005 з Майстер і Маргарита Маргарита
2005 з Таємниці слідства 5 Марія Сергіївна Швецова
2006 ф Римується з любов'ю Ольга Миколаївна
2006 з Таємниці слідства 6 Марія Сергіївна Швецова
2006 ф Годину пік Євгенія Архипова
2007 з Таємниці слідства 7 Марія Сергіївна Швецова
2007 док Світло в павільйоні
2008 ф Адмірал Софія Федорівна Колчак
2008 ф Можна, я буду кликати тебе мамою? Дарина Смірнова
2009 з Адмірал Софія Федорівна Колчак
2009 ф І була війна Єлизавета Петрівна
2009 з Особиста справа капітана Рюміна Ліза
2009 з Таємниці слідства 8 Марія Сергіївна Швецова
2011 з Петро Перший.Заповіт княжна Анастасія Трубецька
2011 з Таємниці слідства 9 Марія Сергіївна Швецова
2011 з Таємниці слідства 10 Марія Сергіївна Швецова
2012 з Таємниці слідства 11 Марія Сергіївна Швецова

5.3. Телебачення

  • У 2009 році брала участь у проекті "Танці з зірками" на телеканалі "Росія-1" в парі з Германом Мажуріним [10] [11].
  • З серпня 2010 по серпень 2011 Анна Ковальчук працювала ведучою ранкової програми "Суботник" на телеканалі " Росія-1 ", після чого її змінила Тетяна Лазарєва [12] [13].

Примітки

  1. 1 2 Указ Президента Російської Федерації від 17 березня 2008 року № 359 "Про відзначення державними нагородами Російської Федерації" - document.kremlin.ru / doc.asp? ID = 044666
  2. 1 2 3 Анна Ковальчук на сайті театру імені Ленсовета - lensov-theatre.spb.ru/component/option, com_theatre / task, people / id, 27/Itemid, 37 /
  3. "Каренін. Ганна. Вронський" на сайті театру імені Ленсовета - lensov-theatre.spb.ru/component/option, com_theatre / task, venues / id, 28/Itemid, 29 /
  4. "Фредерік, або Бульвар злочинів" на сайті театру імені Ленсовета - lensov-theatre.spb.ru/component/option, com_theatre / task, venues / id, 23/Itemid, 29 /
  5. "Крихітка" на сайті театру імені Ленсовета - lensov-theatre.spb.ru/component/option, com_theatre / task, venues / id, 6/Itemid, 29 /
  6. "Запрошення в замок" на сайті театру імені Ленсовета - lensov-theatre.spb.ru/component/option, com_theatre / task, venues / id, 6/Itemid, 29 /
  7. "Міра за міру" на сайті театру імені Ленсовета - lensov-theatre.spb.ru/component/option, com_theatre / task, venues / id, 14/Itemid, 29 /
  8. "Night and Day" на сайті театру імені Ленсовета - lensov-theatre.spb.ru/component/option, com_theatre / task, venues / id, 16/Itemid, 29 /
  9. "Заповідник" на сайті театру імені Ленсовета - lensov-theatre.spb.ru/component/option, com_theatre / task, venues / id, 35/Itemid, 29 /
  10. "Танці з зірками": Повний путівник по проекту - kp.ru/daily/24259/456054 /
  11. Танці з зірками: офіційний сайт телепередачі - www.telezri.ru/rutv/tancy/
  12. Програму "Суботник" тепер буде вести актриса, яка зіграла відьму Маргариту і слідчого Машу Швецову. - kp.ru/daily/24539/719389 /
  13. Суботник - www.rutv.ru/tvpreg.html?id=54990&d = Телеканал "Росія"

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Ковальчук, Юлія Олегівна
Ковальчук, Юрій Валентинович
Ковальчук, Сергій Сергійович
Ковальчук, Михайло Валентинович
Ковальчук, Ілля Валерійович
Семенова, Катерина Леонідівна
Трауберг, Наталя Леонідівна
Лозівська, Олена Леонідівна
Брежнєва, Галина Леонідівна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru