Козловський, Данила Валерійович

Данила Валерійович Козловський (нар. 3 травня 1985, Москва) - російський актор театру і кіно.


1. Біографія

Народився 3 травня 1985 в Москві [1]. Крім нього в родині ще два брати - старший Єгор і молодший Іван.

З дитинства займався танцями і вокалом, грає на саксофоні та альті.

Протягом шести років, за бажанням батьків, Данила проходив навчання в Кронштадтському морському кадетському корпусі, закінчив навчання в 2002. У кіно актор починає зніматися ще в 1996 році. Його перша роль - роль хулігана в серіалі " Прості істини ". Саме це і стало вирішальним у житті Козловського при виборі подальшої професії. Тому, після закінчення навчання в кадетському корпусі, Данила, всупереч усім домовленостям і застережень, надходить у Санкт-Петербурзьку театральну академію, на акторсько-режисерський курс під керівництвом Льва Додіна (закінчив ВУЗ у 2007 році). Починаючи з другого курсу, актор регулярно знімається в кіно. Іноді за рік йому вдається взяти участь у зйомках 3-4 картин. У 2006 році Данило Козловський був удостоєний звання лауреата премії російської кінокритики і кінопреси "Білий слон" за роль у художньому фільмі " Garpastum ". На сьогоднішній день актор знявся більш ніж у двадцяти кінокартинах.

Грає головні ролі в спектаклях Петербурзького академічного малого драматичного театру - Театру Європи і знімається в кіно.

У 2013 році отримав роль Дмитра Бєлікова в екранізації популярної серії книг Райчел Мід. Зйомки почнуться влітку 2013.


2. Приватне життя

Восени 2008 року одружився на актрисі МДТ Уршулею Магдалені Малці. У 2011 році розлучився.

З кінця 2012 року зустрічається з російською актрисою, телеведучою Юлією Снігір

3. Ролі в театрі

  • "Король Лір" - Едгар
  • "Варшавська мелодія" - Віктор
  • "Життя і доля" - Новіков
  • "Володар мух" - Ральф
  • "Лорензаччо" - Лорензаччо
  • "Підступність і любов" - Фердинанд
Юлія Снігир і Данило Козловський на прем'єрі фільму "Міцний горішок: Хороший день, щоб померти" 7 квітня 2013

4. Фільмографія

Рік Назва Роль
1999 з Прості істини шестикласник
2003 з Я все вирішу сама: Танцююча на хвилях Ім'я персонажа не вказано
2003 з Вулиці розбитих ліхтарів.Менти-5 солдат-дезертир Попов
2004 тф Сіссі - бунтівна імператриця юний Франц Йосип
2004 ф На верхній Масловці Ім'я персонажа не вказано
2005 ф Гарпастум Микола
2006 з Алька Льоня Астахов
2006 ф Злочин і погода Віктор
2006 з Гра on-line Ім'я персонажа не вказано
2007 ф Заповіт Леніна Сергій
2008 ф Ми з майбутнього Сергій Філатов (Борман)
2009 ф Веселуни Люся
2009 з А. Д. Данило Агєєв
2010 ф Одинак Андрій Громов
2010 з Замах Євген Костін
2010 ф Москва, я люблю тебе таксист
2010 ф Євгеній Онєгін Ім'я персонажа не вказано
2011 ф Гольфстрім під айсбергом Ім'я персонажа не вказано
2011 ф Гамлет XXI століття Лаерт
2011 ф Анталія Ім'я персонажа не вказано
2011 ф Мішень Митя
2011 ф П'ять наречених Олексій Каверін
2011 ф Шхера-18 Андрій Єгоров
2011 ф Духless Макс Андрєєв
2011 ф Распутін Великий князь Дмитро Павлович
2012 ф Шпигун Єгор Дорін
2013 ф Легенда № 17 Валерій Харламов
2013 з Дубровський Володимир Дубровський (у виробництві)
2013 ф Все почалося в Харбіні Борис Ейбоженко
2014 ф Академія вампірів: Сестри по крові Дмитро Бєліков

5. Нагороди

  • 2006 - премія " Білий слон "за кращу чоловічу роль у фільмі" Гарпастум "
  • 2006 - Лауреат премії "Золотий софіт" за роль Едгара у виставі "Король Лір" [2].
  • 2008 - "Краща головна чоловіча роль" - у фільмі "Ми з майбутнього" (режисер А. Малюков) на XVI фестивалі акторів кіно "Сузір'я-2008" (Твер).
  • 2012 - Лауреат премії Національної академії кінематографічних мистецтв і наук Росії " Золотий орел "в номінації" Краща чоловіча роль "(фільм" Духless ")

6. Цікаві факти

Відмовився грати у фільмі Ми з майбутнього 2.

Коли мені надіслали сценарій, я допускав можливість, що мене це захопить, хоча спочатку був проти продовження. Проте завжди залишаєш собі шанс - а раптом? Але тут відразу стало ясно, що це не той випадок. Переді мною був вульгарний, неталановитий текст з розвиваються проти всякої логіки сюжетом, до того ж приправленим ксенофобією. У мене не було ні найменшого сумніву в тому, чи брати участь в цій "грі"

- [3]

Згідно з цим інтерв'ю, актора і його директора Дмитра Савельєва навіть шантажували продюсери фільму, наприклад, генеральний директор A-1 Kino Video Людмила Кукоба, пригрозивши, що, якщо Данило Валерійович відмовиться, то у нього будуть труднощі з кар'єрою, тому що фільм замовили такі люди , яким не відмовляють. Втім, і після відмови від участі у зйомках "Ми з майбутнього 2" Данило Валерійович залишається дуже затребуваним актором.


Примітки

  1. Академічний Малий Драматичний Театр - Театр Європи - www.mdt-dodin.ru/worker/168.html
  2. Данило Козловський на сайті Театру Європи - www.mdt-dodin.ru/worker/168.html. Статичний - www.webcitation.org/68Cu24VcM з першоджерела 6 червня 2012.
  3. Дуже "важливе" кіно - newtimes.ru/articles/detail/16748? sphrase_id = 736418. Статичний - www.webcitation.org/6F0dSvqP4 з першоджерела 10 березня 2013.