Колганов, Вадим Володимирович

Вадим Володимирович Колганов (нар. 1971) - російський актор театру і кіно.

Заслужений артист Росії (квітень 2007) [1].


1. Біографія

Народився 17 січня 1971 в Ульяновської області. У шостому класі став поєднувати заняття боксом з Театром Юного Глядача (м. Оренбург, 1983). У десятому - поставив свій перший спектакль "Шматок хліба". Навчався в Оренбурзькому училище культури на відділенні "театральна режисура".

Служив в армії на Камчатці. Потім працював в Оренбурзькому Палаці піонерів. Вступив до музичного училища і став виходити на сцену Оренбурзького обласного драматичного театру. Був одним з організаторів студентського клубу. Вів концерти, працював на телебаченні, в дитячих таборах, в тому числі і у Всеросійському таборі " Орлятко ".

В 1994 - 1998 - навчання у ВДІКу, акторсько-режисерська майстерня М. Хуциєва, І. Райхельгауза.

Після закінчення ВДІКу - актор Театру Школа сучасної п'єси (1995-1998).

З 1998 по 2003 працював в Театрі ім.К. С. Станіславського.

В 2003 знову повернувся в Театр Школи сучасної п'єси.

Брав участь в телевізійних проектах Першого каналу :


2. Ролі в театрі

Школа сучасної п'єси

  • 1995 "Місіс Лев" (режисер Борис Морозов)
  • 1995 "З привітом Дон Кіхот" (режисер Йосип Райхельгауз)
  • 1996 "Нічого особливого" (режисер Віктор Шаміров)
  • 2002 "Шановні громадяни" (режисер Віталій Ланської)
  • 2003 "Шкідливі поради" (режисер Андрій Андрєєв)
  • 2003 "Місто. Сповідь городянина" (режисер Йосип Райхельгауз) - Друг, з 2010 р. - Він
  • 2003 "Чайка" (режисер Йосип Райхельгауз) - Семен Семенович Медведенко
  • 2004 "Чайка класична оперета" (режисер Йосип Райхельгауз) - Ілля Шамраєв
  • 2005 "Па-Де-Де" (режисер Станіслав Говорухін)
  • 2006 "Своїми словами", "Без слів" (режисер Йосип Райхельгауз) - Син
  • 2007 "Русское варення" - Ростислав
  • 2009 "Зіркова хвороба" - Міліціонер

Театр ім. К. С. Станіславського

Антрепризні проекти:

  • 2000 "Москва відкрите місто" скетч "Око" (режисер Володимир Мірзоєв)
  • 2000 "Мільйонерка" (режисер Володимир Мірзоєв)
  • 2008 "Пастка" (режисер Роберт Манукян)
  • 2012 "Ханума" (Акоп, режисер А. Єнукідзе)
  • 2012 "Врятована любов" (режисер Володимир Лаптєв)

3. Фільмографія

  1. 1997 - Все йде добре (короткометражний)
  2. 2001 - Далекобійники - Дантист
  3. 2002 - Вільна жінка - Девід
  4. 2003 - Замислив я втечу
  5. 2003 - Як би не так - 2-й відморозок
  6. 2003 - Вільна жінка 2 - Девід
  7. 2003 - Стилет
  8. 2004 - Особистий номер - "Наружка"
  9. 2004 - Російські ліки - капітан міліції Ігор Демиденко
  10. 2004 - Слухач
  11. 2005 - Сволота
  12. 2005 - " Мріяти не шкідливо "- Вася Цой
  13. 2005 - Золоте теля - Митрич
  14. 2006 - Вовкодав з роду Сірих Псів - Атталік
  15. 2006 - Золота теща - Кримов, бізнесмен
  16. 2007 - Доросле життя дівчиська Поліни Суботіній
  17. 2007 - Морська душа - штурман Коршунов
  18. 2007 - Тетянин день - Віктор Рибкін, колишній чоловік Анни, батько Каті
  19. 2008 - Екстрений виклик. Смертельний діагноз
  20. 2009 - Веселуни - Саричев
  21. 2009 - Десантура.Ніхто, крім нас - командир роти
  22. 2010 - Гаражі (серіал) 12серія'' Нещасливий номер'' - Пучков
  23. 2010 - Якщо небо мовчить - Корж
  24. 2010 - Багряний колір снігопаду - Фрол
  25. 2011 - Назад - на щастя, або Хто знайде Синього птаха ... - Сергій
  26. 2011 - Товариш Сталін - Фалєєв
  27. 2011 - Врятувати і знищити - Командир батареї
  28. 2011 - Ефект Богарне - Олег
  29. 2012 - Шляховики-3 - Гладилін
  30. 2013 - Дельта - Андрій Бекетов