Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Коллінз, Джуді


Judycollins 20090205.jpg

План:


Введення

Джуді Коллінз ( англ. Judith Marjorie Collins - Рід. 1 травня 1939 в Сієтлі, штат Вашингтон) - американська фолк - і поп-співачка, що мала великий успіх в кінці 1960-х - початку 1970-х років. Коллінз, яка отримала класичну музичну освіту і вважалася перспективною професійною піаністкою, дебютувала з альбомом інструментальних п'єс, але на початку 1960-х років зацікавилася фолк-музикою та піснями протесту ( Вуді Гатрі, Піт Сігер) і стала регулярно виступати в студентських містечках та на радіостанціях [1]

В 1961 на Elektra Records вийшов дебютний поп-альбом 22-річної виконавиці A Maid of Constant Sorrow. Незабаром в її репертуарі з'явилися пісні Тома Пакстона, Філа Окса і Боба Ділана; саме вона своїм виконанням принесла першу популярність багатьом невідомим авторам: Леонарду Коену, Джоні Мітчелл, Ренді Ньюману.

Починаючи з 1966 (альбом In My Life) репертуар співачки став збагачуватися новими впливами ( The Beatles, Жак Брель, Курт Вайль). В 1968 Коллінз добилася першого успіху в чартах (хіт "Both Sides Now", композиція Джоні Мітчелл, # 8), за який отримала Греммі (в номінації "Best Folk Performance) [2]. Два роки опісля всесвітню популярність приніс їй хіт " Amazing Grace "(версія християнського псалма).

У 1970 роках Джуді Коллінз стала часто з'являтися на телебаченні (The Muppet Show, Sesame Street). У 1980-х роках вона опублікувала книгу мемуарів "Trust Your Heart" і роман "Shameless". Коллінз продовжує виступати і записуватися: на церемонії інавгурації Білла Клінтона в 1993 вона виконала "Amazing Grace" і "Chelsea Morning". В останні роки вона активно співпрацює з ЮНЕСКО і проводить антивоєнні кампанії. [3]



1. Сингли (вибране)

Рік Тема Billboard Hot 100 Adult Contemporary Альбом
1967 "Hard Lovin 'Loser" 97 - In My Life
1968 "Both Sides, Now" 8 3 Wildflowers
1969 "Someday Soon" 55 37 Who Knows Where the Time Goes
1969 "Chelsea Morning" 78 25 (Сингл)
1969 "Turn! Turn! Turn!" / "To Everything There Is A Season" 69 28 Recollections
1970 " Amazing Grace " 15 5 Whales & Nightingales
1971 "Open The Door (Song For Judith)" 90 23 Living
1973 "Cook With Honey" 32 10 True Stories and Other Dreams
1973 "Secret Gardens" 122 - True Stories and Other Dreams
1975 "Send In The Clowns" 36 8 Judith
1977 "Send In The Clowns" (перевипуск) 19 15 Judith
1979 "Hard Times For Lovers" 66 16 Hard Times for Lovers
1984 "Home Again" - 42 Home Again
1990 "Fires Of Eden" - 31 Fires Of Eden

2. Фільмографія

  • Baby's Bedtime (1992)
  • Baby's Morningtime (1992)
  • Junior (1994), з А.Шварцнеггером
  • Christmas at the Biltmore Estate (1998)
  • A Town Has Turned to Dust (1998), телефільм
  • The Best of Judy Collins (1999)
  • Intimate Portrait: Judy Collins (2000)
  • Judy Collins Live at Wolf Trap (2003)
  • Wildflower Festival (2003)

3. Бібліографія

  • Trust Your Heart (1987)
  • Amazing Grace (1991)
  • Shameless (1995)
  • Singing Lessons (1998)
  • Sanity and Grace: A Journey of Suicide, Survival and Strength (2003)
  • The Seven T's: Finding Hope and Healing in the Wake of Tragedy (2007)

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Девіс, Джуді
Холлідей, Джуді
Джуді Гарленд
Коллінз, Джеймс
Коллінз, Міша
Коллінз, Джоан
Коллінз, Ентоні
Коллінз, Філ
Коллінз, Уїлки
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru