Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Кононов, Михайло Іванович


Фото

План:


Введення

Михайло Іванович Кононов ( 25 квітня 1940, Москва, СРСР - 16 липня 2007, Москва, Російська Федерація) - радянський і російський актор театру і кіно, заслужений артист РРФСР (1989), народний артист Росії (1999) [1].


1. Біографія

Батько помер рано, мати Марія Володимирівна покінчила з собою, коли Кононов вже був відомим актором.

Виступав у шкільній самодіяльності разом з Андрієм Смирновим, який в подальшому став відомим кінорежисером.

Закінчив Вище театральне училище ім.М. С. Щепкіна в 1963. Однокурсниками по училищу були Віктор Павлов, Віталій Соломін, Олег Даль. До 1968 - актор Академічного Малого театру. Але під час періоду, коли актор готував велику роль (Хлестаков в "Ревізорі"), випадково кинуті слова стали причиною скандалу, що вибухнув, і йому терміново довелося покинути Малий театр. Згодом став актором кіностудії ім.М. Горького.

Перша роль - у фільмі Івана Пир'єва "Наш спільний друг" (1961). Яскравим початком кінокар'єри слід вважати комедійний фільм " Начальник Чукотки ", де Кононов зіграв Олексія Бичкова. У той же рік він зіграв Хому в історико-філософському фільмі Андрія Тарковського" Андрій Рубльов ".

Найбільшу популярність актор здобув, зігравши молодого вчителя Нестора Петровича Северова в багатосерійному телефільмі Олексія Коренева " Велика перерва ", хоча спочатку відмовлявся від цієї ролі, так як йому не подобався сценарій.

Остання роль - в телесеріалі " У колі першому "(2006). Загалом актор зіграв більш ніж у 60 фільмах. Найбільш відомі ролі - молодший лейтенант Малешкін (" На війні як на війні "), Альоша Семенов (" У вогні броду немає "), Павлик (" Початок "), Митька Ярмолюк (" Здрастуй і прощай "), Аким (" Тайгова повість "), Василь (" Василь і Василиса "), космічний пірат Щурів (" Гостя з майбутнього "), Яшка (фільм-казка" Фініст-Ясний Сокіл ").

Акторові було властиве поєднання м'яких комічних фарб з драматичною глибиною. Сам Кононов вважав себе трагікомічним актором [2].

З початку 1990-х років актор мало з'являвся на екрані. Від пропозицій частіше відмовлявся, з новим поколінням акторів принципово не дружив і негативно відгукувався про стан сучасного російського кінематографа.

В кінці 1990-х років Кононову довелося продати московську квартиру і почати багаторічне будівництво будинку в Істрінському районі в селі Бутирки [3].

В останні роки життя актор мало знімався, рідко з'являвся на людях і жив у селі Бутирки під Можайськом. Провівши в селі десять років, купив маленьку квартирку на околиці Москви, повернувшись в яку працював керівником служби маркетингу.

У 2000-ті роки Михайло Кононов написав книгу мемуарів, але жодне видавництво не прийняло її до публікації.

Актор був одружений, у шлюбі з дружиною Наталею прожив 38 років.

Помер 16 липня 2007 після тривалої хвороби від серцевого нападу [4] [5]. В останні роки життя переніс інфаркт, тромбофлебіт і був інвалідом II групи [6]. За два тижні до смерті Кононов з пневмонією ліг у лікарню. Проте в лікарні його стан лише погіршувався: у нього не було грошей, щоб придбати необхідні медикаменти [7]. На тлі пневмонії у Кононова розвинулися серцева недостатність і тромбоемболія. Увечері 15 липня його перевели у відділення кардіореанімації, але врятувати життя артистові не вдалося: вранці 16 липня він помер від тромбоемболії.

Похований у Москві, в колумбарії Ваганьківського кладовища.


2. Звання та нагороди

3. Творчість

3.1. Ролі в театрі

3.2. Фільмографія

3.2.1. Художні фільми

  1. 1961 - Наш спільний друг
  2. 1962 - Приходьте завтра - (епізод).
  3. 1963 - "Тепер нехай іде" - Томмі, працівник готелю.
  4. 1963 - "Ранкові поїзда" - (епізод).
  5. 1963 - "Павлик Морозов" - телеспектакль - (епізод).
  6. 1963 - Перший тролейбус - Чумаков
  7. 1964 - До побачення, хлопчики! - Вітя Анікін
  8. 1966 - Начальник Чукотки - Олексій Бичков
  9. 1966 - Андрій Рубльов - Фома
  10. 1967 - Василиса Прекрасна
  11. 1967 - У вогні броду немає - Альоша Семенов
  12. 1968 - На війні як на війні - молодший лейтенант Саня Малешкін
  13. 1969 - Білий флюгер - Василь Васильович Крутогоров, чекіст
  14. 1969 - Хлопчаки
  15. 1970 - Початок - Павлик
  16. 1971 - Жартуєте?
  17. 1971 - Тримайся за хмари - матрос Соколов
  18. 1972 - Здрастуй і прощай - Митька Ярмолюк
  19. 1972 - Червоні бджоли - Василь
  20. 1972 - П'ятнадцята весна-німецький офіцер
  21. 1972 - Велика перерва - Нестор Петрович Северов
  22. 1973 - Відкриття (Рукопис академіка Юришевим) - Сергій Юришев в молодості
  23. 1975 - Капітан Немо - Консель
  24. 1974 - Фініст - Ясний Сокіл - Яшка-писар
  25. 1976 - Сімдесят два градуси нижче нуля
  26. 1976 - Двадцять днів без війни - Рубцов
  27. 1976 - Повість про невідомого актора
  28. 1976 - Поки б'ють годинник - Гризун, начальник королівської варти
  29. 1977 - Кільця Альманзора - Зінзівер
  30. 1978 - Комедія помилок
  31. 1978 - Любов і лють - Коля
  32. 1978 - Сибіріада - революціонер-бойовик Родіон Климентов
  33. 1978 - Тільки краплю душі
  34. 1979 - Тайгова повість - Акім
  35. 1979 - Шукай вітру ... - Васька
  36. 1980 - Інакше не можна
  37. 1980 - Розслідування - Лосєв
  38. 1980 - Мореплавання СОЛНИШКІН
  39. 1981 - Андрій і злий чарівник - Лісовик
  40. 1981 - Смуга везіння
  41. 1981 - Василь і Василина - Василь
  42. 1982 - Брати (к / м) - Михайло
  43. 1982 - Без видимих ​​причин - Важін
  44. 1982 - Вокзал для двох - міліціонер Николаша
  45. 1982 - Божевільний день інженера Баркасова - Тятін
  46. 1983 - Особливий випадок
  47. 1983 - Гори, гори ясно ... - Сенько
  48. 1984 - Гостя з майбутнього - космічний пірат Щурів
  49. 1984 - Один і без зброї
  50. 1986 - Витівки в старовинному дусі - Олексій
  51. 1987 - Вона з мітлою, він в чорному капелюсі - чарівник
  52. 1987 - Перша зустріч - остання зустріч
  53. 1987 - Розірване коло - Царьков
  54. 1987 - Християни
  55. 1989 - Бенкети Валтасара, або Ніч зі Сталіним - розпорядник
  56. 1990 - Здоров'я бажаю! - Комбат, капітан Бодров
  57. 1990 - Царське полювання - Кустов
  58. 1991 - Мементо морі - дермантин
  59. 1992 - Ближнє коло - Ворошилов
  60. 1992 - Великий мурашиний шлях
  61. 1992 - Прекрасна незнайомка
  62. 1993 - Згадуючи Чехова
  63. 1994 - Курочка Ряба - священик
  64. 1997 - Царевич Олексій
  65. 1997 - Єгер - Єгор Власич
  66. 2000 - Вітрина - тато
  67. 2000 - "Антологія приколів" - к / а - новела № 1.
  68. 2006 - У колі першому - Спиридон

3.2.2. Озвучування мультфільмів


3.2.3. Озвучування фільмів

Примітки

  1. 1 2 Нагороджений указом президента Росії № 1557 від 22 листопада 1999 - document.kremlin.ru / doc.asp? ID = 060575
  2. Останнє інтерв'ю актора журналістам "Комсомольської правди" - www.kp.ru/daily/23935/70232/
  3. Біографія - www.kino-teatr.ru/kino/acter/m/sov/2105/bio/ М. Кононова на сайті kino-teatr.ru
  4. Прощання: Михайло Кононов / / Газета "СК-новини", № 8 (238) від 2.08.2007 - стор 17 - www.unikino.ru/images/stories/archive/bd4/sk-238.pdf
  5. У Москві на 68-му році життя помер кіноактор Михайло Кононов - www.newsru.com/cinema/16jul2007/kononov.html
  6. Кононов почав страждати від "внутрішніх болячок" після побиття - persona.rin.ru/news/133201/f/kononov-nachal-stradat '-ot-vnutrennih-boljachek-posle-izbienija
  7. Акторові Михайлу Кононову не вистачило грошей на ліки - news.mail.ru/society/1382016 /
  8. Велика Російська енциклопедія: У 30 т. / Голова наук.-ред. ради Ю. С. Осипов. Відп. ред С. Л. Кравець. Т. 15. Конго - Водохреща. - М.: Велика Російська енциклопедія, 2010. - 767 с.: Іл.: Карт. (Стор. 65)

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Кононов, Михайло Борисович
Леонтьєв, Михайло Іванович
Терещенко, Михайло Іванович
Глінка, Михайло Іванович
Брусно, Михайло Іванович
Козловський, Михайло Іванович
Чулак, Михайло Іванович
Каринська, Михайло Іванович
Блейве, Михайло Іванович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru