Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Лагутенко, Ілля Ігорович


Ilya Lagutenko 2009.jpg

План:


Введення

Лагутенко, Ілля Ігорович

Ілля Ігорович Лагутенко (16 жовтня 1968, Москва [1], СРСР) - російський рок -музикант, лідер групи " Мумій Троль ". За освітою сходознавець. Онук архітектора, Героя Соціалістичної праці Віталія Павловича Лагутенко.


1. Біографія

Народився 16 жовтня 1968 в Москві, в 1969 після смерті батька, архітектора Ігоря Віталійовича Лагутенко (помер після невдалої операції з видалення апендикса [2], коли Іллі було шість місяців), сім'я переїхала в рідне місто матері Олени Борисівни Кібіткіной (художник- модельєр) [3] - Владивосток.

1.1. Освіта

Ілля успішно навчався в середній школі № 9 з поглибленим вивченням китайської мови. Співав у дитячому хорі, з яким об'їздив півкраїни. Першу музичну групу - "Боні Пі" - Ілля заснував в дитинстві.

Ілля закінчив Далекосхідний державний університет, східний факультет за спеціальністю "Країнознавство" (сходознавство і африканістики).


1.2. Кар'єра

У 1983 році організував рок-групу "Мумі Троль", згодом перейменовану в " Мумій Троль ". Служив у лавах Червонопрапорного Тихоокеанського флоту. Стажувався і працював в КНР і Великобританії в якості консультанта комерційних фірм.

Група " Мумій Троль "відновила свою діяльність в кінці 1990-х. 2 квітня 1997 вийшов альбом " Морська ".

Ілля Лагутенко пробує себе в кінематографі - як музикант (" Викрадачі книг "," Незнайко і Баррабас ") і як актор (" Нічний дозор "). Він задає тон у зовнішньому вигляді, його стиль не раз був відзначений глянцевими журналами Glamour і GQ. Ілля - бажаний гість світських заходів, сам він відвідує їх особливо охоче, якщо вони присвячені благодійності. "Мумій Троль" був першим у Росії, які підтримали організацію PSI по боротьбі зі СНІДом. Ілля Лагутенко - представник Росії у Міжнародній коаліції з захисту тигрів (International Tiger Coalition).

Щоб "забезпечити майбутнє російської музики" і просто зібрати навколо "Мумій Троля" ще більше талантів, Ілля Лагутенко став ініціатором створення першої в Росії соціальної мережі для творчих людей ikra.tv.

У години дозвілля Ілля пише книги. У 2009 році музикант працює над "Книгою мандрів" з чотирьох томів, присвяченій подорожам "Мумій Троля". Ілля створив новий проект під назвою "Кета" з відомим електронщиком Андрієм Антонець [4]. У 2011 році випустив спільний проект музикантів (супергрупа "Горностай") - альбом " Повітря свободи ".

23 лютого 2011 відбулося підписання угоди про наміри співробітництва між ректором Далекосхідного федерального університету Володимиром Міклушевскім та Іллею Лагутенко. Співпраця буде полягати насамперед у підтримці федеральним університетом концертів групи "Мумій Троль". Крім того, Ілля Лагутенко виступить в якості візит-спікера з лекціями, які будуть присвячені шоу-бізнесу, східних мов, подорожей, природоохоронною та антикризовому менеджменту [5].

Член Опікунської ради фонду "Батанов".

Колумніст програми " Інфоманія "на СТС.


2. Сім'я

Лагутенко на фотосесії Аліса в країні чудес на льоду
  • Отець Ігор Віталійович Лагутенко - архітектор [3]
  • Вітчим Кібіткін - капітан далекого плавання [6]
  • Мати Олена Борисівна Кібіткіна - художник-модельєр [3]
  • Бабуся Вероніка Йосипівна Тур - викладач в Московському університеті [3] [7]
  • Дідусь Віталій Павлович Лагутенко - білорус за національністю, архітектор, автор проекту житлових будинків серії К-7 (також відомих як "хрущоби") [8]
  • Дідусь Микола Іванович Савченко (або Анатолій [3]) - ректор одного з владивостокський вузів. Савченко - другий чоловік бабусі. Бабусю Ілля бачив рідко - вона жила в Москві. Дід приходив на всі батьківські збори. Викладав радіоелектроніку, записував казки на магнітофон для онука. [2] [9]
  • Прадід - з інтелігентної польської родини, емігрувавши під час Першої світової війни з Польщі в Росію, через двадцять років був розстріляний більшовиками за звинуваченням в "японсько-німецько-польському шпигунстві" в приморському місті Артемі в 1937 році. У пам'ять про прадіда в Іллі зберігаються срібні запонки. [10]
  • Прабабуся по матері - теж з польської родини, з Китаю переїхали на Далекий Схід, потім знову в Китай, після війни жили в Магадані. Бабуся народилася в Магадані, і мати теж в Магадані. [9]
  • Сестра - Марія Кібіткіна [3]

2.1. Особисте життя

  • Перша (1987-2003) дружина - Олена Лагутенко (Тройновская) (5 травня [11]) [12], по професії іхтіолог, менеджер групи " Братья Грим " [13]
  • Син - Ігор Лагутенко (17.05.1988 [11]) [3] навчається в Лондоні [11]
  • Друга дружина (c зими 2007-2008 років [14] або з 5 липня 2009 [15]) Ганна Жукова (1979) [16] - гімнастка і модель [17]
  • Її сестра Ніна Жукова - модель [16].
  • Теща - Валентина Володимирівна Жукова живе в Читі, зараз на пенсії, була відомим не тільки в рідному місті, але й в країні тренером по художній гімнастиці. [16]
  • Дочка - Валентина-Вероніка, або просто Віві (жовтень 2008). [16]
  • Дочка - Летиція (червень 2010) [18]

3. Фільмографія

  1. 2004 - Нічний дозор - вампір Андрій
  2. 2004 - Викрадачі книг, музикант, музика
  3. 2004 - Незнайка і Баррабас - музика
  4. 2005 - Денний дозор - музика
  5. 2006 - Космічний рейс - музика
  6. 2006 - Знаки любові - музика
  7. 2006 - Пітер FM - музика
  8. 2008 - День радіо - камео
  9. 2008 - Кунг-фу панда - російська озвучка, майстер Мавпа
  10. 2008 - Більше Бена - музика
  11. 2008 - С.С.Д. - камео, музика
  12. 2009 - Маргоша - музика
  13. 2010 - Діамантова рука-2 - камео, музика
  14. 2010 - Любов у великому місті-2 - музика

4. Дискографія

Див дискографію групи Мумій Троль.

Примітки

  1. 1 2 Офіційний сайт групи "Мумій Троль". Про групу> Інфо - www.mumiytroll.com / ru
  2. 1 2 Іллю Лагутенко затягли під вінець проти волі, "Флірт" - flirtmag.com.ua/news/8525.html
  3. 1 2 3 4 5 6 7 Біографія Іллі Ігоровича Лагутенко - lagutill.narod.ru / simple.html
  4. Ілля Лагутенко представляє новий проект "Кета", Best radio. - best-radio.com.ua/news/ilya-lagutenko-predstavlyaet-novyiy-proekt-keta.php
  5. Ілля Лагутенко - новий препод ДВФУ - www.vladtime.ru/2011/02/24/ilya-lagutenko-novyj-prepod-dvfu.html
  6. Цитати / Ілля Лагутенко ("Мумій Троль"): "Світ більше зацікавлений в китайцях, ніж вони в ньому" - www.intermedia2.ru/articles/26/
  7. dvmusic.ru Історія Далекосхідної музики. Далекосхідна музика. Інформаційно-музичний портал - dvmusic.ru/index/history/full/11/list/2 /
  8. Інженер Лагутенко. Портрет майстра - www.dgs.mos.ru/t_detailview.asp?d=2498&dc=2498&dr=72337
  9. 1 2 [Ne] FORMAT # 3 :: [fan] CLUB :: Ілля Лагутенко (інтерв'ю журналу "Новий Амадей") - www.gitaristam.ru/journal/3/articles/lagutenko.htm
  10. Ілля Лагутенко: повна історія - mtvladfan.narod.ru / lagutenko.htm
  11. 1 2 3 http://morskaya2003yo.narod.ru/fan.html - morskaya2003yo.narod.ru/fan.html
  12. Дни.ру ІНТЕРНЕТ-ГАЗЕТА ВЕРСІЯ 5.0 / Ілля Лагутенко став батьком - www.dni.ru/showbiz/2008/10/7/150591.html
  13. Олена Лагутенко мстить колишньому чоловікові. Вона розкручує "Братья Грим", NEWSmusic.ru. - www.newsmusic.ru/news_2_2067.htm
  14. Ілля Лагутенко: "Був час, коли вважатися геєм було модно" - www.mumiytroll.com/press/article/1299_28 2008
  15. Ілля Лагутенко одружився на Ганні Жуковій | Шанс on-line - www.vg-news.ru/news-ilya-lagutenko-zhenilsya-na-anne-zhukovoi
  16. 1 2 3 4 Ілля Лагутенко назвав доньку на честь мами своєї дружини і бабусі / / Експрес газета - www.eg.ru/daily/stars/12695/
  17. Дружина Лагутенко в цікавому положенні?! / / Експрес газета - www.eg.ru/daily/stars/10505/
  18. У Іллі Лагутенка народилася друга донька, Дни.ru. - www.dni.ru/showbiz/2010/6/24/194155.html

Література

  • 2009 - "Книга мандрів. Мій Схід"
  • 2012 - "Владивосток-3000. Кіноповість про Тихоокеанської республіці" (у співавторстві з В.Авченко). М.: Астрель, СПб.: Terra Fantastica. 122 з., 5 000 прим., ISBN 978-5-271-38722-7, ISBN 978-5-7921-0835-6

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Святослав Ігорович
Дівов, Олег Ігорович
Муратов, Олександр Ігорович
Іваненко, Сергій Ігорович
Старобогатов, Ярослав Ігорович
Гладков, Геннадій Ігорович
Тараканов, Борис Ігорович
Куваєв, Олег Ігорович
Шпара, Дмитро Ігорович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru