Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Ладиніна, Марина Олексіївна



План:


Введення

Могила на Новодівичому кладовищі в Москві

Марина Олексіївна Ладиніна ( 1908 - 2003) - радянська актриса театру і кіно. Народна артистка СРСР ( 1950), лауреат п'яти Сталінських премій (1941, 1942, 1946, 1948, 1951). [1]


1. Біографія

Марина Ладиніна народилася Шаблон: За старим стилем, (за іншими джерелами - у 1907 році [2]), в с. Скотініних, (нині - в Темкінском районі, Смоленської області, Росія), (за іншими джерелами - в с. Назарово, поблизу м. Ачинськ, Єнісейської губернії, нині - Красноярський край [3]), в селянській родині Олексія Дмитровича Ладиніна ( 1879 - 1955) і Марії Наумівни ( 1889 - 1971) Ладиніна. Незабаром разом з батьками вони переїхали в село Назарово поблизу міста Ачинська Красноярського краю (м. Назарово). Олексій Дмитрович мав три класи освіти, а мати, Марія Наумівна, була безграмотною. У сім'ї було четверо дітей, Марина була старшою.

У Марини з ранніх років почав виявлятися інтерес до книг і сцені. Вона читала і з великим задоволенням переказувала прочитане своїм друзям. У школі був самодіяльний театр і Марину взяли суфлером. Під час навчання в Ачинськ грала в місцевому драматичному театрі. Після навчання працювала в школі вчителем.

У 1933 році, закінчивши ГІТІС, була прийнята в трупу МХАТу. У 1933-1935 роки - актриса МХАТ.

У 1934 році, під час зйомок фільму "вражою стежки", Марина Ладиніна познайомилася з режисером І. А. Пир'євим. У 1936 році вони одружилися [4].

Серед найзнаменитіших кіноробіт Ладиніної: " Трактористи "," Свинарка і пастух "," О шостій годині вечора після війни "," Кубанські козаки ".

У 1954 виходить на екрани фільм "Випробування вірності".

Після 1954 року шлюб Ладиніної і Пир'єва розпадається. Після цього вона не знялася в жодному фільмі. Один час вона працювала в Театрі-студії кіноактора і виступала з концертами по містах.

Перший чоловік - Любезнов, Іван Олександрович (1909-1988), актор театру і кіно, народний артист СРСР (1970) [5].

Син М. А. Ладиніної та І. А. Пир'єва - кінорежисер Андрій Ладинін.

Марина Ладиніна померла на 95-му році життя в одній з московських лікарні 10 березня 2003 року. Похована на Новодівичому кладовищі.


2. Визнання і нагороди

Заохочення Президента і Уряду Російської Федерації

  • Подяка Президента Російської Федерації ( 25 грудня 1995) - у зв'язку з 100-річчям світового і російського кінематографу за заслуги перед державою і великий внесок у вітчизняну культуру [9]

3. Фільмографія

  1. 1929 - У місто входити не можна (фільм) - епізод
  2. 1932 - Просперіті - сліпа квіткарка
  3. 1935 - вража стежки - Линка (Олена Янівна Дроздова), вчителька
  4. 1937 - Багата наречена - Маринка, внучка діда Наума, колгоспна ударниця
  5. 1939 - Трактористи - Мар'яна Бажан, трактористка, бригадир-орденоносець
  6. 1940 - Кохана дівчина - Варя Лугина
  7. 1941 - Свинарка і пастух - Глаша Новикова
  8. 1942 - Антоша Рибкін - Лариса Семенівна, актриса
  9. 1942 - Секретар райкому - Наташа, зв'язковою
  10. 1944 - О шостій годині вечора після війни - Варя Панкова
  11. 1947 - Сказання про землю Сибірської - Наташа Малініна, співачка
  12. 1949 - Кубанські козаки - Галина Пересветова
  13. 1951 - Тарас Шевченко - графиня Потоцька
  14. 1954 - Випробування вірності - Ольга Єгорівна Калмикова
  15. 1963 - Мелодії Дунаєвського (документальний фільм)

4. Цікаві факти

Ладиніна розповідала, що режисер Станіславський сказав їй: "Недоліки свої знаєте? При вашому зростанні у вас занадто довгі руки!" [10]

Примітки

  1. Велика радянська енциклопедія. Гол. ред. А. М. Прохоров, 3-е изд. Т. 14. Куна - Ломами. 1973. 624 стр., іл.; 38 л. іл. і карт. 1 грамплатівка.
  2. Марина Ладиніна - біографія - радянські акторки - = Кинопланета = - www.kino-teatr.ru/kino/acter/w/sov/2404/bio/
  3. Марина Олексіївна Ладиніна. Реферат. Читати текст оnline - www.bibliofond.ru/view.aspx?id=75542
  4. Біографія на kinoteatr.ru - www.kino-teatr.ru/kino/acter/w/sov/2404/bio/
  5. Ладиніна Марина - Біографія - Актори радянського і російського кіно - www.rusactors.ru/l/ladynina/
  6. Ладиніна Марія - Біографія - Актори радянського і російського кіно - www.rusactors.ru/l/ladynina/
  7. Указ Президента Російської Федерації від 11 червня 1998 року № 702 "Про нагородження орденом Пошани Ладиніної М.А." - graph.document.kremlin.ru / page.aspx? 1129781
  8. Розпорядження Президента Російської Федерації від 30 травня 2002 року № 239-рп "Про присудження у 2001 році спеціального призу Президента Російської Федерації" За видатний внесок у розвиток російського кіно ""
  9. Розпорядження Президента Російської Федерації від 25 грудня 1995 року № 553-рп "Про заохочення Союзу кінематографістів Росії і провідних майстрів вітчизняного кінематографа"
  10. Останнє інтерв'ю - www.rg.ru/Anons/arc_2003/0312/5.shtm / / Російська газета (2003)

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Марина
Уайтмен, Марина
Владі, Марина
Марина (жанр)
Кудімова, Марина Володимирівна
Капуро, Марина Станіславівна
Хлєбнікова, Марина Арнольдівна
Петренко, Марина Василівна
Розбєжкіна, Марина Олександрівна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru