Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Лапіков, Іван Герасимович



План:


Введення

Іван Герасимович Лапіков ( 1922 - 1993) - радянський і російський актор театру і кіно. Народний артист СРСР ( 1982). Лауреат Державної премії СРСР ( 1979).


1. Біографія

І. Г. Лапіков народився 7 липня 1922 в селі Гірське Баликлей, поблизу Царицина, (нині - Дубовський район Волгоградській області). Дитинство провів в Сталінграді.

В 1939 вступив до театрального училища в Харкові, де зміг провчитися всього два курси - почалася війна. C 1941 по 1963 роки працював в Сталінградському драматичному театрі ім. М. Горького. В 1963 Лапіков перебрався в Москву, де увійшов до трупи Театру-студії кіноактора.

В кіно з 1954. Популярність прийшла до артиста в 1964 з виходом на екрани фільму "Голова". З тих пір Лапіковим був створений цілий ряд справді народних образів. Серед найбільших робіт майстра - ролі у фільмах "Андрій Рубльов", "Хвилина мовчання", "Вони билися за Батьківщину", "Вічний поклик" та інших. Всього за сорок років роботи в кіно Лапіков встиг знятися більш ніж у сімдесяти фільмах.

Помер Іван Лапіков 2 травня 1993 під час виступу перед воїнами одній з підмосковних частин. Похований в Москві на Ваганьковському кладовищі.


2. Пам'ять

  • В 2002 в його рідному селі було відкрито музей.
  • В 2003 на будинку в Волгограді, де він жив, встановили меморіальну дошку.

Помер до виступу перед воїнами

3. Визнання і нагороди


4. Фільмографія

  1. 1954 - Запасний гравець - проводжає
  2. 1955 - До запитання (телевізійний) - листоноша
  3. 1956 - Солдати - Забавник
  4. 1961 - Відрядження - Татьянич
  5. 1963 - Якщо ти прав ... - голова колгоспу Юхим Голубєв
  6. 1964 - Армія "Трясогузки" - робочий
  7. 1964 - Голова - Семен Трубників
  8. 1964 - Непрошена любов - Гаврила
  9. 1965 - Наш будинок - дядя Коля
  10. 1966 - Андрій Рубльов - Кирило
  11. 1966 - Вершник над містом - дідусь Айни
  12. 1966 - Панталаха (новела в кіноальманаху "До світла!", короткометражний) - старий тюремник
  13. 1967 - Будинок і господар - Єгор Байн
  14. 1967 - Журналіст - Пустовойтов
  15. 1968 - Про чудеса людські - попутник
  16. 1968 - Армія "Трясогузки" знову в бою - робочий
  17. 1968 - Любов Серафима Фролова
  18. 1968 - Наші знайомі - Пал Палич
  19. 1968 - За Русі - Іоанн
  20. 1968 - Євген Урбанський - Руза
  21. 1969 - Брати Карамазови - Горський на прізвисько лягавих
  22. 1969 - П'ять днів відпочинку - Матвій Кошкін
  23. 1969 - 13 доручень
  24. 1970 - Карусель - портрет Іони
  25. 1970 - Про друзів-товаришів - дядя Федя, старий чекіст
  26. 1970 - Посланці вічності - Оленский
  27. 1970 - Самий останній день
  28. 1970 - Розплата - начальник відділу кадрів
  29. 1970 - Серце Росії - митрополит
  30. 1970 - Срібні труби - мужик
  31. 1970 - Зберегли вогонь - Данила Макарич
  32. 1971 - Єгор Буличов та інші - пропотійте
  33. 1971 - Хвилина мовчання - Борис Краюшкін
  34. 1972 - Інженер Прончатов - Цукаса
  35. 1972 - Нежданий гість - Слєпцов
  36. 1973 - Витоки - Денис Крупнов
  37. 1973 - 83 - Вічний поклик - Панкрат Назаров
  38. 1973 - Товариш генерал - начальник штабу
  39. 1974 - Закриття сезону
  40. 1974 - Моя доля - Єрмаков
  41. 1974 - Самий жаркий місяць
  42. 1974 - Фронт без флангів - Ерофєїч
  43. 1975 - Вони билися за Батьківщину - старшина Поприщенко
  44. 1977 - Діалог
  45. 1977 - Мамо, я живий! ( НДР)
  46. 1977 - Степ - Пантелей
  47. 1977 - Фронт за лінією фронту - Ерофєїч
  48. 1978 - Отець Сергій
  49. 1979 - Тут, на моїй землі
  50. 1980 - Маленькі трагедії - старий священик
  51. 1979 - Батько і син
  52. 1979 - Поема про крила - осавул
  53. 1980 - Юність Петра - коваль Жемов
  54. 1980 - На початку славних справ - коваль Жемов
  55. 1980 - Бажаю успіху
  56. 1981 - Родник - Селіван
  57. 1981 - Росія молода - архієпископ Афанасій
  58. 1981 - Фронт в тилу ворога - Ерофєїч
  59. 1982 - однолюб - дід Максим
  60. 1983 - Хабар - Михайло Андрійович Міхов
  61. 1984 - Перш, ніж розстатися
  62. 1985 - Повернення Будулая - дід Василь
  63. 1985 - Ранок приреченого копальні - Гурьян
  64. 1986 - Борис Годунов - старий-сліпець
  65. 1986 - Земля мого дитинства - Микола Тихонович
  66. 1986 - Скакав козак через долину
  67. 1988 - Гулящі люди - Воєвода
  68. 1988 - Нехай я помру, Господи ... - Іван Іванович
  69. 1988 - Радості земні - дід
  70. 1989 - Село Степанчиково і його мешканці - Гаврила
  71. 1989 - Сувенір для прокурора - прокурор
  72. 1990 - Наша дача - дід Андрій
  73. 1991 - За що? ("Сімнадцять лівих чобіт") - Олексій Зиков
  74. 1993 - Заручники "Диявола" - старий
  75. 1993 - Остання субота - Петрович
  76. 1994 - Будинок на камені
  77. 1994 - Тихий Дон (вийшов в 2006) - старий козак

Література


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Куренков, Іван Герасимович
Устрялов, Микола Герасимович
Цібізов, Леонід Герасимович
Кузнєцов, Микола Герасимович
Іллєнко, Вадим Герасимович
Герасимович, Борис Петрович
Іллєнко, Юрій Герасимович
Терентьєв, Ігор Герасимович
Помяловський, Микола Герасимович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru