Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Левтова, Марина Вікторівна


Фото

План:


Введення

Марина Вікторівна Левтова ( 27 квітня 1959, Нерюктяйінскій наслег, Мегіно-Кангаласскій район, Якутська АРСР - 27 лютого 2000, Одинцово, Московська область) - радянська і російська актриса театру і кіно. Заслужена артистка Росії (1999) [1].


1. Біографія

Марина Левтова народилася 27 квітня 1959 в Мегіно-Кангаласскій районі Якутської АССР у родині лікарів.

Її батьки, після закінчення 1-го Медичного інституту в Ленінграді, були розподілені в Якутії. Інших медиків в невеликому селищі не було, і пологи довелося приймати татові. Від великого хвилювання при пологах батько Марини навіть не зрозумів, хто ж у нього народився - дочка чи син.

Незабаром після народження Марини сім'я лікарів повернулася в Ленінград. Тут Марина Левтова росла, тут пройшли її дитинство і юність. Вже з ранніх років вона мріяла стати лікарем, як і її батьки.

Лена Циплакова була однокласницею Марини. Вже в юному віці вона встигла знятися у фільмі Динари Асанової " Не болить голова у дятла ". Коли Дінара почала шукати хлопців для своєї нової картини, Олена показала їй фотографію свого дев'ятого класу. Асанової відразу сподобалися двоє - хлопчик і дівчинка. Цією дівчинкою і була Марина Левтова.

Закінчивши школу, Марина відправилася до Москви і вступила до ВГИК (майстерня Сергія Герасимова і Тамари Макарової). Одночасно вона продовжувала багато зніматися в кіно.

На другому курсі Сергій Герасимов запросив Марину знятися в своїй історичній дилогії " Юність Петра "-" На початку славних справ "за романом А. Толстого " Петро Перший "в ролі Антоніда Буйносова. На зйомках цих фільмів Марина Левтова зустріла свою любов. Після довгих залицянь і знайомства з батьками Марини відбулося весілля. Весілля пройшло в гуртожитку ВДІКу, а посадженими батьками були Сергій Герасимов і Тамара Макарова.

Після закінчення в 1982 ВДІКу Марина Левтова стала актрисою кіностудії імені М. Горького.

В 1983 в сім'ї актора і режисера Юрія Мороза і Марини Левтова народилася дочка Даша, згодом стала актрисою. [2]


1.1. Загибель

Марина Левтова трагічно загинула 27 лютого 2000 в селищі Роздори Одінцовського району Підмосков'я.

У якийсь момент водій першого снігохода не побачив глибокого яру. Снігохід на великій швидкості "пірнув" вниз. Дочка Даша відбулася переломами, а Марина вдарилася головою об дерево. Водій півроку пролежав у комі, і через сім років помер від ускладнень отриманих після аварії. Марину Левтова з черепно-мозковою травмою відвезли в Одинцовському лікарню, але допомогти їй вже нічим не змогли. [2]

М. В. Левтова похована на Ваганьковському кладовищі [3] в Москві.


2. Визнання і нагороди

3. Творчість

3.1. Ролі в театрі

3.2. Фільмографія

  1. 1976 - Ключ без права передачі - Юля Баюшкіна
  2. 1977 - Біда - епізодична роль
  3. 1977 - Пробудження
  4. 1977 - Старі друзі - Милочка
  5. 1978 - Останній шанс - Надя
  6. 1978 - Напередодні прем'єри - Лера
  7. 1978 - Коник - Ніна
  8. 1979 - Вибір
  9. 1979 - Моя Анфіса - Анфіса
  10. 1979 - Вікна XX століття (короткометражний) - в новелі "Круг"
  11. 1979 - Рідне справу
  12. 1980 - Кожен третій - Маша
  13. 1980 - Рафферті - Енн Рафферті
  14. 1980 - Тихі трієчники - Аліна Вадимівна, вчителька
  15. 1980 - Юність Петра - Ольга Буйносова
  16. 1980 - На початку славних справ - продовження фільму "Юність Петра" - Ольга Буйносова
  17. 1981 - На чужому святі - Лариса
  18. 1981 - Тричі про любов - Лена
  19. 1982 - Владивосток, рік 1918 - Шура
  20. 1982 - Інспектор ДАІ - Катерина Іванівна, вчителька
  21. 1982 - Життя Берліоза (оригінальна назва: La vie de Berlioz) - Люба
  22. 1983 - Хабар. З блокнота журналіста В. Цвєткова-Маша
  23. 1983 - З життя начальника карного розшуку - Суддя
  24. 1983 - Пацани
  25. 1983 - Клітка для канарок
  26. 1983 - Тайговий моряк - Аня
  27. 1984 - Любочка - головна роль: Любочка Вєткін
  28. 1984 - Милий, дорогий, улюблений, єдиний ...
  29. 1984 - ТАСС уповноважений заявити ... - Ольга Вронська
  30. 1984 - Віра, Надія, Любов - Сонька
  31. 1985 - Ще люблю, ще сподіваюся ... - Люся
  32. 1985 - Набат на світанку
  33. 1985 - Про кота ... - Принцеса
  34. 1986 - Нагородити (посмертно) - Іра Алексєєва
  35. 1986 - Наближення до майбутнього
  36. 1986 - Секунда на подвиг - Раїса Новиченко
  37. 1986 - Таємниці мадам Вонг
  38. 1986 - Державний кордон.Фільм 5-й: Рік сорок перший - Ольга Бєлова
  39. 1986 - Картина - Ліза
  40. 1987 - Перекид через голову - Ніна Максимівна, вчителька
  41. 1987 - Лілова куля - Царівна-Жаба
  42. 1987 - Візит до Мінотавра - перша дружина Страдіварі
  43. 1988 - Нехай я помру, Господи ...
  44. 1989 - Під бору брусниця - Лена, дружина Михайла
  45. 1990 - Каталажку - Ніна
  46. 1990 - Підземелля відьом - Белогурочка
  47. 1991 - Мед оси
  48. 1992 - Сльоза Князя Тьми - Медсестра
  49. 1992 - Три дні поза законом - Оля, сестра Андрія
  50. 1992 - Ці старі любовні листи
  51. 1994 - Зона Любе
  52. 1995 - Час печалі ще не прийшов
  53. 1996 - President і його жінка
  54. 1999 - Чарівні негідники
  55. 2000 - Президент і його жінка - дружина Гліба
  56. 2000 - Спогади про Шерлока Холмса - служниця Конан Дойла
  57. 2000 - Каменська. Чужа маска
  58. 2000 - Фортуна - черниця [4]

3.3. Дублювання фільмів

  1. 1987 - Дика Роза ( ісп. Rosa Salvaje ) - Едіт Гонсалес, Феліса Меркадо - Леонель Вільяреаль.
  2. 1993 - Прибульці - Марі-Анн Шазель - Жанетта Саркле

Примітки


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Орлова, Марина Вікторівна
Марина
Владі, Марина
Уайтмен, Марина
Марина (жанр)
Голдовського, Марина Овсіївна
Семенова, Марина Тимофіївна
Мнішек, Марина Юріївна
Казанкова, Марина Павлівна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru