Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Лоза, Юрій Едуардович



План:


Введення

Юрій Едуардович Лоза (р. 1 лютого 1954, Свердловськ, нині Єкатеринбург) - російський співак, поет і композитор.


1. Біографія

Предки співака жили в Польщі. Дід - Броніслав Павлович Лоза, Лоза - не псевдонім, а справжнє прізвище (наголос треба робити на першому складі) [1]. Народився в сім'ї службовців: батько Едуард Броніславович Лоза [1] - інженер-конструктор, грав на баяні [1], мати - бухгалтер. Коли Юрію виповнилося сім років, сім'я переїхала в Алма-Ату. У 13 років почав грати на гітарі.

  • Юрій Лоза проживав у селі Шелек Алматинської області Республіки Казахстан

Після школи Юрій Лоза вступив до Казахський державний університет (геофак), але кинув навчання заради музичного училища, був покликаний в армію.

Після служби в армії вступив до Алма-Атинській музучилищі.

В 1975 - 1976 рр.. відвідував заняття на відділенні ударних інструментів, але навчання не закінчив.

В 1983 Лоза переїхав до Москву і подав документи в ГІТІС, але в інститут не надійшов.

В 2003 закінчив Московський економіко-статистичний інститут ( МЕСІ).


1.1. Кар'єра

Співав у ресторанах на різних мовах [2].

Грав в ансамблі "Калейдоскоп". З 1977 став працювати в ансамблі "Інтеграл". Ансамблем керував Барі Алібасов, який в той час працював художнім керівником у Усть-Каменогорську Палаці культури металургів (ДКМ). Пізніше ансамбль числився при Саратовської філармонії. У складі ансамблю Лоза брав участь у рок-фестивалі " Весняні ритми "( Тбілісі, 1980), який став знаковим явищем в історії радянської рок-музики.
За п'ять років роботи в "інтегралів" у Юрія накопичилось більше сотні власних пісень, які ніяк не вдавалося реалізувати в рамках групи.

Випадково Юрій в 1983 знайомиться з музикантами групи "Примус" Олександром Боднар [3] (гітара) та Ігорем Плехановим (клавішні) і з їх допомогою і на технічній базі "Примус" записує свій перший альбом "Подорож в рок-н-рол" (1983) .

Після завершення роботи над альбомом Лоза забирає свою копію запису, але по країні поширюється варіант запису, де на самому початку голосом Боднаря сказано: "Для вас співає свої пісні група" Примус "". "Коли я це почув, - згадує Лоза, - у мене волосся стало дибки. Чому раптом" Примус "? Я не давав на це ніякого дозволу, це мої пісні, мої тексти, моя музика, я все заспівав і зіграв. Зрештою , я не був членом групи "Примус" ". Лоза пориває всі стосунки з учасниками групи, і придумує версію, що "Примус" - це не назва проекту, а, в перекладі з латинської, номер альбому, тобто "перший" [4].

Пізніше Юрій Лоза стає учасником групи " Зодчі ", в якій також грали Валерій Сюткін і Юрій Давидов. У середині 80-х років пісні Лози становили основу репертуару "Зодчих". Одну зі своїх найпопулярніших пісень, "Пліт", написав у 1982, записав у 1983 році, але на альбом і до широкого слухача вона потрапила тільки в 1988.

З 1987 почав офіційну сольну кар'єру. Пісні Юрія Лози стали особливо популярними в Наприкінці 1980-х - початку 1990-х рр.. Манеру виконання співака можна охарактеризувати як синтез авторської пісні, традиційної естради і рок-музики.

В 1993 Лоза створив власну студію звукозапису "Студія Юрія Лози" [5].

В 2009 опублікував у Інтернеті п'єсу "Культур-мультур".


1.2. Особисте життя

  • Дружина Світлана Валентинівна Лоза (Мережковський) [6] [7] - (Співачка, виступала під псевдонімом Сюзанна і пізніше Світлана Мережковський, тепер Світлана Лоза [8]. Випустила кілька пластинок, зайняла призове місце на Всесоюзному конкурсі артистів естради.) - закінчила літературний інститут імені Горького в 2001 році [9] [10] Дружина є головним редактором текстів у чоловіка [6]. [11]. Вона - поет, член спілки письменників, у неї вийшла книжка віршів. Також пише пісні і виконує їх. Вийшов кліп з її піснею "Липа", з нею там знявся відомий художник Нікас Сафронов [1].

2. Дискографія

  • 1983 - Подорож в рок-н-рол
  • 1984 - Вогні естради (з групою "Зодчі")
  • 1984 - Концерт для друзів
  • 1985 - Туга
  • 1986 - Любов, любов ...
  • 1988 - Що сказано, то сказано
  • 1990 - Все життя - дорога
  • 1994 - Для душі
  • 1994 - Архів
  • 1995 - Для розуму ...
  • 1995 - Що сказано, то сказано (2 CD)
  • 2000 - Заповідні місця
  • 2001 - Улюблені пісні
  • 2002 - Для душі, для розуму
  • 2002 - Пліт. Кращі пісні
  • 2002 - Компіляція в серії "Бульвар зірок"
  • 2002 - Компіляція в серії "Grand Collection"
  • 2002 - Компіляція в серії "Зоряна серія"
  • 2004 - Заборонені пісні
  • 2004 - Я вмію мріяти ... (2 CD)

3. Відомі пісні

  • Баба Люба
  • Пліт
  • Пиво
  • Зима
  • Я вмію мріяти ...
  • Знову
  • Туга
  • Стерво
  • Гараж
  • Самотність
  • Сто годин
  • Новий рік
  • Мати пише
  • Гумові дні
  • Не приймай
  • Пам'яті Висоцького
  • Пісенька повії
  • Виконавчий лист
  • До тебе, Москва
  • Циганська душа
  • Ах, які ніжки
  • Співай моя гітара
  • Заповідні місця
  • Дівчинка У Барі
  • Якщо замовкли пісні
  • Мій трамвай останній
  • Над селом Клюевкой
  • Мій приятель - блакитний
  • Що сказано, то сказано
  • Пора по чуть-чуть

4. Фільмографія

Актор

вокал

Композитор


Література


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Лоза
Калнберзін, Ян Едуардович
Ліндеман, Едуард Едуардович
Янсон, Юлій Едуардович
Фріш, Сергій Едуардович
Сердюков, Анатолій Едуардович
Лейбін, Віталій Едуардович
Фальковський, Георгій Едуардович
Бурбуліс, Геннадій Едуардович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru