Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Любшин, Станіслав Андрійович


Фото

План:


Введення

Станіслав Андрійович Любшин (нар. 6 квітня 1933, Москва, РРФСР, СРСР) - радянський і російський актор театру і кіно, режисер. Народний артист РРФСР ( 1981).


1. Біографія

Станіслав Любшин народився 6 квітня 1933 року.

В 1959 закінчив Вище театральне училище імені М. С. Щепкіна. З 1959 по 1963 роки - актор театру "Современник", в 1964 - 1967 роках служить в театрі на Таганці, в 1974 - 1977 роках в театрі ім.М. Н. Єрмолової, в 1977 - 1979 роках - актор театру на Малій Бронній, з 1981 і по теперішній час - актор МХАТу ім.А. П. Чехова.

Дебютував у театрі "Современник" у виставі "П'ять вечорів" (Славка). Серед його ролей у театрах Москви: Генріх і Християн ("Голий король"), Глухар ("Два кольори") - "Сучасник"; Столяр ("Добра людина з Сезуана"), Автор ("Герой нашого часу") - Театр на Таганці; Шаманов (" Минулого літа в Чулимске "), Вчитель (" Будинок вікнами в поле ") - Театр імені М. Н. Єрмолової. В театрі на Малій Бронній грав у виставах А. Ефроса "Веранда в лісі" (Пахомов), "Кінець Дон-Жуана" (Сганарель і Лепорелло).

За опитуванням журналу " Радянський екран "визнаний кращим актором 1968 (за роль у фільмі " Щит і меч ") і 1979 (" П'ять вечорів ").


2. Визнання і нагороди


3. Фільмографія

3.1. Акторські роботи

  1. 1959 - Сьогодні звільнення не буде - Садовніков, сапер
  2. 1962 - Кінець світу
  3. 1963 - Третя ракета - лозняком
  4. 1963 - Якщо ти правий ... - Олексій
  5. 1964 - Яке воно, море?
  6. 1964 - Велика руда - Антон
  7. 1965 - Альпійська балада - Іван
  8. 1965 - Мені двадцять років (Застава Ілліча)
  9. 1966 - Очікування - Роберт Самсонов, геолог
  10. 1968 - Перша любов - доктор Лушин
  11. 1968 - Щит і меч - розвідник Олександр Бєлов, він же Іоганн Вайс
  12. 1970 - Червона площа - комісар Амелін
  13. 1971 - Пристань на тому березі
  14. 1972 - Печі-лавки - син професора
  15. 1972 - Монолог - Костянтин Котиків ("Самсон")
  16. 1972 - Моє життя - Михайло Полознев
  17. 1974 - Ксенія, кохана дружина Федора - Федір Петров
  18. 1975 - Минулого літа в Чулимске - Шаманов
  19. 1976 - Слово для захисту - Федяєв
  20. 1976 - Сентиментальний роман - Андрій Кушля
  21. 1977 - Поклич мене в далечінь світлу
  22. 1978 - Степ - Костянтин Звоник
  23. 1978 - Зустріч
  24. 1978 - П'ять вечорів - Олександр Петрович Ільїн
  25. 1979 - Тема - "Бородатий"
  26. 1979 - Будинок вікнами в поле (телеспектакль)
  27. 1980 - "Не стріляйте в білих лебедів" - Єгор Полушкина
  28. 1980 - Три роки (фільм)
  29. 1986 - Кін-дза-дза! - Володимир Миколайович Машков (дядько Вова)
  30. 1986 - Ми веселі, щасливі, талановиті
  31. 1987 - Забави молодих - Антон Михайлович Горшков
  32. 1988 - Чорний чернець (фільм)
  33. 1989 - Кинувши час - Онисимов
  34. 1989 - Тартюф - Тартюф
  35. 1990 - Вічний чоловік
  36. 1991 - Шкура
  37. 1991 - Цар Іван Грозний
  38. 1991 - Нелюбов
  39. 1992 - Великий канкан, або Соло для кішки при повному Місяці
  40. 1992 - Побачити Париж і померти - Солодов, художник
  41. 1992 - Жінка в море
  42. 1993 - Мрії ідіота - Михайло Самуельовича Паніковський
  43. 1997 - Царевич Олексій - граф Петро Толстой
  44. 1998 - Чехов і Ко - лімфа, Гришуткін, Капітонов
  45. 1999 - Кадриль - Коля
  46. 2001 - Оголена натура
  47. 2004 - Земне і небесне - Ведучий
  48. 2004 - Шахіст - Федя
  49. 2004 - Вершник на ім'я Смерть
  50. 2004 - Садиба
  51. 2005 - Умножающий печаль - Веніамін Якович
  52. 2005 - Ріелтор - Олег Жуков
  53. 2006 - Зачарована ділянка - "Ваучер"
  54. 2008 - Мереживо - Єгор Терентійович
  55. 2008 - Єрмолови - Паоло Маліверні
  56. 2009 - Антикілер Д.К: Любов без пам'яті - Папа
  57. 2009 - Тому що це я - дядько з Чикаго (новела "Дядя з Чикаго")
  58. 2011 - Тріск - Вигодський
  59. 2011 - Варвара 3D
  60. 2011 - Розкол - патріарх Йосип

3.2. Режисерські роботи

  1. 1977 - Поклич мене в далечінь світлу
  2. 1980 - Три роки

Примітки


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Станіслав
Жолкевський, Станіслав
Станіслав Лещинський
Гроф, Станіслав
Бжозовський, Станіслав
Пшибишевський, Станіслав
Станіслав Щепановський
Леснєвський, Станіслав
Миколайчик, Станіслав
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru