Ігор Євгенович Ліванов (нар. 15 листопада 1953, Київ) - радянський і російський актор театру і кіно. Заслужений артист Російської Федерації (15 січня 2004). [2]


1. Біографія

Ігор Євгенович Ліванов народився 15 листопада 1953 в Києві. Мати, Ніна Тимофіївна Ліванова, і батько, Євген Аристархович Ліванов, були керівниками театрального лялькового гуртка в Будинку піонерів Жовтневого району м. Києва. З п'ятого класу займався боксом.

Після закінчення школи поїхав в Ленінград. Там поступив, як і його старший брат - Аристарх Ліванов (1947), в ЛГИТМіК на курс Ігоря Олеговича Горбачова і в 1975 його закінчив. Потім служив в армії в морській піхоті (55-а дивізія морської піхоти, п. Слов'янка, неподалік від Владивостока).

Після закінчення інституту десять років (1978-1988) грав на сцені академічного театру драми імені М. Горького у Ростові-на-Дону. В Москві з 1988. Працював у театрі "Детектив", зараз - у трупі " Московського Театру Місяця ". Дебют у кіно відбувся в 1979.

Брав участь в телепроекті Король рингу, де був ведучим боксер Костя Цзю [3], і в реаліті-шоу Останній Герой.


1.1. Особисте життя

Перша сім'я Ігоря Ліванова - дружина Тетяна Піскунова (Ліванова) (1953-1987) і дочка Ольга Ліванова (1979-1987) - трагічно загинули в залізничній катастрофі на станції Каменська в місті Каменске, загинули уві сні в 1:30 ночі 7 серпня, коли вантажний поїзд через відмову гальм на великій швидкості врізався в хвіст стояв поїзди, вантажний потяг зруйнував останні вагони, в яких загинули сплячі люди [4].

Друга дружина (до 2000) [1] - актриса Ірина Бахтура (Ліванова) (1965) [5], у них народився син Андрій Ліванов (1990), але їхній шлюб розпався: Ірина пішла до актора Сергію Безрукову.

В даний час дружина Ігоря - Ольга Ліванова, юрист, працює в конторі з продажу цінних паперів [5] [6], у них народився син Тимофій Ліванов (2007) [7].


1.2. Фільмографія

Рік Назва Роль
1979 ф Нерозділене кохання Микола Торсуев
1980 ф "Мерседес" тікає від погоні Саша Єрмоленко
1981 ф Лютневий вітер Ім'я персонажа не вказано
1983 ф З життя начальника карного розшуку Володя Пантелєєв
1984 ф Репортаж з лінії вогню Ім'я персонажа не вказано
1986 ф Звіздар Ім'я персонажа не вказано
1987 ф Загадковий спадкоємець доктор Пегов
1991 ф Чорнобиль. Останнє попередження Ім'я персонажа не вказано
1992 ф Тридцятого знищити! "Тридцятий", "Рекс"
1993 ф Гвинт "Хан"
1993 ф Кодекс безчестя Ім'я персонажа не вказано
1993 ф Повний місяць Ім'я персонажа не вказано
1995 з На розі біля Патріарших Нікольський Сергій Васильович
1995 ф П'єса для пасажира Микола, бізнесмен
1997 з Графиня де Монсоро д'Антраге
1998 ф Біла ніч Ім'я персонажа не вказано
1998 ф Круті менти Ім'я персонажа не вказано
1998 з Самозванці Міша
1999 ф Білий танець Ілля
2000 ф 8 березня Сергій
2000 з Імперія під ударом Павло Нестерович Путиловський
2003 ф Батьківщина чекає Сергій Строєв
2004 ф 72 метри Микола Степанович Коноваленко, капітан 3-го рангу
2004 з Панове офіцери Андрій Хоменко
2004 з Диверсант Богатирьов Борис Петрович, полковник
2004 ф Хресний син Дмитро
2004 з На розі біля Патріарших -4 Нікольський Сергій Васильович
2004 ф Операція "Цвіт нації" генерал
2005 з Отаман Титов
2005 з Все золото світу Андрій Миколайович Дробінін
2005 з Полювання на асфальті полковник Крайнов Алексей Николаевич
2005 ф Найщасливіші Алекс-Лешечка
2005 з Тайная стража заст. директора ФСБ
2006 з Аеропорт-2 Юрій Рижков, батько Андрія
2006 з Все включено Дмитро Юрійович Калінін, кілер
2006 ф Грозові ворота батько Кості, (немає в титрах)
2006 з Кодекс честі-3 радник
2006 з Кром' Ім'я персонажа не вказано
2007 з Полонез Кречинського Нелькін
2007 ф Так буває Вадим
2007 з Чужі таємниці Ігор Кулик
2008 з Афганський привид Костров
2008 ф Король, дама, валет Микола Малінін
2008 з Листоноша Ім'я персонажа не вказано
2008 з Підприємець (не був завершений) Олег Денисов
2008 ф Гасіть світло Дід Мороз
2008 з Велика нафта парторг Дорошин
2009 ф Дот генерал Гордєєв
2009 з Одна сім'я Бригадирів Геннадій Сергійович, декан
2009 ф По сліду Фенікса Антон Ілліч Кожевников
2009 з Спецкор відділу розслідувань Желяни
2009 з Танго з ангелом Володимир Дугін, архітектор
2010 з Робінзон генерал
2011 з Круті береги Микола Рябінін
2011 з Любові всі віки ... Ігор, полковник у відставці
2011 з Одкровення Ім'я персонажа не вказано
2012 з Військовий госпіталь начальник госпіталю
2012 з Країна 03 Сергєєв, зав. хірургічним відділенням

2. Озвучування

3. Персонажі

Примітки

  1. 1 2 Ліванов Ігор - Біографія - Актори радянського і російського кіно - www.rusactors.ru/l/livanov_i/
  2. Указ Президента Російської Федерації від 15 січня 2004 р. № 37 "Про відзначення державними нагородами Російської Федерації" Ливанову Ігорю Євгеновичу - артистові державної установи культури Московський театр Театр Місяця -
  3. Король рингу - російські зірки пробують себе в боксі - www.nashfilm.ru/tvnews/520.html
  4. Ігор Ліванов стане батьком - www.kostromama.ru / mamanews / article / Igor_Livanov_st.html
  5. 1 2 Ігор Євгенович Ліванов / Igor Livanov - www.peoples.ru/art/cinema/actor/igor_livanov/
  6. Ігор Ліванов: "З кожної поїздки привожу камінь" | Культура - Аргументи і Факти - www.aif.ru/culture/article/29273
  7. 54-річний актор став батьком втретє - www.kp.ru/print/article/24006.4/82918/