Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Макарова, Інна Володимирівна



План:


Введення

Інна Володимирівна Макарова (нар. 28 липня 1926, р. Тайга, Сибірський край, СРСР) - радянська і російська кіноактриса. Народна артистка СРСР ( 1985). Лауреат Сталінської премії першого ступеня ( 1949).


1. Біографія

Інна Макарова народилася 28 липня 1926 року, (за іншими джерелами - у 1928 році [1]), в місті Тайга, (нині - Кемеровська область), дитинство і юність провела в Новосибірську. Батько - Володимир Степанович Макаров - працював диктором, в 1934 році був прийнятий в члени Спілки письменників. Помер, коли йому не було й тридцяти п'яти років. Мати - Ганна Іванівна Герман - дочка засланця поляка і переселенки з під Бронниця, літературний редактор-кореспондент, працювала завідуючою літературною частиною новосибірського театру " Червоний факел ". [2] [3]

В 1943 - 1948 роках навчалася у ВДІК в майстерні С. А. Герасимова і Т. Ф. Макарової.

Під час навчання у ВДІКу Інна Макарова грала роль Кармен в поставленої Т. М. Ліознової п'єсі "Кармен" П. Меріме. Цю студентську роботу подивився А. А. Фадєєв і він побачив у ній майбутню виконавицю ролі Любові Шевцової у фільмі "Молода гвардія" [4].

З 1948 Інна Макарова актриса Театру-студії кіноактора.


1.1. Сім'я

Перший чоловік Сергій Бондарчук - актор і режисер, відомий по поставленому їм фільму "Війна і мир", де зіграв роль П'єра Безухова. Дочка Наталя - актриса і кінорежисер, відома по фільму "Соляріс".

Другий чоловік Михайло Перельман - доктор медичних наук, професор, дійсний член Російської Академії медичних наук, директор науково-дослідного інституту фтізіопульмонологіі ММА імені І. М. Сєченова.


2. Нагороди та досягнення


3. Фільмографія

  1. 1948 - Молода гвардія - Любов Шевцова
  2. 1951 - Сільський лікар
  3. 1952 - Повернення Василя Бортникова
  4. 1955 - Дімітровградци - Людмила
  5. 1955 - Справа Румянцева - Нонна Снєгірьова
  6. 1957 - Висота - Катя
  7. 1958 - Наш кореспондент
  8. 1958 - Дорога моя людина - Варвара
  9. 1960 - Міст перейти не можна
  10. 1961 - Дівчата - Надя
  11. 1961 - Брати Комарови
  12. 1964 - Молодожен - дружина Василя
  13. 1964 - Палата
  14. 1964 - Велика руда - Тамара, дружина Пронякіна
  15. 1964 - Одруження Бальзамінова - Анфіса
  16. 1965 - Вони не пройдуть
  17. 1966 - Жінки - Дуся
  18. 1966 - Маленький утікач - Клава
  19. 1968 - Новенька
  20. 1968 - Урок літератури - завуч Віра Петрівна
  21. 1969 - Злочин і кара - Настасья
  22. 1970 - Вас викликає Таймир - Єлизавета Михайлівна Кирпичникова
  23. 1970 - Любов Ярова - Дунька
  24. 1971 - Російське поле
  25. 1973 - Невиправний брехун - Зіна Тютюріна
  26. 1974 - Ще не вечір
  27. 1975 - Наречена з півночі - Наталя
  28. 1975 - Пошехонская старовина - бариня
  29. 1980 - Нерозділене кохання
  30. 1982 - Контрольна за фахом
  31. 1982 - Пічники
  32. 1982 - Жива веселка
  33. 1984 - Мертві душі - Губернаторша
  34. 1985 - Дитинство Бембі
  35. 1985 - Маріца
  36. 1986 - Лермонтов - Бабуся
  37. 1986 - Юність Бембі
  38. 1987 - Позика на шлюб
  39. 1990 - Сороковий день
  40. 2006 - Пушкін.Остання дуель
  41. 2006 - Велика любов - Софія Михайлівна
  42. 2006 - Зачарована ділянка - "Акупація"

Примітки

  1. Макарова Інна - Біографія - Актори радянського і російського кіно - www.rusactors.ru/m/makarova_i/
  2. МАКАРОВА Інна Володимирівна - www.rusactors.ru/m/makarova_i/
  3. Народна артистка СРСР Інна Макарова сьогодні відзначає ювілей - www.amic.ru/news/90003/
  4. Тетяна Михайлівна Ліознова - slovari.yandex.ru/dict/who-is-who/article/cult/cul2-094.htm в енциклопедії "Хто є хто в сучасній культурі"
  5. Макарова Інна Володимирівна - Вікіпедія - Яндекс. Словники - slovari.yandex.ru / ~ книги / Вікіпедія / Макарова Інна Володимирівна /
  6. Указ Президента Російської Федерації від 10 жовтня 2002 р. № 1149 - graph.document.kremlin.ru / doc.asp? ID = 014227
  7. Указ Президента Російської Федерації від 28 липня 2006 р. № 800 - graph.document.kremlin.ru / doc.asp? ID = 034938

Література


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Котловина Макарова
Набережна Макарова
Макарова, Тамара Федорівна
Макарова, Антоніна Макарівна
Макарова, Наталія Романівна
Інна
Інна (співачка)
Державна морська академія імені адмірала С. О. Макарова
Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru