Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Макевой, Джеймс


Фото

План:


Введення

Джеймс Ендрю МакЕвой ( англ. James Andrew McAvoy , 21 квітня 1979 ( 19790421 ) , Глазго, Шотландія) - шотландський актор.


1. Біографія

Джеймс Макевой на Кінофестивалі в Торонто в 2010 році.

Джеймс Макевой народився в місті Глазго, Шотландія, в 1979. Коли хлопчику було сім років, батьки Джеймса і його сестри Джой (вокалістка у шотландській групі "Streetside") вирішили розлучитися. [1] На останньому сімейному зборах було вирішено залишити Джой з матір'ю, а Джеймса відправити на виховання до бабусі з дідусем, які його дуже любили і балували. Всю свою юність, відвідуючи католицьку школу, [2] Джеймс хотів стати священиком, але шотландський вдачу завів його до лав Військово-морських сил Сполученого Королівства. Однак, доля у молодої людини - бути актором. Девід Хейман якось зайшов у клас до Джеймса і розповів пару знімальних забавних історій. Вони настільки зацікавили Макевоя, що той негайно попросив знаменитого режисера дати йому роль, так він вперше з'явився на екрані у фільмі "Сусідня кімната". А відточили майстерність актора вже Королівська Шотландська Академія Музики і Драми, куди Джеймс поступив з дивовижною легкістю, незважаючи на величезний конкурс. [3]

Серед найбільш значних ролей Макевоя - фавн Тумнуса в першій частині "Хронік Нарнії", Літо Атрейдес II в мінісеріалі "Діти Дюни", Уеслі Гібсон у бойовику "Особливо небезпечний", Рорі О'Шей в драмі "А в душі я танцюю". Джеймс також був кандидатом на роль Більбо Беггінса в екранізації "Хоббіта" Джона Толкіна, однак контракт дістався Мартіну Фрімену. Крім того, він знявся у фільмі "Спокута", у 2009 році вийшла картина з його участю " Остання неділя "- про останні дні життя Льва Толстого, а в 2011 році зіграв роль Чарльза Ксав'єра в першій частині нової трилогії " Люди Ікс: Перший Клас ". [4]


2. Особисте життя

Дев'ять років Джеймс прожив з однокурсницею Еммою Нельсон. Розлучившись з нею, він пристрастився до алкоголю і в його кар'єрі настав творча криза. На зйомках фільму "Shameless" він познайомився з актрисою Анною-Марі Дафф, яка старша за нього на 9 років. Якби Анна не "навчила Джеймса поважати життя" і не запевнила б його в акторському "божому дар", то не змогли б ми зараз жахатися страшну долю хлопця Роббі з " Спокути ". Анна-Марі Дафф стала дружиною Джеймса в 2006 році. [5] 16 червня 2010 у подружжя народився син, якого назвали Брендан. [6]


3. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1995 ф Сусідня кімната The Near Roome Кевін /
1997 - 1997 з Чисто англійське вбивство The Bill Гевін Доналд (в одній серії)
1997 ф Відродження Regeneration Ентоні Балфор /
1997 тф Ангел проходить повз An Angel Passes By Місцевий хлопець
2001 ф Лорна Дун Lorna Doone Сержант Блоксхем /
2001 - 2001 з Брати по зброї Band of Brothers рядовий Джеймс Міллер (в одній серії)
2001 ф Басейн Swimming Pool Der Tod Feiert Mit Майк /
2002 тф Білі зуби White Teeth Джош Малфін
2002 - 2008 з Війна Фойла Foyle's War Рей Прітчарт
2002 ф Королева Боллівуда Bollywood Queen Джеймс / Джей /
2003 - 2003 з Діти Дюни (телесеріал) Children of Dune Літо Атрейдес II
2003 - 2003 з Велика гра (міні-серіал) State of Play Дан Фостер
2003 ф Золота молодь Bright Young Things Саймон /
2004 - 2008 з Безстидники Shameless Стів МакБрайд (в трьох сезонах)
2004 мф Нитки Strings Хал /
2004 ф Уїмблдон Wimbledon Карл Кольт /
2004 ф А в душі я танцюю Inside I'm Dancing Рорі О'Шей /
2005 з Макбет ShakespeaRe-Told Джо Макбет
2005 ф Лев, чаклунка і чарівна шафа The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe Містер Тумнуса /
2006 ф Останній король Шотландії The Last King of Scotland доктор Ніколас Гарріган /
2006 ф Пенелопа Penelope Джонні Мартін / Макс /
2006 ф Потрапити в десятку Starter for 10 Брайан Джексон /
2007 ф Джейн Остін Becoming Jane Томас Лефрой /
2007 ф Спокута Atonement Роббі Тернер /
2008 ф Особливо небезпечний Wanted Уеслі Гібсон /
2009 ф Остання неділя The Last Station Валентин Булгаков /
2010 ф Змовниці The Conspirator Фредерік Ейкен /
2011 мф Гномео і Джульєтта Gnomeo and Juliet Гномео /
2011 ф Люди Ікс: Перший Клас X-Men: First Class Чарльз Ксав'єр / Професор Ікс /
2011 мф Секретна служба Санта-Клауса Arthur Christmas Артур /
2012 ф Бруд Filth Брюс /
2013 ф Ласкаво просимо в капкан Welcome to the Punch Макс Левінскі /
2013 ф Транс Trance Саймон /

4. Нагороди та премії


Примітки

  1. James McAvoy: "I like knowing I'm about to do something bad" - www.jamesmcavoy.com/index.php?name=News&file=article&sid=97 jamesmcavoy.com
  2. Fun Fearless Males 2008: James McAvoy - www.cosmopolitan.com / sex-love / hot-guys / ffm-James-McAvoy Cosmopolitan, 2008
  3. James McAvoy Biography (1979 -) - www.filmreference.com/film/98/James-McAvoy.html Filmreference.com
  4. James McAvoy Cast as Charles Xavier - www.superherohype.com/news/articles/101706-james-mcavoy-cast-as-professor-xavier Superhero Hype!. 2010-05-28 (Англ.)
  5. [1] - kinobank.org/person/1137 / kinobank.org
  6. James McAvoy and Anne-Marie Duff Welcome a Son - www.babychums.com/2010/06/james-mcavoy-and-anne-marie-duff-welcome-a-son/ Baby Chums, 2010

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Клан МакЕвой
Джеймс
Джеймс, Генрі
Вудс, Джеймс
Стерли, Джеймс
Лабре, Джеймс
Брукс, Джеймс
Мейсон, Джеймс
Уейл, Джеймс
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru