Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Малявіна, Валентина Олександрівна



План:


Введення

Валентина Олександрівна Малявіна - акторка театру і кіно, заслужена артистка Росії ( 1993).


1. Біографія

Валентина Малявіна народилася в Москві 18 червня 1941 [1].

В 1962 закінчила театральне училище ім.Щукіна і була прийнята в трупу театру ім.Ленінського комсомолу. В 1965 - 1979 рр. служила в театрі ім.Вахтангова. У 1979 році перейшла в театр-студію кіноактора, де працювала по 1983 рік. З 1988 року в Московському театрі "Артист" [1].

У 1978 році проходила як підозрювана по справі про вбивство її громадянського чоловіка Станіслава Жданько, але справу було закрито. У 1983 році, за клопотанням родичів загиблого справу було переглянуто, і суд засудив її до дев'яти років позбавлення волі. Винною себе не визнала. У 1988 році звільнена за амністією за Указом Президії Верховної Ради СРСР від 18.06.1987 р. у зв'язку з сімдесятиріччя Радянської влади. У 2001 р. в результаті випадкової травми втратила зір.


2. Творчість

2.1. Ролі в театрі


2.2. Фільмографія

  1. 1960 - Перше побачення
  2. 1962 - Іванове дитинство - Маша
  3. 1963 - Ранкові поїзда
  4. 1963 - Співробітник ЧК - Марія Корольова
  5. 1964 - Соняшник
  6. 1966 - Тунель
  7. 1968 - Урок літератури - Ніна
  8. 1968 - Портрет Доріана Грея - Сібіла Вейн
  9. 1968 - Там, де довга зима
  10. 1969 - Король-олень - Анджела
  11. 1969 - Нічний дзвінок
  12. 1970 - Червона площа - Наташа Кутасова
  13. 1971 - На всякого мудреця досить простоти - Машенька
  14. 1971 - Ціна швидких секунд
  15. 1973 - Високе звання
  16. 1973 - Це сильніше мене
  17. 1975 - знайдеш в бою
  18. 1975 - Мій будинок - театр
  19. 1976 - День сімейного торжества
  20. 1988 - Чоловік і дочка Тамари Олександрівни
  21. 1989 - Отче наш
  22. 1991 - Жінка для всіх
  23. 1993 - Осінні спокуси

Примітки

  1. 1 2 3 Російський драматичний театр: Енциклопедія / За заг. ред. М. І. Андрєєва, Н. Е. Звенигородської, А. В. Мартинової та ін - М.: Велика Російська енциклопедія, 2001. - 568 с.: Іл. - ISBN 5-85270-167-X

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Любимова, Валентина Олександрівна
Осєєва, Валентина Олександрівна
Сперантова, Валентина Олександрівна
Он, Валентина
Валентина
Джованьіні, Валентина
Гризодубова, Валентина Степанівна
Титова, Валентина Антипівна
Броневіч, Валентина Тадеевна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru