Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Малінін, Олександр Миколайович



План:


Введення

Олександр Миколайович Малінін (до 1988 носив прізвище Вигузов [1]; рід. 16 листопада 1958, Свердловськ, СРСР) - радянський і російський співак, заслужений артист РРФСР, народний артист Росії [3], народний артист України [2].


1. Біографія та творчий шлях

Народився 16 листопада 1958 в Свердловську в родині залізничника Миколу Степановича ( 1932) і сортувальниць овочів на овочевій базі Ангеліни Анатоліївни Вигузових. У Олександра Малініна є молодший брат, який молодший від нього на п'ять лет.Родітелі розлучилися, коли Олександру було 30 років. [1] [4] В дитинстві захоплювався хокеєм, а потім відвідував гуртки: хоровий, танцювальний і духовий (грав на альті). З 14 років до 15 років він грав у військовому оркестрі на валторні, жив у казармі і навчався у вечірній школі, потім навчався на помічника машиніста в Свердловському ПТУ залізничників. [2]

В 1974 вступив до естрадну студію при Свердловській філармонії і закінчив її. [1] Був солістом хору Уральського військового округу ( 1976 - 1977). В 1981 виступав з вокально-інструментальним ансамблем "Співають гітари". Після переїзду в Москву навчався в музичному училищі імені Іпполітова-Іванова. Виступав в ансамблі "Блакитні гітари". З 1983 по 1987 [1] працював в групі Стаса Наміна. У 1986 році він потрапив в автокатастрофу, 3 місяці пробув у гіпсі. [2] У 1988 [1] разом з американським співаком і продюсером Девідом Померанцев виступав в США, де так само був випущений їх спільний сингл.

По-справжньому популярним Малінін став відносно пізно - у 30 років. В 1988 він завоював гран-прі на конкурсі "Юрмала-88", виконавши пісні "Корида" (музика Олени Ваніна, слова М. П. Гуськова), "Любов і розлука" (музика І. Шварца, слова Б. Окуджави) і "Обережно, двері зачиняються" [4]. Пісню "Корида" Малінін виконував усі три тури аж до перемоги у фіналі [4] [5] [6]. Присутній на конкурсі журналіст Юрій Філіна писав: "" Корида "стала просто неповторним тріумфом конкурсу. Жоден конкурсант за всю історію" Юрмали "не викликав такого захоплення, як Малінін. Він потряс, змусив завмерти і задихнутися від відчуття свободи. Навряд чи хто в ці хвилини сумнівався в тому, що саме цей артист - переможець. В цьому ж році за пісню "Корида" А. Малініну була вручена Премія Радянського комітету захисту миру "Кришталевий кубок" - "Пісня - світові" " [7].

Олександр Малінін (в центрі) в складі Групи Стаса Наміна, 1986

Протягом тривалого часу основу репертуару А. Малініна складають романси, які приносять йому в кінці 1980-х - початку 1990-х широку популярність у публіки. Серед них: "Марні слова" (музика Д. Ф. Тухманова, слова Л. А. Рубальской), "Поручик Голіцин" ( М. Звездінского), "Білий кінь" (музика Олени Ваніно, вірші Михайла Гуськова), романси на вірші Сергія Єсеніна та інші.

В 1990 продюсером А. Малініна стає Сергій Лісовський. Його фірма "Ліс'С" здійснює і проводить концертну шоу-програму під назвою "Бал Олександра Малініна" в спортивно-концертному комплексі "Олімпійський", яку за 20 днів відвідало 360 тисяч глядачів. З цього часу бали Олександра Малініна стають традиційними і проходять на великих концертних майданчиках Москви. На сьогоднішній день проведено більше десяти таких програм: "Пасхальний Бал моєї душі", "Різдвяний Бал Олександра Малініна", "Дев'ятий Бал", "Зірковий Бал", "Бал" Берега мого життя "" та інші.

З 1996 генеральним продюсером А. Малініна є його третя дружина Емма Малініна (Залукаева), по професії лікар-гінеколог. Крім співочої кар'єри чоловіка, Емма Малініна займається аптечним бізнесом і володіє власною гінекологічною клінікою [8].

В 1999 взяв участь в російськомовному варіанті саундтрека до мультфільму " Тарзан " [9].

В останні роки Малінін пішов у тінь і практично не виступає на великій сцені. Його останній великий концерт датується 16 листопада 2003 року - він був присвячений 45-річчю співака.


2. Особисте життя

Автограф Олександра Малініна
  • Третя дружина, з 13 лютого 1989 [12], - Емма Валентинівна Малініна (д. Залукаева [13], рід. 13 травня 1962 [14]) - лікар- гінеколог, кандидат медичних наук, голова приватної гінекологічної клініки та мережі аптек [15] [16])
    • син Емми (від першого шлюбу з Олександром Ісаєвим, сином професора кафедри хірургії Куйбишевського медичного інституту В'ячеслава Романовича Ісаєва) - Антон Олександрович Малінін (Ісаєв) (народ. 4 червня 1982 [14]) - одружений, Антон продюсує брата Микиту Малініна і допомагає вітчиму на записах [4] [12]
      • онук Платон Малінін (нар. 11 грудня 2007 [17]) - не рідний, від сина Емми
    • двійнята - син Фрол Малінін і дочка Устина Малініна ( 23 листопада 2000) [4] [12]

[18]


3. Дискографія

Акцизна марка диска "Ночі окаянні"
  • 1986 - "Ми бажаємо щастя вам"
  • 1988 - "Far Away Lands" (разом з Девідом Померанцев)
  • 1988 - "Олександр Малінін"
  • 1989 - "Метроном"
  • 1990 - "Неприкаяний"
  • 1991 - Рок-опера "Біла ворона"
  • 1991 - "Поручик Голіцин"
  • 1991 - "Бал"
  • 1991 - "Місячна соната"
  • 1994 - "Любові бажана пора"
  • 1995 - "Найкращі пісні"
  • 1996 - "Я все одно люблю тебе"
  • 1996 - "буржуйських танці"
  • 1998 - "Вінчання"
  • 2000 - "Ночі окаянні"
  • 2000 - "Зоряний бал. Живий концерт."
  • 2001 - "Береги"
  • 2003 - "Старовинні російські романси"
  • 2003 - "Червона калина"
  • 2004 - "Якби не ти"
  • 2005 - "По дорозі додому"
  • 2007 - "Чарівна скрипка"
  • 2008 - "Ех, душа моя"
  • 2010 - "Я оголошую Вам любов"

4. Фільмографія

Рік Назва Роль
1996 ф Старі пісні про головне пастух
1997 ф Старі пісні про головне 2 стиляга хуліган
1998 ф Старі пісні про головне 3 камео
1998 ф Військово-польовий романс
2007 ф Дуже новорічне кіно, або Ніч у музеї

5. Нагороди та премії


Примітки

  1. 1 2 3 4 5 6 7 Олександр Миколайович Малінін (Вигузов) - to-name.ru/biography/aleksandr-malinin.htm
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Малінін Про себе - www.malinin.ru/about/
  3. Почесне звання присвоєно указом президента Росії № 357 від 16 квітня 1997 - document.kremlin.ru / doc.asp? ID = 075403
  4. 1 2 3 4 5 6 7 8 У Олександра Малініна народився онук - gazeta.ua / index.php? id = 197704 & lang = ru
  5. Е.Варшавская, І.. Воєводін. Московська правда. 3.08.89
  6. Нариси з історії російського телебачення. ІПК, Москва, неділя, 1999
  7. Юрій Філіна. Комсомольская правда, 13.07.88
  8. Олександр Малінін :: Коло та навколо :: Адміністрація - malinins.narod.ru / administration.html
  9. Александ Малінін на Кінопоіске.ру - www.kinopoisk.ru/level/4/people/553257/
  10. Малінін навіть не знав, що у нього була фарфорове весілля! - www.blik.ua/content/view/29086/
  11. послухати КОРУ ЄВДОКИМОВА ЖІВЕТна Гавана дочка Малінін - Питання та відповіді - otvety.google.ru / otvety / thread? tid = 094846f043d89a86
  12. 1 2 3 Сім'я Малініна - alexmalinin.narod.ru / family.html
  13. Малініна Емма Валентинівна - www.rusperson.com/html/16/RU01001725.htm
  14. 1 2 Олександр Малінін peoples.ru - www.peoples.ru / art / music / pop / malinin / index.html
  15. Малінін Емма Валентинівна - enc.ex.ru/cgi-bin/n1boss.pl? lang = 1 & p = 2003
  16. Хто така Емма Малініна - ktotakou.ru/2011/12/16/kto-takaya-emma-malinina /
  17. У Малініна народився онук - gazeta.ua/ru/post/197704
  18. Поручик Малінін 01.10 9:33 Поліна Лімперт - www.mignews.com/news/interview/011009_91229_53786.html

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Малінін, Михайло Сергійович
Архангельський, Олександр Миколайович
Динник, Олександр Миколайович
Сокуров, Олександр Миколайович
Баженов, Олександр Миколайович
Красніков, Олександр Миколайович
Лукичев, Олександр Миколайович
Максимов, Олександр Миколайович
Веселовський, Олександр Миколайович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru