Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Мамонов, Петро Миколайович


Ігор Мухін16.jpg

План:


Введення

Петро Миколайович Мамонов (нар. 14 квітня 1951 в Москві) - радянський і російський музикант, актор, поет. Відомий по музичній групі " Звуки Му ", кінофільмів і спектаклів. Закінчив Московський державний університет друку.


1. Біографія [1]

Петро Мамонов народився в Москві на Великому Каретному. Яскраво вираженими артистичними здібностями мав ще в дитинстві - був відрахований з двох середніх шкіл за те, що "влаштовував цирк". У червні 1970 року зіграв в абсурдистська моноспектаклі "" Левіс ", він і є" Левіс "- коттон солідніше "- спектакль пройшов на задній площадці тролейбуса 5-го маршруту від " Псіходрома № 2 "до Савеловського вокзалу.

Працював вантажником, банщиком і ліфтером у Будинку Літфонду.

Петро Мамонов завжди писав вірші, пісні почав писати близько 1980 року. До моменту створення групи " Звуки Му ", лідером, фронтменом і єдиним незмінним учасником якої є Мамонов, йому було вже 30. Це відрізняє його практично від усіх радянських рок-музикантів того часу, зазвичай починали музичну кар'єру у віці близько 20 років. Досконало володіє англійським і норвезьким мовами, його переклади публікувалися в багатьох поетичних антологіях.

З 1995 живе в селі Єфанова під Вірі Наро-Фомінського району Московської області [2].


2. Музична діяльність

Петро Мамонов на рок-фестивалі " Рок над Волгою ", 2011

На початку 1980-х років в Москві Мамонов разом з Олександром Липницький створив групу "Звуки Му", з якою став відомий широкій публіці. "Звуки Му" розпадалися, збиралися знову, і, хоча й формально, існують донині, але не як група, а скоріше як сольний авторський проект Мамонова.

Мамонов брав участь у проекті "Мамонов і Олексій", що складається з нього самого і його зведеного брата, учасника групи "Звуки Му" Олексія Бортнічук. У 1990 році вийшов однойменний проектом альбом, створений ними.

7 січня 1989 вийшла в ефір передача " Музичний ринг ". У поєдинку відомих рок-груп Москви і Ленінграда брали участь" Звуки Му "," Авіа "," Дивні ігри "," Центр "," Ввічливий відмову "та інші (" Джунглі ").

В 1994 він спільно з Василем шумів записав альбом "Росіяни співають" з цинічно звучать ремейками англомовних пісень " Бітлз ", Джона Леннона та багатьох інших.

12 червня 2011 виступив на рок-фестивалі " Рок над Волгою "в Самарі.


3. Робота в кіно

Крім музичної діяльності, Петро Мамонов також відомий як актор театру і кіно. Серед фільмів, в яких знявся Петро Мамонов в головній ролі, роботи режисера Павла Лунгіна і Сергія Лобана :


3.1. "Острів"

Особливим успіхом користувався фільм " Острів ", в якому Петро Мамонов грає старця в монастирі (батька Анатолія). Багато хто вважає, що в цьому фільмі Мамонов зіграв сам себе [5] [6]. Фільм отримав багато позитивних відгуків, в тому числі з боку церкви [7], і був показаний напередодні православного Різдва 2007 року на російському телебаченні.


4. Робота в театрі

Петро Мамонов грав у театрі, зокрема, у своїх моновиставах.

Першим його спектаклем був "Лисий брюнет" в театрі ім. Станіславського. Партнером Петра був актор театру і кіно Денис Бургазліев. Спектакль йшов кілька років і користувався великим успіхом. У 1995 році був закритий. Офіційною відеозапису вистави не існує. В Інтернеті можна зустріти любительську запис, зроблений на початку 1990-х шанувальниками.

Наступним спектаклем був "Полковнику ніхто не пише", в якому Мамонов знову грав з Денисом Бургазліевим. Останній у 1997 році переїхав до Німеччини.


5. Особисте життя

Петро Мамонов був відомий пристрастю до алкогольних напоїв, яскравим підтвердженням чому може бути пісня "Звуків Му" "Пляшка горілки". Олег Коврига, що займався випуском альбомів і частково менеджментом "Звуків Му", згадував у 2006 році: "Я не можу сказати, що байки про Петін алкоголізмі" сильно перебільшені "" і "За кількістю організованих квартирників і випитого на них алкоголю ми з Петром були явними чемпіонами міста Москви " [8].

Згодом Мамонов став православним християнином, про що часто говорить в інтерв'ю. За твердженням самого Мамонова в інтерв'ю, яке вийшло з диском "Чи є життя на Марсі", після звернення в християнство він повністю відмовився від вживання алкоголю і марихуани.

Дружина Петра Мамонова Ольга Іванівна протягом багатьох років є менеджером його сольних виступів.

Має трьох синовей.Младшій - Іван Петрович Мамонов, молодий режисер і оператор.


6. Дискографія


7. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1988 ф Голка ? Артур, хірург /
1990 ф Таксі-блюз ? Леха /
1991 ф Нога ? старший брат Мартина /
1991 ф Ганна Карамазофф Anna Karamazoff співрозмовник на згорілої кухні /
1994 ф Терра інкогніта ? /
1995 ф Час печалі ще не прийшов ? Мефодій /
2004 - 2004 мс Клара, Дора. Шалені бабки голос Дори
2005 ф Пил ? професор Пушкар /
2005 ф Випадковий погляд ? /
2006 ф Острів ? Отець Анатолій /
2009 ф Цар ? Іван Грозний /
2010 ф Голка Remix ? Артур, хірург /
2011 ф Шапіто-шоу ? Батько /
2011 док Мамон-Лобан в ролі себе
2011 ф Герой поневолі ? генерал ФСБ - ясновидець /
2011 док Люди Таймиру закадровий текст

8. Вистави за участю Петра Мамонова


8.1. Відеорелізи спектаклів

  • 2000 - Звуки Му. "Чи є життя на Марсі?" (DVD, 105 хв., Росія, "Відділення Мамонов")
  • 2002 - Петро Мамонов. "Шоколадний Пушкін" (диск з MPEG4, 50 хв., Росія, "Відділення Мамонов")

9. Книги


10. Призи та нагороди


Примітки

  1. Біографія - www.zvuki.ru/R/P/3544 на сайті zvuki.ru
  2. "Російська газета" 29.04.2009 - www.rg.ru/2009/04/29/mamonov.html
  3. Каннський кінофестиваль 1990 - www.imdb.com/Sections/Awards/Cannes_Film_Festival/1990 на сайті IMDB
  4. Шість з восьми можливих. "Острів" - фаворит премії "Золотого орла" - rian.ru/review/20070129/59824263.html, РИА Новости, 29.01.2006
  5. Острів покаяння - www.amurpravda.ru/articles/2006/11/30/2.html, "Амурська правда", 30 листопада 2006
  6. Матеріали ЗМІ: Гоблін про х / ф "Острів" - www.interfax-religion.ru/?act=news&div=16317, "Інтерфакс-Релігія", 29 січня 2007
  7. Патріарх Алексій II - про природу душі і фільмі "Острів" - www.rg.ru/2007/01/26/patriarh-ostrov.html, газета "Російський тиждень", 26.01.2007
  8. Петро Мамонов: "Майк і Цой померли, а я - ні!". Частина 3. "Кришталево каламутне реггі" - art.specialradio.ru / index.php? id = 216
  9. 1 2 Штейнер А. Маленький літній в місті і за околицею - www.gazeta.ru/culture/2012/10/15/a_4812245.shtml / / www.gazeta.ru. - 2012. - 15 жовт.
  10. Шенкман Я. Звуки мудрості - www.kommersant.ru/doc/2039965 / / Вогник. - 2012. - 15 жовт.
  11. Барабанов Б. Дідівщина в двох відділеннях - www.kommersant.ru/doc/2045290 / / Коммерсант. - 2012. - 17 жовтня.
  12. "Бумеранг не повернеться: самосохранітельного невмоготу" - topos.ru/article/3627, літературна критика (про книгу "Птах Зу")

Література


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Петро Миколайович
Трубецькой, Петро Миколайович
Врангель, Петро Миколайович
Горлов, Петро Миколайович
Польовий, Петро Миколайович
Поспєлов, Петро Миколайович
Дурново, Петро Миколайович
Якобі, Петро Миколайович
Симоненко, Петро Миколайович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru