Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Мангано, Сільвана



Сільвана Мангано в ролі Цирцеї

Сільвана Мангано ( італ. Silvana Mangano , 21 квітня 1930, Рим - 16 грудня 1989, Мадрид) - італійська актриса, чия кар'єра почалася в період неореалізму.


Біографія

Сільвана Мангано тривалий час займалася танцями, працювала фотомоделлю, а в кіно потрапила, блиснувши на конкурсі краси. Міжнародну популярність Сільванія Мангано приніс фільм Джузеппе де Сантіса "Гіркий рис" (1949). У тому ж році вона вийшла заміж за продюсера Діно Де Лаурентіса, з яким прожила до самої смерті. Драматичний талант актриси яскраво розкрився в стрічках П'єра Паоло Пазоліні та Лукіно Вісконті.


Фільмографія

  • 1945 - "Страшний суд" / "Le jugement dernier"
  • 1946 - "Еліксир кохання" / "L'elisir d'amore" - подруга Адіна
  • 1947 - "Злочин Джованні Епіськопі" / "Il delitto di Giovanni Episcopo" - танцівниця
  • 1948 - "Gli uomini sono nemici"
  • 1949 - "Гіркий рис" / "Riso amaro" - Сільвана
  • 1949 - "Вовк з гори Сила" / "Il lupo della Sila" - Розарію
  • 1949 - "Чорна магія" / "Black Magic"
  • 1950 - "Il Brigante Musolino" - Мара
  • 1951 - "Анна" / "Anna" - Ганна
  • 1953 - "Il pi comico spettacolo del mondo"
  • 1954 - "Mambo" - Джованна Масетті
  • 1954 - "Золото Неаполя" / "L'Oro di Napoli" - Тереза
  • 1955 - "Улісс" (" Мандри Одіссея ") /" Ulisse "- Цирцея, Пенелопа
  • 1956 - "Люди і вовки" / "Uomini e lupi"
  • 1958 - "Буря" / "La Tempesta" - Маша
  • 1958 - "Цей жорстокий вік" / "This Angry Age" - Suzanne Dufresne
  • 1959 - "Велика війна" / "La grande guerra" - Костянтина
  • 1960 - "Crimen" - Марина
  • 1960 - "5 Branded Women" - Jovanka
  • 1961 - " Страшний суд "/" Il giudizio universale "- сеньйора Маттіоні
  • 1962 - " Варавва "/" Barabbas "- Rachel
  • 1963 - "Веронський процес" / "Il processo di Verona" - Edda Ciano
  • 1964 - "Моя дружина" / "La mia signora"
    • епізоди "L'uccellino", "L'automobile" - дружина
    • епізод "I miei cari" - Клара
    • епізод "Eritrea" - Еритрея
    • епізод "Лучана" - Лучана
  • 1964 - "Літаюча тарілка" / "Il disco volante" - Вітторія, бідна вдова
  • 1965 - "Я, я, я ... та інші" / "Io, io, io ... e gli altri - Сільвія
  • 1967 - "Вибачте, ви за чи проти?" / "Scusi, lei favorevole o contrario?" - Емануела
  • 1967 - " Відьми "/" Le Streghe "
    • епізод "La Strega Bruciata viva" - Глорія
    • епізод "La terra vista dalla luna" - Assurdina Ca
    • епізод "La Siciliana" - Нунція
    • епізод "Una sera come le altre" - Giovanna
  • 1967 - " Цар Едіп" / "Edipo re" - Іокаста
  • 1968 - " Каприз по-італійськи "/" Capriccio all'italiana "
    • епізод "La Bambinaia"
    • епізод "Perche '?"
    • епізод "Viaggio di lavoro" - королева
  • 1968 - " Теорема "/" Teorema "- Лючія, мати
  • 1971 - "Scipione detto anche l'africano" - Емілія
  • 1971 - " Смерть у Венеції "/" Morte a Venezia "- мати Тадзіо
  • 1971 - " Декамерон "/" Il Decameron "- Мадонна
  • 1972 - "D'amore si muore" - Олена
  • 1972 - "Гра в карти по-науковому" / "Lo scopone scientifico" - Антонія
  • 1972 - " Людвіг "/" Ludwig "- Козима фон Бюлов
  • 1974 - " Сімейний портрет в інтер'єрі "/" Gruppo di famiglia in un interno "- маркіза Бьянка Брумонті
  • 1984 - " Дюна "/" Dune "- преподобна мати Рамаллі
  • 1987 - " Очі чорні "- Еліза, дружина Романо

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru