Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Масоха, Лаврентій Омелянович



План:


Введення

Лаврентій Омелянович Масоха (1909-1971) - актор театру і кіно, Заслужений артист РРФСР (1969), брат актора Петро Масоха.


1. Біографія

Лаврентій Масоха народився 23 серпня 1909 року в селі Плювако Київської губернії (нині - Первомайськ Черкаської області, Україна) в селянській родині. Незабаром після народження сина сім'я переїхала в Київ. Трудовий шлях Лаврентій почав у шістнадцять років модельником в ливарному цеху.

У 19 років вступив на режисерський факультет Київського музично-драматичного інституту ім. М. В. Лисенка. Після закінчення в 1931 році інституту протягом року був асистентом режисера на Київській кіностудії. У 1932 році вступив в акторську трупу Українського драматичного театру ім. І.Франка. Грав у цьому театрі до 1940 року. Після Великої Вітчизняної війни - актор Театру-студії кіноактора в Москві (1945-57 рр..). З 1957 року і - актор кіностудії ім. М.Горького.

У кіно - з 1929 року. Першою значною роботою стала роль Макара Ляготіна в "Великого життя". Після ролі анархіста у фільмі "Щорс" та цілого ряду образів фашистів у фільмах "Танкісти", "Ніч над Белградом", "По тонкому льоду", "Сімнадцять миттєвостей весни" та ін за Лаврентій Масоха закріпилося амплуа виконавця негативних ролей у радянському кінематографі . Один із самих знімаються кіноакторів.

Помер Лаврентій Масоха 20 червня 1971 в Москві під час зйомок фільму "Сімнадцять миттєвостей весни" після прочухана, який старому артистові влаштувала режисер.

Похований в Києві на Байковому кладовищі (ділянка № 3) [2].


2. Фільмографія

  1. 1929 - Комсомолія - ​​Петро
  2. 1931 - Кармелюк - Іван
  3. 1931 - Італійка - шахтар
  4. 1934 - Молодість - Мишка
  5. 1934 - Моє ("Федоська")
  6. 1939 - Щорс - анархіст
  7. 1939 - Велике життя (1 серія) - Макар Ляготін
  8. 1941 - Мати
  9. 1942 - Олександр Пархоменко
  10. 1943 - Чекай мене
  11. 1943 - Два бійця - Окуліта
  12. 1944 - Поєдинок - Зубков
  13. 1945 - Це було в Донбасі
  14. 1946 - Велике життя (2 серія) - Макар Ляготін
  15. 1947 - Рядовий Олександр Матросов - Петров
  16. 1949 - Сталінградська битва - Глушенко
  17. 1950 - У мирні дні
  18. 1951 - Тарас Шевченко - Костомаров
  19. 1954 - Про це забувати не можна -
  20. 1956 - Без вісті зниклий -
  21. 1957 - Правда - націоналіст
  22. 1958 - Гроза над полями -
  23. 1958 - Іван Дундич - шинкар
  24. 1961 - Любонько -
  25. 1962 - Армагеддон - обрізатимемо
  26. 1964 - Вони йшли на Схід - партизан
  27. 1966 - Їх знали тільки в обличчя - Логунов, директор театру
  28. 1966 - По тонкому льоду - гауптман Фробль
  29. 1967 - Маріанна -
  30. 1967 - Пряма лінія
  31. 1967 - Софія Перовська
  32. 1968 - Розвідники - Карлош
  33. 1968 - Крах - Шевченко
  34. 1969 - Повість про чекіста - вербувальник
  35. 1969 - Серце Бонівура - Бураковський
  36. 1970 - Сім'я Коцюбинських - Грушевський
  37. 1971 - Відлуння минулого - Віктор Михайлович
  38. 1971 - Корона Російської імперії, або Знову невловимі - емігрант
  39. 1973 - Сімнадцять миттєвостей весни - Шольц

Примітки

  1. Актори радянського кіно - actors.khv.ru / m / masoha.htm
  2. Масоха Л. Є. - bozaboza.narod.ru / masohal.htm

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Лаврентій
Кутафин, Олег Омелянович
Шушерін, Яків Омелянович
Влодзімірскій, Лев Омелянович
Аксененко, Микола Омелянович
Астапенко, Дмитро Омелянович
Панченко, Пімен Омелянович
Галямін, Валеріан Омелянович
Кондратьєв, Василь Омелянович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru