Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Медведєв, Юрій Миколайович


Народний артист РРФСР

План:


Введення

Юрій Миколайович Медведєв ( 1 квітня 1920, Митищі - 19 липня 1991, Гомель) - радянський актор театру і кіно. Народний артист РРФСР.


1. Біографія

Юрій Медведєв народився 1 квітня 1920 року в Московської області, в місті Митищі.

У 1942 році Юрій закінчує Московське міське театральне училище і стає актором фронтового театру СОТ. Після закінчення війни актор перейшов в трупу Московського театру імені М. Н. Єрмолової.

У 1986 році Юрій Медведєв грав на сцені Малого театру СРСР.

У кіно Юрій Медведєв дебютував в 1954 році, зігравши роль Федора Єрохіна у фільмі "Випробування вірності".
Найбільшу популярність Юрій Медведєв отримав як виконавець комедійних ролей в кіно.
Серед найпомітніших робіт - Груздев в телефільмі Ярополка Лапшина "Угрюм-ріка", Шешковський у фільмі Йосипа Хейфіца "Погана хороша людина".
Озвучував радянські мультфільми, знімався на телебаченні.

Помер в Гомелі, де був на зйомках, на операційному столі - відмовило серце, 19 липня 1991. Похований у Москві на Троєкурівському кладовищі (2 уч.).


2. Творчість

2.1. Ролі в театрі


2.2. Фільмографія

  1. 1954 - Випробування вірності
  2. 1955 - Васек Трубачов і його товариші - батько Трубачова
  3. 1957 - Справа була в Пенькові - Зефиров
  4. 1957 - Борець і клоун - Микитка
  5. 1957 - Загін Трубачова б'ється
  6. 1958 - Дорога моя людина - Євген Родіонович
  7. 1960 - Безсонна ніч - Пулін
  8. 1960 - Дама з собачкою
  9. 1960 - Нормандія - Німан - старшина Іванов - механік
  10. 1961 - Вільний вітер - Фома
  11. 1961 - Довгий день - Гребешков
  12. 1961 - Людина-амфібія - вуличний продавець риби
  13. 1961 - Артист із Коханівки - Щука, керуючий кладовищами
  14. 1962 - Веселі історії - Яким Іванович, управдом
  15. 1962 - У мертвій петлі - одесит-цинік
  16. 1963 - Короткі історії - голова домкома
  17. 1963 - Штрафний удар - кореспондент
  18. 1963 - Великий гніт - чиновник-хабарник
  19. 1965 - До мене, Мухтар! - Федя
  20. 1966 - У місті С. - доктор Свєшніков
  21. 1966 - Крила - Борис Григорович
  22. 1966 - Саша-Сашенька - Птахін
  23. 1966 - Чорт з портфелем - Федулов
  24. 1968 - Угрюм-ріка - Груздєв
  25. 1968 - Щит і меч
  26. 1969 - Ад'ютант його превосходительства - Микита з банди Ангела
  27. 1969 - Ми з Вулканом - Баранов
  28. 1969 - Злочин і кара
  29. 1970 - Любов до трьох апельсинів - сценаріус
  30. 1971 - 12 стільців - театрал
  31. 1971 - Шельменко-денщик - Лопуцковскій
  32. 1971 - Життя і смерть дворянина Чертопханова - Недопюскін
  33. 1973 - Москва - Кассіопея - академік Вогонь-Дугановскій
  34. 1973 - Погана хороша людина - Шешковський
  35. 1973 - Місяць в селі (телеспектакль) - Афанасій Іванович Большінцов
  36. 1974 - Отроки у Всесвіті - Робот - виконавець
  37. 1974 - Теща - Полещук
  38. 1975 - Наречена з півночі
  39. 1976 - 12 стільців - голова тиражної комісії
  40. 1976 - Вогняне дитинство
  41. 1976 - Ти - мені, я - тобі!
  42. 1976 - Туфлі із золотими пряжками - кучер
  43. 1976 - Неповнолітні - міліціонер Куваєв
  44. 1977 - Три веселі зміни - Володимир Вікторович
  45. 1978 - Особливих прикмет немає - Джон Скотт
  46. 1980 - Двадцять шість днів із життя Достоєвського - урлов Другий, помічник пристава
  47. 1981 - Я - Хортиця - Військовий лікар
  48. 1981 - Бережіть жінок - дядько Вова
  49. 1982 - Там, на невідомих доріжках ... - Гаврило
  50. 1982 - Шурочка
  51. 1983 - Пригоди Петрова і Васєчкіна, звичайні і неймовірні - директор школи
  52. 1984 - Володькина життя - Інокентійович
  53. 1984 - Зудов, ви звільнені! - Ломакін
  54. 1985 - Після дощику в четвер - Єгорій
  55. 1986 - Потрібні люди - Сидір Никанорович
  56. 1986 - Добре сидимо! - посаджений батько
  57. 1986 - До розслідування приступити - Галкін
  58. 1986 - Степова ескадрилья
  59. 1987 - Людина з бульвару Капуцинів - Стафф, літній ковбой
  60. 1990 - Захочу - полюблю
  61. 1991 - Спогад про "Коров'ячому марші" - відпочиваючий
  62. 1991 - Говорящая мавпа
  63. 1991 - Сім днів з російською красунею - носильник

2.3. Озвучание мультфільмів

  1. 1954 - Помаранчеве шийку
  2. 1967 - Казка про золотого півника
  3. 1968 - Кіт, який гуляв сам по собі
  4. 1978 - Крадене сонце
  5. 1984 - А в цій казці було так
  6. 1985 - Блакитна стріла
  7. 1985 - Клад
  8. 1986 - Новосілля у братика Кролика
  9. 1987 - Біла чапля

Примітки

  1. Додавання новини - www.maly.ru/news2/news_more.php?number=1&day=4&month=1&year=2009

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Медведєв, Дмитро Миколайович
Бутусов, Юрій Миколайович
Воронов, Юрій Миколайович
Холопів, Юрій Миколайович
Єфремов, Юрій Миколайович
Аммосов, Юрій Миколайович
Оборотів, Юрій Миколайович
Мажуга, Юрій Миколайович
Васильєв, Юрій Миколайович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru