Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Миколаїв, Ігор Юрійович


RIAN archive 876389

План:


Введення

Ігор Юрійович Миколаїв ( 17 січня 1960, Холмськ, Сахалінська область) - радянський і російський композитор-пісняр, естрадний співак і поет-пісняр. Заслужений діяч мистецтв Російської Федерації ( 2001) [2].


1. Біографія

Ігор Юрійович Миколаїв народився в місті Холмськ (о. Сахалін) 17 січня 1960 року в сім'ї поета-мариніста і капітана далекого плавання, члена Спілки Письменників СРСР, Юрія Івановича Миколаєва та Ніколаєвої Світлани Митрофанівни - бухгалтера.

У 1974 році Ігор Ніколаєв закінчує Музичну школу по класу скрипки і надходить в Сахалінське Музичне училище по класу теорії музики.

У 1975 році Ігор Ніколаєв їде з Южно-Сахалінська в Москву, де продовжує навчання в Музичному училищі при Московській Консерваторії ім. П. І. Чайковського.

У 1978 році у Ігоря Ніколаєва і його дружини Олени народилася дочка Юлія.


2. Музична кар'єра

1980-і

Починаючи з 1980 Ігор Ніколаєв починає працювати в якості клавішника та аранжувальника в ансамблі Алли Пугачової "Рецитал". У 1980 році закінчує Московський інститут культури (естрадне відділення, клас композитора Ігоря Бриля).

В 1983 Алла Пугачова виконує перші пісні, написані для неї Ігорем Ніколаєвим: "Айсберг" і "Розкажіть, птахи".

В 1985 на телевізійному конкурсі "Пісня Року" відбулися прем'єри пісень Ігоря Ніколаєва: "поромник" у виконанні Алли Пугачової і "Комарово" у виконанні Ігоря Скляра.

В 1986 Ігор Ніколаєв починає сольну кар'єру з пісні "Млин". Виходить альбом Алли Пугачової " Щастя в особистому житті! ".

В 1987 виходить перший сольний альбом Ігоря Ніколаєва "Мельница". Ігор Ніколаєв і Алла Пугачова здійснюють гастрольний тур по Японії на запрошення зірки японської естради Токіко Като, у виконанні якої звучить композиція Ігоря Ніколаєва "100 друзів" (на японській мові).

В 1988 Ігор Ніколаєв виконує пісню "Королівство Кривих Дзеркал" на заключному концерті телевізійного фестивалю " Пісня року ". Її автори - Ігор Ніколаєв і Павло Жагун нагороджені дипломами фестивалю. Також у 1988 році в Швеції Ігор Ніколаєв разом з дуетом " Roxette "веде фінальну частину церемонії присвоєння шведської національної музичної премії" Grammis ".

В 1989 Ігор Ніколаєв у складі групи композиторів бере участь у Советсткого-американському проекті, в рамках якого зірка американської музики Сінді Лаупер приїжджає в Радянський Союз і записує разом з Ігорем Ніколаєвим композицію "Cold Sky" ("Холодні Небеса"). Згодом ця композиція виходить на диску EPIC RECORDS "Music speaks louder than words". Ігор Ніколаєв бере участь у зйомках Стокгольмського телебачення в програмі Якоба Далина "Драбина Якоба". Ігор Ніколаєв записує дует з Ліз Нільсон "AQUARIUS 1999" (у співавторстві з А. Форсман, Швеція). Згодом ця композиція увійшла в альбом Ігоря Ніколаєва "Фантастика" і вийшла окремим синглом в Швеції. У Швеції виходить сингл Ігоря Ніколаєва "THE KINGDOM OF THE CARNIVAL MIRRORS" і сингл Томмі Корберга "JULEN AR HAR", з музикою, написаної Ігорем Ніколаєвим, який стає "золотим". На "GLOBE ARENAS" в Стокгольмі "WORLD YOUTH CHOIR" - Всесвітній юнацький хор ЮНЕСКО виконує кантату на музику Ігоря Ніколаєва і Бенні Андерсона ( АВВА). Виходять альбоми "Королівство Кривих Дзеркал" і "Фантастика"

1990-і

В 1990 виходить дебютний альбом Наташі Корольової "Жовті тюльпани". Починається багаторічна творча співпраця.

В 1991 виходить альбом "Міс Розлука"

Березень 1992 в СК "Олімпійський" проходить прем'єра спільної програми Ігоря Ніколаєва та Наталії Корольової "Дельфін і Русалка". Виходить альбом "Дельфін і Русалка".

У листопаді 1992 в СК "Олімпійський" проходить прем'єра програми Ірини Аллегрової "Не відлітай, любов", що складається переважно з пісень Ігоря Ніколаєва. Виходить альбом Ірини Аллегрової "Мандрівник Мій". Ігор Ніколаєв отримує Національну Російську Музичну премію " Овація "у номінації" Альбом року "(" Дельфін і Русалка ").

В 1994 Виходить альбом Малинове Вино" і альбом Наталії Корольової "Шанувальник".

В 1995 Ігор Ніколаєв отримує Національну Російську Музичну премію "Овація" у номінації "Композитор Року" і номінується на отримання премії "Зірка-95" в номінації "Композитор Року". Ігор Ніколаєв розпочинає співпрацю з молодою співачкою Ольгою Прядіной, і пише для неї пісні "Канарейка" та "Телеграма". Виходить альбом "Вип'ємо за любов" і альбом Наташі Корольової "Конфетті".

В 1997 в Нью-Йорку, в залі " Медісон Сквер Гарден "проходить прем'єра програми Ігоря Ніколаєва та Наталії Корольової" Дельфін і Русалка ". У концерті бере участь Діана Гурцкая з піснею Ігоря Ніколаєва "Чарівне скло". Ігор Ніколаєв отримує Національну Російську Музичну премію "Овація" у номінації "Поет Року". за пісню, яку він присвятив пам'яті свого батька. Виходить альбом "П'ятнадцять років. Кращі пісні" і альбом Наталії Корольової "Діаманти Сліз".

17 січня 1998, у свій День Народження Ігор Ніколаєв вперше влаштовує свої творчі вечори в ГЦКЗ "Росія ", які проходять з приголомшливим успіхом, і стають одним з найгучніших подій року. Виходить альбом "Ігор Ніколаєв-98", з піснями, сповненими на творчих вечорах. 31 травня, в день 25-річчя Наталії Корольової, Ігор Ніколаєв продюсіруюет і ставить концерт співачки на центральній площі Києва.

В 1999, в ГЦКЗ "Росія" проходить великий сольний концерт Наталії Корольової. Ігор Ніколаєв виступає як продюсер і автор пісень. Ігор Ніколаєв отримує Національну Російську Музичну премію "Овація" у номінації "Композитор Року". В рамках телевізійного фестивалю "Пісня Року" Ігорю Ніколаєву вручається Премія ім. Ісаака Дунаєвського за великий внесок у розвиток пісні.

2000-і

Ігор Ніколаєв бере участь в акції "Квіти від зірки", присвяченій святу 8 березня

У 2000 році виходить альбом "Розбита чашка любові".

Указом Президента Російської Федерації Володимира Путіна від 11 жовтня 2001 року Ігор Миколаєву присвоєно звання Заслуженого діяча мистецтв Російської Федерації [2]. Ігор Ніколаєв і Діана Гурцкая отримують Національну Російську Музичну премію "Овація" у номінації "Дует року". Ігор Ніколаєв стає лауреатом премії " Золотий Грамофон -2001 "(" П'ять причин "). Виходить альбом" Сама рідна ".

У 2002 році виходить альбом "Прости і відпусти". В рамках телевізійного фестивалю "Пісня Року" Ігорю Ніколаєву присуджується премія "Кращий композитор Року".

1 і 2 березня 2003 року в Кремлівському Палаці З'їздів Ігор Ніколаєв проводить свої чергові творчі вечори "Мільйон Красивих Жінок", за участю найяскравіших зірок російської естради.

Виходять дві збірки: "Краще для вас" і "П'ять причин", а також авторський диск на вірші Павла Жагун "На обкладинці журналу".

У 2004 році Ігор Ніколаєв бере участь у телевізійному проекті ОРТ " Фабрика зірок - 4 "в якості педагога, а також стає продюсером одного з учасників проекту - молодого артиста Антона Зацепіна. В ефір виходять кілька звітних концертів, на яких "фабриканти" виконують як нові, так і вже відомі пісні Ігоря Ніколаєва ...

У 2005 році Ігор Ніколаєв написав пісню "Як ти прекрасна" і запросив для зйомок в кліпі зірку тенісу Олену Дементьєву, за спортивною долею якою спостерігає давно.

У 2006 році за заслуги перед Вітчизною Ігорю Ніколаєву були вручені два ордени: Золотий орден "Служіння Мистецтву" і Орден Петра Великого I ступеня. Телеканал ОРТ запускає в ефір проект з назвою пісні Ігоря Ніколаєва "Дві зірки", в якому активно бере участь автор легендарної пісні. Ігор Ніколаєв і Наташа Корольова з піснями "Дельфін і русалка" та "Таксі, таксі" беруть участь у концерті "Легенди Ретро-FM". В кінці року виходить новий альбом "Як ти прекрасна".

На початку 2007 року відбувся концерт Ігоря Ніколаєва з новою програмою в Нью-Йоркському театрі "Міленіум".

8 вересня 2007 в Москві пройшла Урочиста Церемонія вручення Ордена Миру в Залі Церковних Соборів Храму Христа Спасителя. Ігор Ніколаєв був у числі видатних людей, чиї Іменні Зірки відкриті на алеях парку.

У 2008 році виходить диск "Ігор Ніколаєв. Улюблена колекція mp3". Ігорю Ніколаєву вручено Срібний Орден Дитинства. У цьому році Ігор Ніколаєв здійснив давню мрію, написавши музичну тему до повнометражної голлівудської стрічці "Скажи це по-російськи" (Say It in Russian). Фільм отримав 11 нагород на міжнародних кінофестивалях. Разом з російською актрисою Агатою Готовою і сербським актором Раді Сербеджія, які зіграли головні ролі у кінострічці, Ігор Ніколаєв представляє картину на кінофестивалях в Монако і Монте Карло.

Влітку в рамках міжнародного конкурсу молодих виконавців " Нова хвиляЮрмалі проходить творчий вечір Ігоря Ніколаєва, де кращі і нові пісні маестро виконують [Ірина Аллегрова], Алла Пугачова, Філіп Кіркоров, Валерій Леонтьєв, Валерій Меладзе, Хуліо Іглесіас (молодший), Микола Басков, Ігор Крутой, Наташа Корольова та ін У цьому концерті широкій публіці була представлена ​​молода співачка Юлія Проскурякова, яка виконала в дуеті з Ігорем Ніколаєвим пісню "Щось у цьому є". У грудні в ефірі ОРТ виходить програма "Пусть говорят", де Юлія була представлена ​​публіці як наречена Ігоря Ніколаєва.

На початку 2009 року Ігор Ніколаєв гастролює по Америці разом з молодою співачкою Юлією Проскуряковою і Хуліо Іглесіасом молодшим.

У квітні вийшла збірка Ігоря Ніколаєва "Подарункова колекція. Ігор Ніколаєв", який містив 13 альбомів, записаних з 1986 по 2006 рік.

25 вересня 2010 Ігор Ніколаєв одружився на молодій співачці Юлії Проскурякової.

На початку жовтня Ігор Ніколаєв і молода співачка Юлія Проскурякова отримали премію "Пара року 2010", перемігши в номінації "Любов".


3. Політика

У 2003 р. вступив до "Єдиної Росії". [3] А в 1996 Ігор Ніколаєв на підтримку Бориса Єльцина брав участь у компанії "Голосуй або програєш".

4. Особисте життя

  • Перша дружина - Олена Ніколаєва
    • Дочка - Юлія Миколаєва (1978)
  • Друга дружина - Наташа Корольова (1973)
  • Третя дружина - Юлія Проскурякова (1982) [4]

5. Нагороди

  • Неодноразовий лауреат Національної Російської Музичної Премії "Овація" ( 1992 - "Альбом Року" ("Дельфін і Русалка"),
  • 1995 - "Композитор Року",
  • 1997 - "Поет Року",
  • 1999 - "Композитор Року",
  • 2001 рік - "Дует Року")
  • 2001 рік - Заслужений діяч мистецтв Російської Федерації ( 11 жовтня 2001 року) [2] - за заслуги в галузі мистецтва.
  • Неодноразовий лауреат телевізійного фестивалю "Пісня Року",
  • лауреат Премії ім. Ісаака Дунаєвського за великий внесок у розвиток пісні ( 1999),
  • "Кращий композитор року" ( 2002)
  • Номінант премії "Зірка" в номінації "Композитор року" ( 1995)
  • Лауреат премії "Золотий грамофон 2001" ("П'ять причин"),
  • 2006 - Золотий орден "Служіння Мистецтву",
  • Орден Петра Великого I ступеня,
  • 2007 - іменна зірка на Алеї парку 850-річчя Москви,
  • 2008 - Срібний Орден Дитинства.

6. Дискографія

З колегами (Миколаїв - другий зліва)
  • " Щастя в особистому житті! "(1986) - альбом Алли Пугачової
  • " Млин "(1987)
  • " Королівство Кривих Дзеркал "(1989)
  • "Фантастика" (1989)
  • "Kingdom of Carnival Mirrors" (1989) - альбом вийшов у Швеції
  • "Aqarius 1999" (1989) - альбом Лізи Нільссон, Швеція
  • "Julen Ar Har" (1989) - альбом Томмі Корберга, Швеція
  • "Жовті тюльпани" альбом (1990) - альбом Наташі Корольової
  • "Міс Розлука" (1991)
  • "Дельфін і Русалка" (1992)
  • " Мандрівник мій "(1992) - альбом Ірини Аллегрової
  • "Малинове Вино" (1994)
  • "Шанувальник" (1994) - альбом Наташі Корольової
  • "Конфетті" (1995) - альбом Наташі Корольової
  • "Я не Рафаель" (1995) - альбом Філіпа Кіркорова
  • "Вип'ємо за любов" (1995)
  • "П'ятнадцять років. Кращі пісні" (1997)
  • "Діаманти Сліз" (1997) - альбом Наташі Корольової
  • "Ігор Ніколаєв-98" (1998)
  • "Розбита чашка любові" (2000)
  • "Сама рідна" (2001)
  • "П'ять причин" (2001)
  • "Донька ... і я" (2001) - спільно з Ю. Ніколаєвої
  • "Прости і відпусти" (2002)
  • "На обкладинці журналу (Пісні на вірші Павла Жагун)" (2003)
  • "Бідний Моцарт" (2003)
  • "Здрастуй" (2004)
  • "Мільйон красивих жінок (2CD)" (2004)
  • "Як ти прекрасна" (2006)
  • "Просто пройшло" (2006)
  • "Кращі пісні. Нова колекція" (2006)
  • "Наташа Корольова. Пісні Ігоря Ніколаєва" (2009)
  • "Ірина Аллєгрова. Пісні Ігоря Ніколаєва" (2009)
  • "Алла Пугачова. Пісні Ігоря Ніколаєва" (2009)
  • "Ігор Ніколаєв та Юлія Проскурякова: Нові пісні" (2010)
  • "Юлія Миколаєва: Невидане" (2010)
  • "Англомовні пісні Ігоря Ніколаєва" (2010)

7. Творчі спілки

Пародія. Зліва направо: Тарзан, Наташа Корольова, Ігор Крутой, Ігор Ніколаєв

Як автор працював: з А. Пугачової, В. Леонтьєвим, В. Кузьміним, Л. Доліної, І. Аллегрової, І. Кобзоном, А. Буйновим, А. Барикін, І. Скляром, Н. Королевою, Жасмин, А. Кальянова, Д. Гурцкая, К. Орбакайте, А. Сєровим, Л. Гурченко, Ю. Нікуліним, Ф. Кіркоровим, М. Шуфутинським, Л. Вайкуле, Т. Овсієнко, Л. Мілявської, К. Семенової, О. Прядіной, Л. Зикіної, Л. Лещенко і В. Винокуром, сестрами Роуз (США), Сінді Лаупер (США), Ліз Нільсон (Швеція), Тоні Корнберг (Швеція), Токіко Като (Японія), А. Глизін, групою "Веселі хлопці", В. Салтиковим, групою "Електроклуб", гуртами "Маки" і " Руки вгору ".

Співавтори: П. Жагун, С. Білявська, Н. Зінов'єв, А. Пугачова, Л. Дербеньов, Михайло Таніч, Л. Козлова, Ігор Крутой, В. Матецький, І. Рєзнік, В. Сауткін, В. Пресняков (ст), В. Пресняков (мл), А. Макаревич, І. Кохановський, Є. Євтушенко, А. Вознесенський та інші.

Також Ігор Ніколаєв не раз головував у журі різних музичних конкурсів, таких як "На Хвилі Волги" 1997, де лауреатом Гран-прі була визнана починаюча зірка з приголомшливими вокальними даними Людмила Соколова, Діана Гурцкая.


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Харламов, Ігор Юрійович
Волков, Ігор Юрійович
Кобзарев, Ігор Юрійович
Ганькевич, Ігор Юрійович
Артем'єв, Ігор Юрійович
Красавін, Ігор Юрійович
Миколаїв
Миколаїв, Юрій
Миколаїв, Андрій Олександрович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru