Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Мкртчян, Фрунзік Мушегович


Фото

План:


Введення

Фрунзе (Фрунзік, Мгер) Мушегович Мкртчян ( арм. Ֆրունզիկ (Մհեր) Մուշեղի Մկրտչյան ; 4 липня 1930, Ленінакан, Вірменська РСР - 29 грудня 1993, Єреван, Вірменія) - радянський актор театру і кіно, режисер театру, народний артист Вірменської РСР ( 1971), народний артист СРСР ( 1984).

Отримав прізвисько Мгер, що означає "світлий". За свідченням молодшого брата Альберта, в одному паспорті артиста було написано "Фрунзе Мкртчян", в іншому - "Мгер Мкртчян" [1].


1. Біографія


1.1. Сім'я

  • Батько - Мушег Мкртчян (1910-1961) табельник.
  • Мати - Санам Мкртчян (1911-1970) була посудомийкою в заводській їдальні.
  • Брат - Альберт режисер, сценарист.
  • Сестри - Рузанна Мкртчян (р. 1943), Клара (1934-2003)
  • Перша любов - Джульєтта, на якій він так і не одружився, так як її родина чинила опір, і вона була видана за іншого.
  • Перша дружина - Донара (1941-2011), мати його дітей, відома в Росії по ролі дружини Джабраїлова в " Кавказькій полонянці ". Актриса театру ім.Сундукяна. Страждала важким психічним спадковим захворюванням. Госпіталізована у Франції. Знаходиться в психіатричній лікарні в місті Єревані.
    • Син - Вазген (також його називали Вааг) страждав від спадкового психічного захворювання, яке передалося йому від матері, помер після смерті батька, в 33 роки.
    • Дочка - Нуне (Ніна) загинула в Аргентині, в автокатастрофі, до смерті батька (їй було 39 років).
  • Друга дружина - Тамара, актриса, дочка голови Спілки письменників Вірменії Граки Оганесяна.
  • Внучка (від дочки) - Гаяна, живе в Аргентині.

1.2. Особисте життя

Пам'ятник Фрунзік Мкртчян в Гюмрі

Перша дружина Мкртчяна, Донара Пілосян, страждала душевним захворюванням і була поміщена в психіатричну лікарню. Мкртчян став батьком-одинаком з двома маленькими дітьми. Його син успадкував душевне захворювання матері, що призвело Мкртчяна в подальшому до депресії та зловживанню алкоголем. В 1993 він помер у своїй квартирі в Єревані. На похорон прийшли тисячі людей, траурна колона з тілом Мкртчяна пройшла центральною вулицею міста. Похований у Пантеоні героїв вірменського духу в Єревані.


2. Пам'ять

3. Звання та нагороди


4. Фільмографія

Файл: Міміно-Рубен.jpg
Фрунзік Мкртчян в ролі Рубена, " Міміно "
  1. 1955 - У пошуках адресата - епізод
  2. 1956 - Через честі - Вардан
  3. 1959 - Про що шумить річка - Хачатур
  4. 1960 - Хлопці музкоманди - Арсен
  5. 1965 - Тридцять три - професор Броккі
  6. 1966 - Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика - Джабраїл, дядько Ніни
  7. 1966 - Айболит 66 - пірат
  8. 1966 - Формула веселки - міліціонер
  9. 1966 - Двадцять шість бакинських комісарів - вусатий Гочі
  10. 1967 - Трикутник - коваль
  11. 1967 - З часів голоду
  12. 1968 - Білий рояль - Юсуф Юсуфович Ахмедов
  13. 1969 - Вибух після півночі - Мухташев
  14. 1969 - Не горюй! - заарештований турків-контрабандист
  15. 1970 - Адам і Хева - Бекір
  16. 1971 - Ми і наші гори - пастух Ишхан
  17. 1971 - Вчора, сьогодні і завжди - чоловік
  18. 1971 - Хатабала - Шак
  19. 1972 - Чоловіки - Сурен
  20. 1972 - Айрік (Папа) - Овсеп
  21. 1977 - Багдасар розлучається з дружиною - Багдасар
  22. 1977 - Нахапетов - АПРО
  23. 1977 - Солдат і слон - Арменак
  24. 1977 - Міміно - Рубік Хачикян (Рубен Вартанович Хачикян), шофер
  25. 1978 - Суєта суєт - Борис Іванович
  26. 1979 - Добра половина життя - епізод
  27. 1979 - Пригоди Алі-баби і сорока розбійників - Мустафа
  28. 1980 - Ляпас - Григор-ага
  29. 1980 - Крупний виграш - Гарник
  30. 1981 - Тифліс - Париж і назад - Рачік
  31. 1982 - Пісня минулих днів - Нікол
  32. 1983 - Пожежа - Рубен
  33. 1983 - Самотнім надається гуртожиток - наречений Ніни
  34. 1984 - Легенда про любов - розбійник
  35. 1985 - Танго нашого дитинства - батько
  36. 1987 - Як вдома, як справи?
  37. 1987 - На дні - Барон

5. Цитати

Марка Вірменії пам'яті Мкртчяна

В дитинстві Фрунзік був безпорадним, над ним всі сміялися, він був худий, з великим носом, але виявилося, що Бог дав йому величезний акторський талант. Він все своє життя так жив - був смішним і сумним людиною одночасно. І СРСР обожнював свого таланту.

- Альберт Мкртчян

Щоб зрозуміти всю силу його таланту, потрібно дивитися не тільки його роботи в кіно, де в основному він грав комедійні ролі, а й у театрі. Для мене він - найкращий виконавець Сірано де Бержерака.

- Георгій Данелія

Фрунзік бажав смерті, він рвався до неї, він мріяв про неї, жорстоко гасячи в собі життєві інстинкти. Його не час погубило і не пристрасть до вина й тютюну ... Ні, він свідомо йшов до своєї смерті, не маючи сил пережити хворобу сина і дружини - величезне сімейне горе.

... Актор від початку до кінця. Ми, колеги, стояли за лаштунками, дивилися і чекали, що нового він сьогодні зробить в ролі. Ми знали: він обов'язково буде імпровізувати, і це була геніальна імпровізація. Вражаюче, яка в нього була винахідливість. Він міг розсмішити цілий зал. Я пам'ятаю його спектаклі, які починалися гомеричним реготом у залі для глядачів, і цей регіт тривав усю виставу. Взагалі Фрунзік був надзвичайною людиною - день починав з пісні і був щасливий. З іншого боку, в ньому завжди жило відчуття якоїсь трагічності ...

... Людина приходить у цей світ з оберемком хмизу і його завдання - спалити її до кінця, щоб вона не перетворилася на тлін. На жаль, Фрунзік не зміг все це спалити, а там було дуже багато вогню. Втратили ми дуже багато тепла Фрунзіка.

- Хорен Абрамян

Цей комедійний актор, десь у другому своєму плані трагічний. Такими були Євген Леонов, Андрій Миронов, Юрій Нікулін, і звичайно ж, Фрунзік Мкртчян ... У вірмен є фраза: "Візьму твій біль". Це вищий прояв людяності. У мені багато в чому це залишилося від Фрунзіка.

- Алла Сурикова

Я зрозумів, чому світом правлять бездарності. Вони не п'ють і з самого ранку починають займатися своєю кар'єрою [2].

- Фрунзік Мкртчян


6. Крилаті фрази актора

Багато фраз, озвучені актором, стали крилатими, серед них [3] [4] [5] [6] :

"Ви чому кефір не їсте? Що, не любите?"

"Таку особисту неприязнь я відчуваю до потерпілого, що їсти не можу"

"Валіко-джан, я тобі один розумний річ скажу, але тільки ти не ображайся!"

"Ці" Жигулі "чим думають, я не знаю. Під ногами крутяться, крутяться, крутяться ..."

- Кінофільм "Міміно"


Примітки

  1. Віта Рамм. Людина з гарним обличчям - izvestiya.ru/culture/article3124036 / / / Известия, 28.12.2008
  2. І. Ізгаршев. Фрунзік Мкртчян: сумне сонце. - gazeta.aif.ru/online/superstar/67/36_01 "Аргументи і факти", 12.07.2005.
  3. РИА-Новости. Фрунзік Мкртчян - актор, який завжди змінював сценарій. 9-11 липня 2010. - www.rian.ru/culture/20100705/252244950.html
  4. Є. Яковлєва. Правда і міфи про "Міміно". - www.vesti.ru/doc.html?id=115585 Вести.ру, 22.03.2007.
  5. О. Саприкіна. Заради "Міміно" Данелія вирвав вісім зубів. - www.kp.ru/daily/22516/16193/ "Комсомольская правда", 22.03.2002.
  6. "Міміно" - www.mk.ru/culture/article/2010/09/29/533069-mimino.html "Московський комсомолець", 01.10.2010.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Мкртчян, Альберт Саркісович
Мкртчян, Левон Гайкович
Мкртчян, Левон Оганесовіч
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru