Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Мур, Роджер


Фото

План:


Введення

Сер Роджер Джордж Мур [1] ( англ. Sir Roger George Moore ; 14 жовтня 1927 ( 19271014 ) ) - Англійський актор кіно, сценарист, продюсер. Найбільш відомий став завдяки виконанню ролі Джеймса Бонда.


1. Молодість

Мур народився у Стокуелла, Лондон (сам Мур іноді, в інтерв'ю, називає місце Сент-Оквел). Єдина дитина в сім'ї. Батько Джордж Мур, поліцейський. Мати Ліліан "Лілія" уроджена Поуп (Pope), домогосподарка. Вступив до гімназії Battersea, але був евакуйований в Holsworthy Девон під час Другої світової війни, продовжив освіту в гімназії доктора Чаллонера. Потім продовжив освіту в коледжі преподобного Біди в університеті Дарем, але не закінчив і його. Після досягнення 18 років, незабаром після закінчення війни, Мур був покликаний в національну армію. Закінчив службу в чині капітана. За його власним твердженням, його звільнення з армії пояснюється тим, що він зовні не підходив під стереотип офіцера і не мав видатних здібностей і лідерських навичок. Мур служив у спеціальному корпусі Королівської армії, був командиром невеликого депо в Західній Німеччині. Пізніше був переведений у відділення розваг, а безпосередньо перед закінченням служби, був переведений в RADA ( Королівська академія драматичного мистецтва). Цей переклад був ініційований режисером Брайаном Десмондом Херстом, який згодом запросив Мура в якості актора в його фільмі "Троттьє Тру" (Trottie True). Мур був однокласником по RADA зі своєю майбутньою колегою по декількох серіях "бондіани", Лоїс Максвелл. До речі, ця актриса грала роль міс Маніпенні довше за всіх, аж до 1985 року. Молодий Мур вперше з'явився в кіно в кінці 1940-х рр.. в якості статиста. У дитинстві кращим актором Мур вважав актора Стюарта Грейнджера (Stewart Granger). У 17 років Мур з'явився в епізодичній ролі у фільмі "Цезар і Клеопатра (1945), де зустрівся зі своїм кумиром на знімальному майданчику. Пізніше Мур працював з Грейнджер у фільмах" Дикий гусак "(The Wild Geese).


2. Кар'єра

2.1. Ранні роботи (1946-1959)

На початку 1950-х Мур працював в якості моделі для друкованої реклами трикотажу (що принесло йому забавне прізвисько "Великі рейтузи" (The big knit)). Також він рекламував широкий спектр інших продуктів, таких як зубна паста. Багато критики вважають, що саме так Мур зміг утвердитися в якості актора. Його найбільш відоме поява на екрані відбулося 27 травня 1950 року в пілотному номері програми "Вітальня детектива".

Хоча Мур виграв контракт з MGM в 1950-х, фільми з його участю не виявилися успішними. Як він жартував "в MGM (кінокомпанії), RGM (Джордж Роджер Мур) виявився NBG (not bloody goog - не сильно хорошим)". Його роль у фільмі "Диво" для Warner Bros. була відхилена Дірком Богард.

В остаточному підсумку Мур зробив собі ім'я на телебаченні. Він був героєм в серіалі "Айвенго" - дуже вільної версії романтичного роману Вальтера Скотта, і він також з'явився в серії "Аляски", грав у "Beau Maverick", там він грав англійського двоюрідного брата Бретта Маверік, якого грав Джеймс Гарнер.


2.2. Картина "Святий" (The Saint) (1960-1969)

Всесвітню славу Роджеру Муру принесла роль Саймона темплара в адаптації, заснованої на романах Леслі Чартеріс. В одному з інтерв'ю, в 1963 році, Мур заявив, що він хотів би купити права на Леслі Чартеріс і її торгові марки, але в нього недостатньо грошей. Він також пожартував, що роль призначалася для Шона Коннері, але того не змогли додзвонитися по телефону. Телесеріал "Святий", пройшовши у Великобританії, був куплений для показу в США, а потім вже здобув світову славу, увійшовши до десятки найпопулярніших картин. Саме при роботі над цим фільмом Мур набуває стиль, використаний ним у ролі Бонда. Мур також дає згоду зніматися в продовженні цього серіалу. Ці кілька серій були переведені в колір у 1967 році.

Стартувавши в 1961 році, "Святий", в підсумку, отримав обсяг у 6 сезонів і 188 епізодів, що робить його, нарівні з серіалом "Месники" (The Avengers), одним з найдовших за всю історію британського телебачення.


2.3. Після "Святого" (The Saint) (1969-1973)

Телебачення знову зробило Мура зіркою, на цей раз в компанії з Тоні Кертісом. Серіал отримав назву "Майстри умовлянь", у російському прокаті "Сищики-любителі екстра-класу" (The Persuaders!). Сюжет серіалу - пригоди двох мільйонерів-плейбоїв по всій Європі. Саме за роль у цьому фільмі Муру була сплачена нечувана сума в 1 млн фунтів стерлінгів за одну серію, що зробило його найбільш високооплачуваним актором телебачення у світі. Однак Лью Грейд стверджує в своїй автобіографії, що Мур і Кертіс "не ладнали". Кертіс відмовлявся витрачати більше часу на репетиції, ніж це було строго необхідно, а Мур завжди був готовий працювати понаднормово.

Серіал провалився в США, але отримав визнання в Австралії та Європі.


2.4. Зйомки в "Бонда" (James Bond) (1973-1985)

Роджер Мур в 1973 році

Є багато апокрифічних історій про те, коли саме Мур був вперше названий в якості можливого кандидата на роль Джеймса Бонда. Деякі джерела, зокрема продюсер Альберт Р. Брокколі, у своїй автобіографії "Коли тане сніг", кажуть, що Мура на цю роль пропонував сам автор книг про Джеймса Бонда, Ян Флемінг. У книзі Альберт Р. Брокколі стверджує, що Флемінгу сподобалася роль Мура в "Святому" і він відразу запропонував Мура на головну роль у першому фільмі "Бондіани", " Доктор Но ". Однак перша серія" Святого "була показана в Британії 4 жовтня 1962 - за один день до прем'єри" Доктора Але ".

Достовірно відомо, що публічно Мур не був пов'язаний з роллю агента 007 до 1967 року, коли Гаррі Зальцман вперше сказав, що він той, хто підходить на роль Бонда. Тоді Зальцман висловлював побоювання, що популярність Мура в ролі Саймона темплара у фільмі "Святий" може перешкодити сприймати його як Агента 007. Тим не менш, Мур був остаточно затверджений на роль Джеймса Бонда в "Живи і дай померти" (1973). Це викликало значне здивування, оскільки Мур був представлений публіці як новий Бонд в кінці 1972 року. А тоді йому було вже 45, тобто він був на п'ять років старший, ніж Шон Коннері під час зйомок "Діаманти назавжди" (1971).

Дванадцять років у ролі Джеймса Бонда принесли йому достатньо популярності (і довіри) серед любителів детективної фантастики. Він заробив визнання багатьох шанувальників Бонда, незважаючи на неминуче порівняння з Шоном Коннері. Мур зіграв Бонда в " Живи і дай померти "(1973);" Людина із золотим пістолетом "(1974);" Шпигун, який мене любив "(1977);" Місячний гонщик "(1979);" Тільки для твоїх очей "(1981);" Восьминіжка "(1983) і" Вид на вбивство "(1985).

Почавши грати Бонда в 1973 і закінчивши в 1985 році, Роджер Мур на сьогоднішній день є самим "довгограючим" Бондом.


2.5. Робота після "Бонда" (1985-наші дні)

Після зйомок у "Бонда", Роджер Мур продовжив зніматися у фільмах. Але більше жодного разу його ролі не отримували великого визнання публіки.

Мур підтвердив, що він повністю пішов з екрану в статті для журналу "Sunday Telegraph" в квітні 2009. У рекламному ролику Олімпіади 2012 у Лондоні, Мур знову зіграв Джеймса Бонда. На екрані він з'явився поруч із Самантою Бонд, яка грала міс Маніпенні у фільмах про Бонда в епоху Пірса Броснана. Він як і раніше регулярно з'являється на ток-шоу, головним чином з метою сприяння роботі в " ЮНІСЕФ ".

У березні 2010 року Роджер Мур відвідав Москву в якості посла доброї волі дитячого фонду ООН "ЮНІСЕФ" [2].


3. Благодійна робота

У 1983 році його життя змінилося, коли на зйомках свого шостого фільму в ролі Джеймса Бонда в Індії він був вражений бідністю в цій величезній країні. Мур зацікавився країнами Третього світу. Його друг Одрі Хепберн вразила Мура своєю роботою для ЮНІСЕФ. Сам Роджер Мур став Послом доброї волі ЮНІСЕФ в 1991. Він озвучив "Санту" в мультфільмі ЮНІСЕФ "Муха, яка мене любить".

За благодійну роботу Роджер Мур в 1999 нагороджений орденом Британської імперії 3 ступеня "Commander (CBE)", 4 червня 2003 нагороджений орденом Британської імперії 2 ступеня "Knight Commander (KBE)" з присвоєнням титулу Лицаря. Зарахування до лицарства стало для Роджера Мура відповіддю на нападки критиків. За його власними словами, ця нагорода - найдорожча для нього, оскільки це оцінка його діяльності більш, ніж за десять років роботи в ЮНІСЕФ.

У 2010 році сер Роджер Мур, виконуючи місію посла Доброї волі ЮНІСЕФ, вперше відвідав Казахстан, скориставшись почесним запрошенням на II Благодійний Бал в Алмати.


4. Особисте життя

Дружини Роджера Мура:

  • Дорн ван Штейн (Doorn van Steyn) (1946-1953)
  • Дороті Сквайрс (Dorothy Squires) (1953-1968)
  • Луїза Маттіолі (Luisa Mattioli) (1969-1996)
  • Христина Толстрап (Kristina Tholstrup, з 2002 по теперішній час)

Мур залишив свою першу дружину, спортсменку-ковзанярку Дорн Ван Штейн, заради співачки Дороті Сквайрс, яка була на кілька років старша за нього, але була в той час значно більше знаменита, ніж він. Протягом короткого часу вони жили разом у Дафен, Лланеллі, Південний Уельс.

У свою чергу, під час зйомок в Італії в 1961 році він кинув Сквайрс (яка подала на нього до суду з вимогою відновити її подружні права) задля італійської актриси Луїзи Маттіолі. Він жив з Маттіолі до весілля в 1969 році, коли Сквайрс нарешті дала Муру розлучення. Мур має доньку і двох синів від Маттіолі. Його син Джеффрі Мур також є актором і володіє рестораном в Лондоні. Дочка Дебора Мур зіграла епізодичну роль стюардеси у фільмі "Джеймс Бонд: Помри, але не зараз".

Цей шлюб несподівано закінчився в 1993 році. На цей раз Мур одружився на своїй сусідці по Лазурному березі, датсько-шведської мультімілліонерше Христині "Кікі" Толстрап.

Мур жив в Королівському Танбрідж Уельс протягом певного періоду, після раннього успіху в "Святого", потім переїхав до Суррей, а потім в Голлівуд. Під час зйомок у фільмі "Шпигун, який мене любив" грав лиходія Курд Юргенс зробив пропозицію Муру пожити в його будинку в Гштаадте (Gstaad). Цим будинком Мур користувався, коли катався на лижах.

Коли він одружився на Кікі Толстрап, він зазвичай проводив зиму в Гштаад, а літо - в його квартирі в Монако. Після 15 років в Гштаад він тепер проводить зиму в своєму шале в Кран-Монтана, Вале (Crans-Montana, Valais).


5. Вибрана фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1945 ф Цезар і Клеопатра Caesar and Cleopatra римський солдат
1954 ф Останній раз, коли я бачив Париж The Last Time I Saw Paris Пол Лейн
1959 ф Альфред Хічкок представляє Alfred Hitchcock Presents інспектор Бенсон
1959 - 1962 з Меверік Maverick (TV series) Beau Maverick
1962 - 1969 з Святий The Saint (TV series) Симон Темплара
1972 ф Місія в Монте-Карло The Persuaders лорд Бретт Сінклар
1973 ф Живи і дай померти Live and Let Die Джеймс Бонд
1974 ф Людина із золотим пістолетом The Man with the Golden Gun Джеймс Бонд
1976 ф Шерлок Холмс у Нью-Йорку Sherlock Holmes in New York Шерлок Холмс
1977 ф Шпигун, який мене любив The Spy Who Loved Me Джеймс Бонд
1978 ф Дикі гуси The Wild Geese лейтенант Шон Фінн
1979 ф Втеча до Афіни Escape To Athena майор Отто Хехт
1979 ф Місячний гонщик Moonraker Джеймс Бонд
1980 ф Морські вовки The Sea Wolves капітан Гевін Стюарт
1980 ф Недільні коханці Les seducteurs Гаррі Ліндон
1981 ф Гонки "Гарматне ядро" The Cannonball Run Сеймор Голдферб
1981 ф Тільки для ваших очей For Your Eyes Only Джеймс Бонд
1983 ф Восьминіжка Octopussy Джеймс Бонд
1983 ф Прокляття Рожевої Пантери Curse Of The Pink Panther інспектор Клузо
1984 ф Особа без маски The Naked Face доктор Джадд Стівенс
1985 ф Вид на вбивство A View to a Kill Джеймс Бонд
1990 ф Вогонь, лід і динаміт Feuer, Eis und Dynamit Сер Джордж
1991 ф Кімната зі сніданком Bed & Breakfast Адам
1994 ф Людина, який відмовлявся вмирати The Man Who Wouldn't Die Томас Грейс
1996 ф У пошуках пригод The Quest лорд Едгар Доббс
1997 ф Святий The Saint голос по радіо
1997 ф Спайс Уорлд Spice World шеф
2002 ф Шпигунка Alias Едвард Пул
2002 ф Морська пригода Boat Trip Ллойд Фавершем
2010 ф Кішки проти собак: Помста Кітті Галор Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore Tab Lazenby
2011 ф Принцеса на Різдво Princess for Christmas Едвард Дюк
2011 ф Офіційний рекламний фільм Лондонських Олімпійських ігор 2012.Спорт в серці. The Official London 2012 Olympics Film. 'Sport At Heart' Джеймс Бонд

6. Гонорари [3] [4]

  • 1973 - Живи і дай померти / Live and Let Die - Джеймс Бонд - 1 000 000 $
  • 1974 - Людина із золотим пістолетом / The Man with the Golden Gun - Джеймс Бонд - 1 000 000 $
  • 1977 - Шпигун, який мене любив / The Spy Who Loved Me - Джеймс Бонд - 1 000 000 $
  • 1979 - Місячний мандрівник / Moonraker - Джеймс Бонд - 4 000 000 $
  • 1981 - Тільки для твоїх очей / For Your Eyes Only - Джеймс Бонд - 4600000 $ (3 000 000 $ + 5% від прибутку)
  • 1983 - Восьминіжка / Octopussy - Джеймс Бонд - 5200000 $ (4 000 000 $ + 5% від прибутку)
  • 1985 - Вид на вбивство / A View to a Kill - Джеймс Бонд - 7500000 $ (5 000 000 $ + 5% від прибутку)

Примітки

  1. Поширення передач прізвища в російських текстах; більш точна передача - Мор - inogolo.com / query.php? qstr = moore & key = 1
  2. http://thebestphotos.ru/archives/4025 - thebestphotos.ru/archives/4025 Роджер Мур в Москві (2010)
  3. Виконавці Джеймса Бонда - allyouneedislists.com / entertainment / tv-movies / list-of-all-james-bond-actors /
  4. Гонорари Роджера Мура - www.freewebs.com / moonrakerbondstation / rogermoore.htm

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Мур, Майкл
Мур, Патрік
Мур, Керолайн
Мур, Томас
Мур, Едвард
Мур, Гері
Мур, Станфорд
Мур, Менді
Мур, Гордон
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru