Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Міннеллі, Лайза


Фото

План:


Введення

Лайза Міннеллі ( англ. Liza Minnelli , Рід. 12 березня 1946 ( 19460312 ) ) - американська актриса і співачка, володарка премії " Оскар ". Дочка легендарної актриси Джуді Гарленд і її другого чоловіка, режисера Вінсента Міннеллі.


1. Біографія

Лайза Мей Міннеллі належить до знаменитого артистичному сімейству. Її мати - знаменита актриса і співачка Джуді Гарленд, тітки по материнській стороні виступали в групі "The Gumm Sisters", а батько, Вінсент Міннеллі, був відомим режисером італійського походження. Перший раз на екранах Лайза з'явилася в трирічному віці у фінальній сцені фільму 1949 року "Старим добрим влітку", в головних ролях в якому знімалися її мати і Ван Джонсон.

У 1951 році Гарленд розлучилася з чоловіком, і маленька Лайза стала постійно переїжджати з матір'ю з місця на місце. Незабаром, після нового шлюбу її матері, у неї з'явилися брат Джо і сестра Лорна. Через постійні депресій і проблем з наркотиками матері Лайзі доводилося постійно доглядати за своїми малолітніми братом і сестрою.

Але незважаючи на все це, професія матері безпосередньо вплинула на долю Лайзи. З ранніх років вона стала з'являтися то на театральній сцені, то на телебаченні, а в 17 років вона вже співала разом з матір'ю. Хоча у них були досить теплі відносини, під час виступу в "Лондонському Паллаудіуме" Гарленд визнала талант доньки, побачивши навіть у ній якусь конкуренцію. Пізніше Лайза згадувала: "Я виступала на сцені з матір'ю, але раптом зрозуміла, що вона не мама ... вона Джуді Гарленд".


1.1. Кар'єра в театрі

У 1963 році Лайза Міннеллі початку виступу на нью-йоркській театральній сцені. Вперше вона з'явилася в мюзиклі "Best Foot Forward", за який вона отримала хороші відгуки і свою першу нагороду - "The Theatre World Award". У 1965 році в 19 років вона виступила на Бродвеї в мюзиклі Джона кандьор і Фреда Ебба "Флора - червона загроза" ( англ. Flora the Red Menace ), Роль у якій була відзначена премією " Тоні ". [1] Друга спільна робота з цими авторами, мюзикл " Кабаре ", була прийнята дуже успішно. Шоу отримало 8 з 11 номінацій на премію" Тоні ". На початку 1970-х років на хвилі комерційної популярності Саллі Боулз, кандьор і Ебб створюють для Мінеллі телевізійне шоу" Лайза, через "З" "( англ. Liza with a Z ), На основі якого вона дає сольні концертні виступи на Бродвеї. Наступною великою роботою актриси на сцені став мюзикл "Каток" ( англ. The Rink, 1984 рік ), В якому вона виступила в дуеті з Читою Рівера.


1.2. Кар'єра в кіно

Першою значною роллю в кіно стала її Еліза у фільмі " Чарлі БабблзАльбертом Фінні. Двома роками пізніше у фільмі Алана Дж. Пакули "Безплідна зозуля" вона зіграла ексцентричну дівчину-підлітка, за роль якої вона була висунута на " Оскар ".

У 1972 році Міннеллі зіграла свою найвідомішу роль - співачки Саллі Боулз в кіноверсії мюзиклу " Кабаре "(в зоряному партнерстві з Майклом Йорком, Джоелом Греєм і Маріса Беренсон). Цей фільм приніс Лайзі статуетку " Оскара "в номінації" Краща актриса "і Золотий глобус. Але все ж після такого тріумфу послідувало кілька малоуспішних фільмів і телевізійних шоу. У 1976 році Лайза знялася в картині свого батька, Вінсента Міннеллі, "Справа часу", де її колегою стала Інгрід Бергман. Після того, як фільм відзняли, він був значно відредагований і урізаний, у зв'язку з чим він не мав комерційного успіху і не був гідно оцінений критиками. Через рік вийшов ще один фільм за участю Лайзи, " Нью-Йорк, Нью-Йорк ", завдяки якому її музичний репертуар поповнився новими піснями, включаючи" New York, New York ", що стала однією з найбільш відомих її композицій.

У 1980-ті роки Міннеллі стала рідше з'являтися в кіно. Найбільш запам'ятовується в той час стала її роль Лінди Маролли у фільмах " Артур "(1981) і" Артур 2: На мілині "(1988). У 1997 році Лайза повернулася на Бродвей у головній ролі в мюзиклі " Віктор / Вікторія ". У 2010 році актриси зіграла саму себе у фільмі" Секс у великому місті 2 ", за що в підсумку отримала номінацію на" Золоту малину ", як найгірша актриса другого плану. [2]

Зірка Лайзи Міннелі на Голлівудській алеї слави

1.3. Особисте життя

Лайза чотири рази була заміжньою і всі чотири шлюби закінчилися розлученнями. Її чоловіками були:

  • Пітер Аллен (3 березня 1967-1972). Протеже Джуді Гарленд у 1960-і роки, співак, автор пісень.
  • Джек Хейлі Мл. (15 вересня 1974-1979). Продюсер і режисер. Його батько, Джек Хейлі, разом з Джуді Гарленд знімався в " Чарівник країни Оз ".
  • Марк Гіро (4 грудня 1979-1992). Скульптор і режисер.
  • Девід Гест (16 березня 2002-25 липня 2003). Телевізійний продюсер і концертний промоутер.

Широко відома боротьба самої Лайзи з прийомом наркотиків незмінно призвела до її порівнянні з матір'ю. Міннеллі багато часу проводила в реабілітаційних центрах. Один з курсів лікування вона пройшла перед своїм заміжжям з Девідом Гесте, а інший після їх скандального розлучення.


2. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1949 ф Старим добрим влітку In the Good Old Summertime дитина
1967 ф Чарлі Бабблз Charlie Bubbles Еліза
1970 ф Безплідна зозуля The Sterile Cuckoo Пуки (Мері Енн) Адамс
1970 ф Скажи, що ти любиш мене, Джуни Мун Tell Me That You Love Me, Junie Moon Джуни Мун
1972 ф Кабаре Cabaret Саллі Боулз
1975 ф Леді Удача Lucky Lady Клер
1976 ф Справа часу A Matter of Time Ніна
1977 ф Нью-Йорк, Нью-Йорк New York, New York Френсіс Еванс
1981 ф Артур Arthur Лінда Маролла
1985 тф Час жити A Time to Live Мері-Лу Вайсман
1988 ф Поліцейський за наймом Rent-a-Cop Делла Робертс
1988 ф Артур 2: На мілині Arthur 2: On the Rocks Лінда Маролла Бач
1991 ф Сценічний дебют Stepping Out Мевіс Тернер
1994 тф Паралельні життя Parallel Lives Стіві Меррілл
1995 тф Вестсайдська вальс The West Side Waltz Кара Варнум
2003 - 2005 з Уповільнений розвиток Arrested Development Люсілль АУСТЕР
2006 ф Оргазм в Огайо The Oh in Ohio Алісса Донахью
2006 з Закон і порядок.Злочинний намір Law & Order: Criminal Intent Бет Харнера
2009 з До смерті красива Drop Dead Diva Лілі Уеллс
2010 ф Секс у великому місті 2 Sex and the City 2 грає саму себе
2011 ф Маппет The Muppets грає саму себе
2012 ф Уповільнений розвиток Arrested Development Люсілль АУСТЕР

3. Дискографія

4. Премії

  • Оскар 1972 - "Краща актриса" ("Кабаре")
  • BAFTA 1972 - "Краща актриса" ("Кабаре")

Примітки

  1. http://www.ibdb.com/awardperson.asp?id=68333 - www.ibdb.com/awardperson.asp?id=68333 Лист нагород актриси на IMDb
  2. RAZZIES Nominations - razzies.com/history/31stNoms.asp. Читальний - www.webcitation.org/65K870quu з першоджерела 9 лютого 2012.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Міннеллі, Вінсент
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru