Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Назаров, Юрій Володимирович



План:


Введення

Юрій Володимирович Назаров (нар. 5 травня, 1937, Новосибірськ) - радянський і російський актор театру і кіно. Народний артист Російської Федерації ( 2005).


1. Біографія

Юрій Назаров народився 5 травня 1937 в Новосибірську. Його дитинство пройшло в комунальній квартирі, в будинку по вулиці коливанських, 3. Потім родина переїхала в лівобережжі. Навчався в школі N 73 Ленінського району. Оскільки навчання в школах було роздільне, то згадує, що дружити ходили до дівчат із сусідньої жіночої гімназії N 70.

Вступив до Театральне училище ім. Щукіна, але не закінчивши перший курс, кинув навчання і повернувся в Новосибірськ. Потім працював у Казахстані різноробочим на будівництві залізничних мостів, в стройколоне в Новосибірську, в сибірському колгоспі, молотобійцем в кузні в одній з станиць на Дону. Через два роки знову вступив у Вище театральне училище імені М. С. Щепкіна і закінчив його в 1960. Тоді ж став актором театру театру ім.Ленінського комсомолу в Москві. З 1963 - актор Театру-студії кіноактора. Про своєї молодості Назаров згадує так: [1]

"По молодості бути рефлексуючим інтелігентом модно було. Від туги поступив в Щукінське училище, яке незабаром кинув, щоб, так би мовити, піти в народ. Мені було сімнадцять років, хотілося побачити життя, як вона насправді. Ректор мені сказав чудову річ: "Ти думаєш, що ти у нас самий порядний, а ми типу лайна, а ми тобі платимо стипендію, будь добрий за півроку відзвітує". Але я здав сесію - і поїхав у Казахстан. І я там побачив народ, у якого окрім моїх інтелігентських проблем своїх було досить "

Але тяга до кіно і театру перемогла все. Як зізнався в документальному фільмі про свою кар'єру актор: [2]

"Для мене сцена, екран - це кафедра, з якої треба нести людям щось".

Чудово грає на гітарі, співає, репертуар: народні пісні (російські, українські), пісні воєнних років. У Юрія Володимировича п'ятеро дітей, живе в Москві.


2. Визнання і нагороди

3. Творчість

  • Знявся більше ніж у 170 фільмах і серіалах, значна частина з яких припадає на ролі другого плану, але з яскраво вираженим характером.
  • Дебют Юрія Назарова в кіно відбувся в 1954 році, і, як це часто буває, не обійшлося без щасливому випадку і конфузу: [3]

"Коли я вступив восени, у нас був урок фізкультури, ми займалися на стадіоні. Підійшла до нас асистентка з" Мосфільму ", вона набирала масовку для фільму" Випробування вірності ". Знімав Іван Олександрович Пир'єв, в головній ролі - Марина Олексіївна Ладиніна. Я один день знявся. Обдзвонив весь Радянський Союз, де були родичі, щоб дивилися: я в кіно потрапив! Сам раз п'ятнадцять подивився, так себе і не знайшов ".

  • Третім фільмом стала участь в картині "Останні залпи".

У 1960 році мене запросили на роль у кіно. Коли кінчалися іспити, стала Валентина Володимирівна, по-моєму, Кузнєцова. Підходить і каже: "Ви тут працюєте або вчитеся?". "Вчуся, - кажу, - на акторському факультеті". У нас інших не було. "Я, - каже вона, - асистент режисера з" Мосфільму ". Я б Вам хотіла дати сценарій". Дала сценарій. Це одна з кращих робіт Юрія Бондарєва (автор сценарію і повісті "Останні залпи", по якій знятий фільм - прим. Ред.). Я його прочитав і закохався в головного героя. "Що б Ви хотіли зіграти?", - Запитала. Я кажу: "Не знаю. Якого-небудь солдата". Я назвав лейтенанта Альошина, а потім думаю: "Який лейтенант Альошин?" - "А капітан Новиков Вам не сподобався?". Не пам'ятаю, що відповідав. Я пройшов фотопроби, кінопроби, і мене затвердили.

  • Про одну з своїх найзнаменитіших ролей - сержанта Уханова в "Гарячий сніг" по Бондареву - Назаров говорить, що навряд чи когось цією роллю ощасливив. Такі солдати - в кожній родині. "Гарячий сніг" знімали на батьківщині Назарова, в Новосибірську. Важке воєнне дитинство він згадує із здриганням: як всією сім'єю вслухалися в радіосводкі з поля бою, як стежили за пересуванням німців по країні. "На печі у нас висіла карти - там відзначали. І раптом під Москвою німців зупинили. Під Москвою довбонули. А хто ? А сибіряки! А я хто?!?! Я сибіряк! "- розповідає Юрій Назаров [4].
  • У пресі зустрічається багато згадок, що Юрій Назаров був першим актором в радянському кіно, заговорив з екрану нецензурним словом ( "Маленька Віра") [5].

"Там була сцена, де наречений приходить в коротких штанях. У мене була репліка" Ну де наречений-то цей? "А я режисерові кажу, що по-російськи тато назвав би цього жениха по-іншому. І раптом режисер мені:" Говори "." Та ти що, здурів? "- питаю я." Говори, - відповідає він мені. - Це мої проблеми ". Ну я і сказав ... А взагалі російський мат найкращий. Мій дід розповідав історію: під час війни в колгоспі зовсім не залишилося мужиків. І ось приїжджає начальство і питає:" Ну, як, жіночки, справи? " А вони кажуть: "Спочатку важко було, а потім, як матюкатися навчилися, так легше стало ..." [6]

В дійсності, якщо уважно прослухати сцену, то чітко чутно, як актор каже: "Ну і де наречений цей гребанний?" Так що чутки про першу нецензурщини на радянському екрані перебільшені, що, однак, не применшує акторської майстерності Юрія Назарова.

  • Спочатку Назаров відмовлявся грати в "Маленькою Вірі" "Занадто чорнушний сценарій". Та й випивати, як його герой, він ніколи не випивав.

"Коли мене туди покликали, я кажу: - Вась, у нас є люди, які набагато глибше цю тему знають. Єдино - цю тему з болем показати. - Ось з болем мені і треба, - відповів режисер"

  • Своїм найбільшим етапним фільмом актор вважає участь в картині (в двох ролях) " Андрій Рубльов "

"Чому мені дорогий" Андрій Рубльов "? Він занурив мене в такі моторошні парадокси Росії і при цьому поглибив мою любов до неї. Одна справа - любов-осліплення, яка може звалитися в будь-який момент. Інше - любов-знання, коли все знаєш - і те, і інше, і третє, і все одно нічого дорожче немає, і цього вже ніякими кліщами не вирвеш! Тарковський дав мені саме цю любов " [7].

Про фільм "Балада про Берінга"

"Адже хтось, подивившись мою картину, плюнув і далі пішов, а комусь вона все життя перевернула! Ось, є в мене такий знайомий, Юра Зуйков, він якось зізнався, що побачивши" Баладу про Берінга і його друзів ", заразився історією, вступив у Московський університет. Тепер він - перспективний вчений" [8].

  • З великого числа зіграних ролей дуже близька душі Назарова невелика роль Степана Жерехова у фільмі "За хмарами - небо" (1983). Фільм присвячений льотчикам-випробувачам і конструкторам, які в перші повоєнні роки, ризикуючи життям, освоювали нову реактивну техніку.

3.1. Роботи в театрі

3.2. Фільмографія

Всього за кар'єру Юрій Назаров зіграв більш ніж у 200 фільмах і серіалах [9].

  1. 1957 - Розповіді про Леніна
  2. 1960 - Останні залпи - Новіков
  3. 1961 - У важку годину - Петро Котельников
  4. 1962 - Третій тайм - Міша Скачко
  5. 1964 - Де ти тепер, Максим?
  6. 1964 - непрошені любов
  7. 1965 - Немає невідомих солдатів
  8. 1967 - Балада про комісара - комісар Фадейцев
  9. 1968 - Зустрічі на світанку - Костя
  10. 1968 - Білі хмари - Син
  11. 1968 - Шосте липня - Олександрович, заступник Дзержинського
  12. 1969 - Останні канікули - Антон
  13. 1969 - Ад'ютант його превосходительства - Ємельянов
  14. 1969 - Андрій Рубльов - Великий князь, Малий князь
  15. 1970 - Балада про Берінга і його друзів - Олексій Чириков
  16. 1970 - Звільнення - власовець
  17. 1970 - Коли розходиться туман - Михайло Худоногов, браконьєр
  18. 1970 - У блакитному степу - Михайло (в новелі "Коловерть")
  19. 1971 - Антрацит - Микола Миронов
  20. 1971 - Даурія - Тарас - "Сохатих"
  21. 1971 - Єгор Буличов та інші - Яків Лаптєв, хрещеник Буличова
  22. 1972 - Гарячий сніг - Уханов
  23. 1972 - Місто на Кавказі
  24. 1972 - Несподівана радість
  25. 1972 - Бій з тінню - Семенов
  26. 1973 - Земля Саннікова - Губін
  27. 1973 - Сибірський дід - Тихомиров
  28. 1973 - Безстрашний отаман - Василь
  29. 1973 - Виконання бажань - Осипов
  30. 1973 - За хмарами - небо - Жереков
  31. 1973 - Відкриття (Рукопис академіка Юришевим) - білий офіцер
  32. 1974 - Дзеркало - воєнрук
  33. 1974 - Соколово
  34. 1974 - Злива
  35. 1975 - Подія - лісник Федір Іванович
  36. 1975 - Роса - бригадир
  37. 1975 - Там, за обрієм
  38. 1975 - Кавказький бранець - офіцер
  39. 1975 - Батьківщини солдатів
  40. 1976 - Блакитний портрет - батько Альоші
  41. 1976 - Кафе "Ізотоп" - Угрюмов
  42. 1977 - Трактир на П'ятницькій - Шленов
  43. 1977 - Борг - козак Трифон
  44. 1978 - Вітер мандрів
  45. 1978 - Отець Сергій
  46. 1978 - На новому місці - Баєв
  47. 1978 - Особливих прикмет немає - Іван Прохоров
  48. 1978 - Попереднє розслідування
  49. 1978 - Поворот - Віктор
  50. 1979 - Антарктична повість - Бєлов
  51. 1979 - На тайгових вітрах
  52. 1979 - По сліду владаря
  53. 1979 - З коханими не розлучайтеся
  54. 1979 - Розколоте небо
  55. 1980 - За даними карного розшуку ... - Кравцов
  56. 1980 - Приватна особа - Бобров
  57. 1980 - Шалена куля
  58. 1981 - Не ставте дідька капкани ... - Заруднєв
  59. 1981 - Олександр Маленький - старшина Хріщановіч
  60. 1981 - Фронт в тилу ворога - Озеров
  61. 1981 - Не було печалі - Сергій Серебров
  62. 1982 - Давай поженимся - Микола Суворін
  63. 1982 - Сто перший
  64. 1983 - За синіми ночами - Лозневой
  65. 1983 - Клятвено запис
  66. 1983 - Ворота в небо - Горобець
  67. 1983 - Двічі народжений
  68. 1983 - Демідови - Стренберг
  69. 1983 - Визнати винним - Матвій Горяєв
  70. 1984 - Володькина життя - Проворов
  71. 1984 - Подвійний обгін - Петрович
  72. 1984 - Що у Сеньки було - дід Савельєв
  73. 1984 - Жив-був доктор ... - Шишкін
  74. 1984 - Дуже важлива персона - Родіон Шишкін
  75. 1984 - Перша кінна - Зотов
  76. 1984 - Господар
  77. 1984 - Сонце в кишені - син старого
  78. 1985 - Не ходіть, дівчата, заміж - секретар райкому
  79. 1985 - Увага!Всім постам ... - Сибірцев
  80. 1985 - Координати смерті - капітан Шухов
  81. 1985 - Прощання слов'янки - Градов Олександр Миколайович
  82. 1986 - Перший хлопець - агроном
  83. 1986 - Голова Горгони - Баград
  84. 1986 - Земля мого дитинства - Петро
  85. 1986 - Замах на ГОЕЛРО
  86. 1986 - Потрійний стрибок "Пантери" - Олександр, воєнком
  87. 1986 - Образа
  88. 1986 - Бармен з "Золотого якоря" - полковник Кольцов
  89. 1987 - Повернення
  90. 1987 - До розслідування приступити.Наклеп - Куришев Петро Степанович
  91. 1987 - Команда "33" - підполковник Нікітін
  92. 1987 - Клуб жінок - Валерій Петрович
  93. 1987 - Врятуйте наші душі - вчитель
  94. 1988 - Після війни - світ
  95. 1988 - Маленька Віра - батько Віри
  96. 1989 - Вхід в лабіринт - Поздняков
  97. 1989 - Зелений кози вогонь
  98. 1989 - Нетермінова весна - Прокіп
  99. 1989 - ... І вся любов
  100. 1989 - У місті Сочі темні ночі - Скляр
  101. 1989 - Кримінальний квартет - міліціонер
  102. 1989 - Молода людина з хорошої сім'ї - батько
  103. 1989 - Коні в океані
  104. 1990 - ... По прізвиську "Звір" - начальник колонії
  105. 1990 - Війна на західному напрямку - Лобачов
  106. 1990 - Кошмар в божевільні
  107. 1990 - Уроки в кінці весни - Волошка
  108. 1991 - Привид
  109. 1991 - Поза
  110. 1991 - Казка на ніч
  111. 1992 - Осколок "Челленджера"
  112. 1992 - Трава і вода
  113. 1992 - Три дні поза законом
  114. 1992 - Коло приречених
  115. 1993 - Мрії ідіота - генерал
  116. 1993 - Кодекс безчестя
  117. 1994 - Будулай, якого не чекають
  118. 1995 - Сретенка ... Зустрічі
  119. 1997 - На зорі туманної молодості
  120. 1999 - Козача бувальщина
  121. 1999 - Знову треба жити
  122. 1999 - Прості істини
  123. 1999 - Санта Лючія - Директор
  124. 1999 - На зорі туманної юності - Зенаінов
  125. 2000 - Особа французької національності
  126. 2000 - Будинок для багатих
  127. 2000 - Салон краси
  128. 2001 - Злодійка - Микола Степанович
  129. 2001 - Горе-безталання
  130. 2001 - Дракоша і компанія
  131. 2001 - На півдорозі до Парижа - Прохор Мурашов
  132. 2001 - На розі біля Патріарших-2 - Скорін
  133. 2001 - Під Полярною зіркою - Шишов
  134. 2002 - Злодійка-2 - Микола Степанович
  135. 2002 - Головні ролі - Коршун
  136. 2002 - Ігри в підкидного
  137. 2002 - Кодекс честі - Дьяков
  138. 2002 - Неможливі зелені очі - старий
  139. 2003 - Баязет - Хренов
  140. 2003 - П'ятий Ангел - Василь Глухарьов
  141. 2003 - Таксист. Круті повороти. Чернець
  142. 2003 - Завжди говори "Завжди" - комендант гуртожитку
  143. 2003 - На розі, у Патріарших 3 - Скорін
  144. 2004 - Колодязь -
  145. 2004 - Барабашка
  146. 2004 - Багатство
  147. 2004 - Втратили сонце - Бухарін
  148. 2004 - Проти течії - дід Альони
  149. 2004 - Час жорстоких - Паршиков
  150. 2004 - Двоє
  151. 2004 - Завжди говори "Завжди" -2 - комендант гуртожитку
  152. 2004 - Мандри і неймовірні пригоди однієї любові - сусід Віри
  153. 2004 - Близнюки - батько Гліба
  154. 2005 - Кодекс честі 2 - Дьяков
  155. 2005 - Бій з тінню
  156. 2005 - Лісова царівна - цар Гурьян
  157. 2005 - Полювання на асфальті - батько Мирона
  158. 2005 - Рисак - Наїзник Гришин
  159. 2005 - Дві долі-2.Блакитна кров
  160. 2005 - Дві долі-3.Золота клітка
  161. 2005 - Сищики районного масштабу - капітан Семен Сахнін
  162. 2005 - Сатисфакція
  163. 2005 - Увага, говорить Москва - старий солдат
  164. 2006 - Повернення блудного тата - батько Світлани
  165. 2006 - На річці Дівиці. Чорний скарб
  166. 2006 - Остання сповідь - Чижов
  167. 2007 - Юнкера
  168. 2007 - Платина - Солонтай
  169. 2007 - Репродукція
  170. 2007 - Надія як свідчення життя - Антон Кузьмич Рязанцев, дід Наді
  171. 2007 - Ведмеже полювання - дядько Льоша
  172. 2007 - Поцілунки пропащих янголів
  173. 2007 - Бухта зниклих дайверів - Микола Семенович
  174. 2008 - Апостол - комісар НКВД Володимир Семенович Дьомін
  175. 2008 - Осінній детектив - Дега
  176. 2008 - Свій-чужий - Міхалич
  177. 2009 - На дотик
  178. 2009 - Терористка Іванова - Іван Іванов, дід Віті
  179. 2009 - Істинний полудень ( Таджикистан) - Кирило Іванович
  180. 2010 - Егорушка (фільм) - Андрій Іванович Карасьов
  181. 2010 - Індус - професор Іван Петрович Лаптєв
  182. 2010 - Кровні брати - злодій-рецидивіст Іван Балуєв
  183. 2011 - забуксував - учитель Микола Степанич
  184. 2010 - Інспектор Купер - Ілля Денисович, тренер
  185. 2011 - Жінка-зима - батько Поліни
  186. 2011 - Бігти - Никитич
  187. 2011 - Відображення - полковник Іван Савелійович
  188. 2011 - Товариші поліцейські (серія "Лисеня") - "Лисеня"
  189. 2011 - Записки експедитора Таємної канцелярії - Яків Петрович
  190. 2012 - Кожен за себе - Микола Григорович Гремін
  191. 2012 - Надзвичайна ситуація - неврівноважений пенсіонер
  192. 2012 - Синдром дракона - священик

4. Цікаві факти

  • Дочка Юрія Назарова, Тетяна - актриса. У числі інших робіт у кіно знімалася з батьком у фільмі " Вхід у лабіринт ".

Примітки

  1. Інтерв'ю у видання "Особиста справа" (Владивосток), 06.12.2001 рік - (Недоступна посилання)
  2. Ювілей Назарова в програмі "Вести" - www.tvkultura.ru/news.html?id=148086&cid=54
  3. Назаров Юрій. Артист не самого поширеного плану - www.tvkultura.ru/news.html?id=148086&cid=54
  4. Юрій Назаров святкує ювілей - www.vesti.ru/doc.html?id=119821
  5. За рік до виходу "Маленькою Віри", в 1987 році, Олег Янковський, граючи роль Позднишева в кінофільмі " Крейцерова соната ", вимовив з ​​широкого екрану слово" блядь "
  6. http://today.viaduk.net/tv.nsf/c4028b9cee2ed607c2256b1700324482 - today.viaduk.net/tv.nsf/c4028b9cee2ed607c2256b1700324482 (Недоступна посилання)
  7. Юрій Назаров: "Тарковський навчив мене любити Росію" - www.lito.ru/text/57127?PHPSESSID=155111376ac67a92ac43f557a166554e \ \
  8. (Недоступна посилання)
  9. [ http://www.kinopoisk.ru/level/4/people/139211/ - www.kinopoisk.ru/level/4/people/139211/ Юрій Назаров на kinopoisk.ru]

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Відкупників, Юрій Володимирович
Шлунків, Юрій Володимирович
Ломоносов, Юрій Володимирович
Рождественський, Юрій Володимирович
Давидов, Юрій Володимирович
Чебраков, Юрій Володимирович
Анікєєв, Юрій Володимирович
Лебедєв, Юрій Володимирович
Жевнов, Юрій Володимирович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru