Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Невелдайн, Марк


Flag of the United States.svg

План:


Введення

Марк Невелдайн ( англ. Mark Neveldine ) - американський кінорежисер, продюсер, сценарист і кінооператор.


1. Біографія

Марк народився в містечку Вотертаун ( англ. Watertown ) В штаті Нью-Йорк 11 травня 1973. Навчався в коледжі Хобарта і Вільяма Сміта ( англ. Hobart and William Smith Colleges ) В Женеві (Нью-Йорк), за фахом драматургія і психологія. Отримавши диплом, Марк переїхав до Манхеттен, де і почав свою кар'єру в якості актора, зігравши в більш ніж тридцяти постановках.

Згодом Невелдайн працював кінооператором і постановником в музичних кліпах, документальних і короткометражних телевізійних фільмах і пілотах [1].

Вперше знявся в 1996, зігравши епізодичну роль у фільмі "Гуляють, базікають" [2]. Популярність Марк отримав після 2006, коли в тандемі з Брайаном Тейлором спродюсував і зрежисирував фільм "Адреналін" з Джейсон Стетхем в головній ролі [3].


2. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
2006 ф Адреналін Crank Режисер, сценарист і оператор
2008 ф Патологія Pathology Продюсер, сценарист і оператор
2009 ф Адреналін: Висока напруга Crank: High Voltage Режисер і сценарист
2009 ф Геймер Gamer Режисер і сценарист
2010 ф Джона Хекс Jonah Hex Сценарист
2012 ф Примарний гонщик: Дух помсти Ghost Rider: Spirit of Vengeance Режисер і сценарист

Примітки

  1. Southern, Nathan Mark Neveldine - Biography - www.allmovie.com/cg/avg.dll?p=avg&sql=2:376062. Allmovie. Читальний - www.webcitation.org/66nG8rnUc з першоджерела 9 квітня 2012.
  2. Walking and Talking - www.imdb.com/title/tt0118113/ (Англ.) на сайті Internet Movie Database
  3. Стрільців А. Новий герой не змусив себе чекати - www.vedomosti.ru/newspaper/article.shtml?2006/09/01/111953 / / Відомості : Газета. - 2006. - № 163.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Марк (ім'я)
Марк
Маккормак, Марк
Ноулз, Марк
Лавуан, Марк
Марк (Арндт)
Хоппуса, Марк
Лінкус, Марк
Жмайло, Марк
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru