Нейландс-Яунземс, Армандс

Армандс Нейландс-Яунземс ( 26 травня 1970, Рига, Латвійська РСР, СРСР - 21 вересня 2010, Передєлкіно, Ленінський район, Росія) - російський актор театру і кіно.


1. Біографія

Армандс Нейландс-Яунземс народився 26 травня 1970 в Ризі ( Латвійська РСР). Мати - бригадир на інструментальному заводі, батько працював у трамвайно-тролейбусному управлінні [1].

Майстер спорту по акробатики і плавання, мав розряд по рукопашного бою.

Закінчив Ризький індустріальний технікум. Навчався в Московському інституті культури на відділенні "Режисура пластичної драми", але потім перевівся в Щукінське училище.

У 1996 закінчив Театральне училище ім.Щукіна (курс Ю. В. Шликова).

Грав у Ю. Любимова в Театрі на Таганці в спектаклі "Москва - Петушки" за п'єсою Венедикта Єрофєєва.

Армандс захоплювався портретною фотографією, усіма видами танців, особливо рок-н-ролом [1].

Був одружений на актрисі Театру імені Маяковського - Наталі Корінний, син - Олександр.

Трагічно загинув 21 вересня 2010 від удару електропоїзда в Передєлкіно (Підмосков'я), переходячи залізничні колії. Машиніст подавав звукові сигнали, але актор їх не чув через те, що був у навушниках.


2. Ролі в театрі

  • "Москва - Петушки"

3. Фільмографія

  1. 1996 - Кар'єра Артуро Уї.Нова версія
  2. 1999 - Старі шкапи - охоронець
  3. 1999 - Помирати легко - Сергій
  4. 2000 - Чек - Серж
  5. 2000 - Любовь.ru (Тринадцятий поверх)
  6. 2001 - Сімейні таємниці
  7. 2005 - Новий російський романс (Україна) - Андрій Андрійович Дьомін, хірург
  8. 2005 - 2007 - Приречена стати зіркою - Олег Нікольський, композитор
  9. 2005 - Життя - поле для полювання - наркоман
  10. 2006 - Аеропорт 2 - співак Олег Туманов (серія "Любов по нотах")
  11. 2006 - Карамболь - гравець в більярд
  12. 2007 - Особисте життя доктора Селіванової - Єгор, чоловік Тетяни
  13. 2007 - Марш Турецького - Савін (4 сезон, серія "Журавлина")
  14. 2007 - Убити змія - Гречило
  15. 2008 - Знахар - Костянтин Разін на прізвисько "Знахар"
  16. 2008 - Петрівка, 38. Команда Петровського - Станіслав Доля, слідчий
  17. 2008 - Петрівка, 38.Команда Семенова - Станіслав Доля, слідчий
  18. 2008 - Найкращий вечір - Микола Соколов
  19. 2009 - Шлюбний контракт - Петро Розумовський
  20. 2010 - Дев'ятий відділ - Петро Олексійович Волков, приватний детектив
  21. 2010 - Основна версія - Скандинав
  22. 2010 - Точка кипіння - Пітер, німецький адвокат
  23. 2010 - Знахар 2 - Костянтин Разін на прізвисько "Знахар"
  24. 2010 - Пілот міжнародних авіаліній (телесеріал) - Славік, охоронець
  25. 2010 - Лють - Ян
  26. 2012 - Знахар 3 (у виробництві) - Костянтин Разін на прізвисько "Знахар"

Примітки