Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Ніка (співачка)



План:


Введення

Ніка (справжнє ім'я Ірина Миколаївна, прізвище по чоловікові Мальгін) (народ. 8 червня 1964) - популярна естрадна співачка, Заслужена артистка Росії [1]. Пік популярності припав на 1990-ті роки. Найбільш відомі композиції: "Три хризантеми", "Секс-бомба", "Карі очі", "Це не мій секрет", "Паперові квіти", "Подаруй мені поцілунок".


1. Біографія

Співачка народилася 8 квітня 1964 в музичній сім'ї, імовірно в Сімферополі. [2] З дитинства захоплювалася музикою і танцями: закінчила балетну студію при хореографічному училищі і музичну школу по класу фортепіано. [3]

Закінчила Московське музично-педагогічне училище. Потім навчалася у Всеросійській творчої майстерні естрадного мистецтва по класу вокалу у Георгія Виноградова.

Перші кроки в співочій кар'єрі вживає в кінці 1970-х років, працюючи спочатку в популярному ВІА "Молоді голоси" (з якого згодом утворилася хард-рок група " Круїз "), а потім в ВІА" Музика ".

У ці роки виходить заміж і виступає під прізвищем чоловіка: Ірина Мальгін.

У 1977 році у складі ВІА "Музика" бере участь у постановці рок-опери Андрія Богословського " Червоні вітрила ", виконуючи партію Ассоль.

На початку 1980-х Ірина Мальгін виступає дуетом зі співаком Емінем Бабаєвим. Найбільш популярні композиції у їхньому виконанні "чаклують листопад", "Карнавал" і "Міські квіти" звучать в ефірі всеросійських радіостанцій і на початку 2000-х. Пісня "чаклують листопад" записана на диску "100 кращих ретро-дуетів" серії "Імена на всі часи" компанією " Моноліт Рекордс ". [4]

У 1989 році чоловік співачки, Володимир Мальгін, приймає рішення про сольну кар'єру дружини і стає її продюсером.

У пошуках іміджу, Ніка виступає з панк-рок-групою-апофеозом "НДІ Косметики". [5] Потім запускає концертну програму в образі естрадної "секс-бомби", записуючи пісню з такою ж назвою, відразу ж звернув на себе увагу публіки і критики. Співачка, епатує еротичним шоу і великою кількістю оголених сцен у відеокліпах (перший кліп, знятий на пісню "Суперниця", був заборонений до показу після першого ефіру), [6] стає затребуваною.

Виходить дебютний магнітоальбом Ніки "Три хризантеми". Однойменний хіт широко розкручується на телебаченні.

Під новим ім'ям співачка дебютувала в 1991 році на Всеросійському Фестивалі "Зірки еросу" із сольною програмою "Ніка - еротик-шоу". Імідж спокусниці високо оцінило журі: співачка стає лауреатом фестивалю, а її програма удостоюється першої премії. [3]

У 1991 році Володимир Мальгін створює одну з перших в країні приватних студій звукозапису "НІКА". Вся студія розташовувалася в невеликій кімнатці, орендованій в будинку Всесоюзного товариства сліпих в Безбожному провулку (пізніше студія переїде в Будинок мисливця на " Водному стадіоні "). [6] Тут записували свої перші пісні Маша Распутіна, Борис Моїсеєв, Сергій Пєнкін, Григорій Лепс, Катя Лель та ін Тут в 1991 році записується грамплатівка Ніки "Останній писк". Потім видається однойменний магнітоальбом на студії "ZeKo Рекордс".

Ніка бере участь у Першому музичному фестивалі "Російський шансон".

Починаючи з 1993 року Ніка активно гастролює за кордоном. Перший виїзд був у ОАЕ з концертною програмою на англійській мові. Потім пішли сольні концерти в Канаді, США та інших країнах.

У 1995 році співачка удостоюється звання "Заслужена артистка Російської Федерації".

У цьому ж році виходить її новий альбом "Скільки років, скільки зим ...", в який входять композиції з раннє виданих альбомів. Незабаром Ніка випускає новий альбом: "Країна кохання", який було вирішено не підтримувати широкою рекламною кампанією. У результаті диск виявився мало затребуваним.

Щоб повернути колишню популярність, в 1997 році Ніка записує альбом "Це не мій секрет". На заголовну однойменну пісню знімається дорогий відеокліп, який виходить в ротацію на центральних телеканалах Росії.

У 1999 році в ротацію на радіо випускається музичний реліз "Подаруй мені поцілунок" композитора Сергія Параді. На телебаченні виходить кліп, який зняв режисер Євген Куріцин.

У 2000-х роках популярність співачки падає, хоча вона продовжує виступати на концертних майданчиках Росії (в основному в збірних концертах "зірок 80-90-х").

У грудні 2009 року виходить сингл "Секс-бомба". Пісня була записана ще в 1999 році, але до релізу Ніка підготувала нове аранжування. До виходу готувався новий альбом, дві композиції з якого ("Квіточка аленький" і "Танцюйте дівчинки, гуляйте хлопчики") були запущені в ротацію на радіо. Був знятий новий кліп на пісню "Подаруй мені поцілунок". Однак, альбом не був випущений. Однією з причин музичні критики зазначають фінансову проблему. [7]

Навесні 2009 року адвокати Ніки офіційно заборонили використовувати її сценічний псевдонім казахстанської співачці Вероніці Косачева, яка також почала сольну кар'єру в 2007 році під ім'ям Ніка. За даними Російського музичного телеканалу, тепер Косачева виступає під псевдонімом Аника. [8]


2. Дискографія

  • 1988 - Банан (магнітоальбом) - під ім'ям Ірина Мальгін
  • 1990 - Три хризантеми (студія " Союз "
  • 1991 - Останній писк (студія "НІКА", LP)
  • 1992 - Останній писк (студія "ZeKo Рекордс"; в 1994 перевиданий на CD; № по каталогу: ЗД-006)
  • 1994 - Карі очі (студія "БЕКАР Рекордс")
  • 1994 - Карі очі (студія "ZeKo Рекордс"; CD; № по каталогу: ЗД-028)
  • 1994 - Карі очі (студія "гюйс LTD"; CD; № по каталогу: GCD 04-001-1)
  • 1995 - Країна любові (студія JAM MUSIC GROUP, магнітоальбом і CD; № по каталогу: 010 085-1)
  • 1995 - Скільки років, скільки зим ... (студія JAM MUSIC GROUP, магнітоальбом і CD; № по каталогу: 010 060-1)
  • 1997 - Це не мій секрет (студія "Союз", магнітоальбом і CD; № по каталогу: SZCD 0712-97)
  • 1999 - Я не стану ворожити (студія "Моноліт", магнітоальбом і CD; № по каталогу: MT 099-1)
  • 2000 - Художник Мишка (студія "Відеосервіс", магнітоальбом і CD; № по каталогу: VS CD 99053)
  • 2006 - Ніка (серія "Легендарні пісні") (студія JAM GROUP INTERNATIONAL, CD; № по каталогу: 010 339-2)
  • 2006 - Ніка (збірник MP3) (студія JAM GROUP INTERNATIONAL, CD; № по каталогу: 010 337-5)

3. Гастролі

За час концертної діяльності співачка багато гастролювала як по Росії, так і за кордоном. З концертами відвідала країни: Польща, Німеччина, Корея, ОАЕ (1993 рік; зі спеціальною концертною програмою на англійській мові у супроводі музикантів С. Потапова), Канада (1995 рік), США (1996 рік, Нью-Йоркський зал LIDO, 3 сольних концерти), Італія, Туреччина, Іспанія (культурна програма Олімпійських ігор в Барселоні), Греція, Кіпр [3] [9].


4. Цікаві факти

  • У числі нагород і звань співачки: лауреат Всеросійського і Міжнародного конкурсів, а також кавалер ордена "Служіння Мистецтву" [3].
  • У відеокліпі, знятому на пісню "Це не мій секрет" в 1997 році, за сюжетом присутній безпородний пес. Господарі збиралися позбутися від нього і продати співачці, але після зйомок кліпу передумали і залишили пса у себе [5].
  • Коли студія Ніки переїхала в будівлю Москонцерту (кут Каланчевской вул. та Орлікова пер.), в січні 1996 сталася пожежа. Згоріла вся апаратура і запису Ніки, а також інших виконавців (гр. "Альфа", Н. Джигурда та ін.) Оскільки страхова компанія збанкрутувала, продюсеру В. Мальгін довелося виплачувати гроші за збиток з гонорарів співачки. Дана обставина серйозно вплинуло на подальшу кар'єру Ніки, оскільки фінансове становище не дозволяло й далі перебувати в "першому ешелоні" шоу-бізнесу [6].
  • Ім'я співачки Ніки є в списку видатних сучасників, записаних у "Золотій книзі націй", закладеної на вічне зберігання в підставі архітектурно-паркового комплексу "Ангел - Хранитель Добра і Миру" [10].
  • У березні 2009 року Ніка епатувала бомонд відкриттям ексклюзивного цілодобового масажного салону для представників нетрадиційної сексуальної орієнтації [6] [8].
  • У 2009 році жовта преса активно мусували тему роману співачки Ніки з відомим шоуменом-карликом Вовою Шкет [11].
  • 10 липня 2009 Ніка взяла участь в передачі "Звана вечеря" каналу РЕН ТВ. Її кулінарні здібності були високо оцінені глядачами.

5. Джерела та примітки

  1. Указ Президента РФ від 5 серпня 1995 р. № 820 "Про відзначення державними нагородами Російської Федерації"
  2. За даними Музичної енциклопедії km.ru
  3. 1 2 3 4 Сайт московських радіостанцій www.moskva.fm
  4. З повним списком виконавців можна ознайомитися тут
  5. 1 2 За даними сайту www.blatata.com
  6. 1 2 3 4 М. Філімонов За Моїсеєва співав милий друг Леонтьєва / / Експрес-газета. - М ., 19.03.2009.
  7. Сайт музичних новин
  8. 1 2 Новини Російського музичного телеканалу
  9. Музична енциклопедія www.muslib.ru
  10. Повний список представлений тут
  11. І. Боброва Півжиття за славу / / Московський комсомолець: газета. - М ., 9.12.2009 - 15.12.2009.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Ніка (ім'я)
Ніка
Ніка (міфологія)
Ніка Самофракійська
Ніка Ракітіна
Ніка (розповідь)
Ніка (повстання)
Ніка (кінопремія)
Турбіна, Ніка Георгіївна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru