Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Нільсен, Леслі


Фото

План:


Введення

Леслі Вільям Нільсен ( англ. Leslie William Nielsen ; 11 лютого 1926 ( 19260211 ) , Реджайна - 28 листопада 2010, Форт-Лодердейл [1]) - канадський і американський актор, найбільш відомий за комедійним ролям у фільмах 1980-х - 2000-х років.


1. Біографія

Леслі Вільям Нільсен народився 11 лютого 1926 у канадському місті Реджайна. Його мати, Мейбл Елізабет (уроджена Девіс), емігрувала з Великобританії до Канади, де познайомилася з його майбутнім батьком - данцем Інгвард Еверсеном Нільсеном - констеблем Королівської канадської кінної поліції. Він був молодшою ​​дитиною в родині; його старший брат - Ерік Нільсен (1924-2008) в 1980-і роки займав пост віце-прем'єр-міністра Канади. Його дядько - Джин Хершолт - також відомий кіноактор, володар двох почесних премій " Оскар ".

Незабаром сім'я переїхала в місто Едмонтон, де хлопчики відвідували школу. Під час Другої світової війни Леслі Нільсен був прийнятий в Королівські військово-повітряні сили Канади, де пройшов необхідну підготовку, але так і не був відправлений у місця військових дій через юного віку. Після закінчення несення служби Нільсен працював диктором на місцевому канадському радіо.

Леслі Нільсен говорив, що зобов'язаний своїми акторськими здібностями строгому батьку, якому він частенько брехав, аби уникнути покарання. У 1949 році, після навчання в нью-йоркському театрі, Нільсен вирішив присвятити себе акторському мистецтву. Він переїхав до Нью-Йорк, де отримав свою першу телевізійну роль в "Battleship Bismarck". Протягом декількох років Леслі Нільсен грав в різних телевізійних драмах, включаючи "Tales from Tomorrow" (1951).

У середині п'ятдесятих Леслі Нільсен перебрався в Голлівуд, де вперше знявся в кіно. " Заборонена планета "(1956) - кінодебют Нільсена. В 1960-1970-і роки актор отримував в основному незначні ролі. За цей період Леслі Нільсен знявся в 50 фільмах, включаючи відносно відомі" Херлоу "(1965)," The Plainsman "(1966 ), " Пригода "Посейдона" "(1972), але широкої популярності так і не отримав.

Л. Нільсен у 2008 році

На початку вісімдесятих Леслі Нільсен вирішив кардинально змінити своє амплуа. На зміну серйозному героєві приходить комедійний актор. Поворотною точкою була вдала комедія " Аероплан! "(1980). Нільсен поступово ставав все відомим і відомішим. У 1982 році Леслі Нільсен знявся у всіх серіях в" Поліцейському загоні ", граючи детектива Френка Дребена. Персонаж отримав свій розвиток в комедії" Голий пістолет "(1988) під режисурою знаменитої трійці Цукер-Абрахамс-Цукер. Фільм став хітом, а Леслі Нільсен - відомим у всьому світі. Послідували два вдалих продовження фільму - " Голий пістолет 2 : Запах страху "(1991)," Голий пістолет 33 ⅓: Остання образа "(1994). Леслі Нільсен говорив, що робота з Цукер і Джимом Абрахамсом для нього була великою удачею.

Послідували інші фільми, серед яких " Незламний шпигун "(1996)," Містер Магу "(1997)," Без вини винуватий "(1998)," Шостий елемент "(2000)," Дракула, мертвий і задоволений цим " Мела Брукса, " Дуже страшне кіно 3 "(2003). Одночасно з цим Леслі Нільсен повернувся на телебачення, знімаючись в різних телешоу і серіалах, мають великий успіх.

Леслі Нільсен помер 28 листопада 2010 року у сні в лікарні, розташованій неподалік від свого будинку в місті Форт-Лодердейл (Флорида) [2] від наслідків пневмонії [3]. Його сім'я і друзі були біля нього до моменту смерті [4]. 7 грудня 2010 відбулися приватні похорон Леслі Нільсена в Форт-Лодердейл, штат Флорида, де присутні тільки близькі родичі і друзі.


2. Досягнення

Серед його численних нагород, в 1995 році Леслі Нільсен отримав премію Джека Бенні Каліфорнійського університету за комедійні ролі [5]. У 1988 році він став 1884-й особистістю отримав зірку на Алеї слави в Голлівуді [6]. У 2001 році він був введений в Канадську Алею слави [7]. У наступному році він став офіцером Ордена Канади, хоча він уже був натуралізований громадянин США [8].

20 лютого 2002 Нільсен був названий почесним громадянином Західної Вірджинії і "Послом доброї волі Західній Вірджинії". Нільсен відвідував штат багато разів, для спілкування і наставництва друзів [9]. У 2003 році Альянс канадського кіно, телебачення та радіо нагородило його премією "ACTRA Excellence" [10].


3. Вибрана фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1956 ф Викуп Ransom! Чарлі Телфер
1956 ф Заборонена планета Forbidden Planet Джон Джей Адамс
1957 ф Теммі і холостяк Tammy and the Bachelor Пітер Брент
1965 ф Херлоу Harlow Річард Манлі
1965 ф Темний охоронець (Чорний плащ) Dark Intruder (aka Black Cloak) Брет Кінгсфорд
1967 ф Астронавт мимоволі The Reluctant Astronaut Майор Фред Гіффорд
1971 тф Коломбо.Леді чекає Columbo: Lady in waiting Пітер Хамилтон
1972 ф Пригода "Посейдона" The Poseidon Adventure Капітан Харрісон
1972 з МЕШ MASH Базз Брайтон
1975 тф Коломбо.Криза особистості Columbo: Identity Crisis Джеронімо / Ей Джей Хендерсон
1977 ф День тварин Day of the Animals Пол Дженсон
1979 ф Місто у вогні City On Fire Майор Вільям Дадлі
1980 ф Аероплан! Airplane! Доктор Румак
1980 ф Шкільний бал Prom Night Містер Реймонд Хеммонд
1981 ф Голий космос Naked Space Капітан Джеймісон
1982 ф Доброе зло Wrong Is Right Меллорі
1982 з Поліцейський загін Police Squad! Детектив Френк Дребін
1982 ф Калейдоскоп жахів Creepshow Річард Вікерс
1986 ф Свій в дошку Soul Man Містер Дунбар
1987 ф Цокнуті Nuts Аллен Грін
1988 ф Голий пістолет The Naked Gun: From the Files of Police Squad! Лейтенант Френк Дребена
1990 ф Рецидив Repossessed Батько Джебедайя Майї
1991 ф Все, що я хочу на Різдво All I Want for Christmas Санта
1991 ф Голий пістолет 2 : Запах страху The Naked Gun 2 : The Smell of Fear Лейтенант Френк Дребена
1993 ф Ніндзя-серфери Surf Ninjas Colonel Chi
1993 з Голова Германа Herman's Head Бог
1994 ф Голий пістолет 33 ⅓: Остання образа The Naked Gun 33 1/33: The Final Insult Лейтенант Френк Дребена
1995 тф Дитина напрокат Rent-a-Kid Гаррі Хабер
1995 ф Дракула, мертвий і задоволений цим Dracula: Dead and Loving It Дракула
1996 ф Незламний шпигун Spy Hard Дік Стіл, агент WD-40
1997 ф Містер Магу Mr. Magoo Містер Квінсі Магу
1997 ф Сімейний план Family Plan Гаррі Хабер
1998 ф Без вини винуватий Wrongfully Accused Райан Харрісон
1999 ф Пірати четвертого виміру Pirates 4D Капітан Лаки
2000 ф Шостий елемент 2001: A Space Travesty Річард "Дік" Членс
2000 тф Канікули Санта Клауса Santa Who? Санта Клаус
2001 ф Сніговий гонщик Kevin of the North Клів Тортона / Водій
2001 ф Камуфляж Camouflage Джек Поттер
2002 ф Хлопці з мітлами Men with Brooms Гордон Каттер
2003 ф Дуже страшне кіно 3 Scary Movie 3 Президент Харріс
2006 ф Дуже страшне кіно 4 Scary Movie 4 Президент Харріс
2007 ф Музика всередині Music Within Білл Остін
2008 ф Супергеройське кіно Superhero movie Дядько Альберт
2008 ф Американська казка An American Carol в ролі себе
2008 в Удар по воротам 3: Молодіжна ліга Slap Shot 3: The Junior League Майор Чарльстону
2009 ф Дуже іспанське кіно Spanish Movie Доктор Нільсен
2009 ф Стен Хельсінг Stan Helsing Кей
2010 ф Мотлох Stonerville Продюсер

Примітки

  1. Lenta.ru: Кіно: Помер актор Леслі Нільсен - lenta.ru/news/2010/11/29/nielsen /
  2. Помер популярний комедійний актор Леслі Нільсен - www.bbc.co.uk/russian/entertainment/2010/11/101129_leslie_nielsen_died.shtml
  3. Leslie Nielsen, star of 'Airplane!' and 'Naked Gun,' dead at 84 / cnn.com - edition.cnn.com/2010/SHOWBIZ/Movies/11/28/obit.leslie.nielsen/index.html? hpt = T1
  4. Помер Леслі Нільсен - www.popcornnews.ru/news/115512
  5. Leslie Nielsen - www.thebiographychannel.co.uk/biography_story/150:519/1/Leslie_Nielsen.htm. The Biography Channel. Читальний - www.webcitation.org/5ufWoKHlM з першоджерела 2 грудня 2010.
  6. Leslie Nielsen Gets Star on Walk of Fame - archive.deseretnews.com/archive/26629/LESLIE-NIELSEN-GETS-STAR-ON-WALK-OF-FAME.html, Deseret News (12 December 1988). Читальний - www.webcitation .org/5ufY4CIWc з першоджерела 2 грудня 2010.
  7. The Canada Honours - www.canadaswalkoffame.com / inductee / leslie-nielsen. Canada's Walk of Fame (2010).
  8. Comedian returning home to host fundraiser - www.royalcityrecord.com/issues05/063205/news/063205nn4.html, The Record (16 June 2005). Читальний - з першоджерела 25 серпня 2006.
  9. Nielsen Honored By West Virginia - news.google.com / newspapers? id = VPwrAAAAIBAJ & sjid = RG0FAAAAIBAJ & pg = 2223,5021078 & dq = leslie nielsen & hl = en, Kentucky New Era (21 лютого 2002).
  10. Leslie Nielsen wins excellence award - www.cbc.ca/arts/story/2003/10/23/nielsenaward231003.html, CBC News (23 October 2003). Читальний - www.webcitation.org/5ufYB1tyr з першоджерела 2 грудня 2010.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Нільсен
Нільсен, Аста
Нільсен, Хольгер
Нільсен, Карл
Нільсен, Бригіта
Нільсен, Володимир Соломонович
Леслі, Девід
Клан Леслі
Маніга, Леслі
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru