Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Одіар, Жак


Фото

План:


Введення

Жак Одіар [1] ( фр. Jacques Audiard ; Рід. 30 квітня 1952, Париж, Франція) - французький кінорежисер і сценарист.


1. Біографія

Народився 30 квітня 1952 в родині відомого сценариста і режисера Мішеля Одіара. Незважаючи на це, готувався стати викладачем, але кинув навчання на другому курсі заради кіно. Працював монтажером.

На початку 1980-х років пробує себе в написанні сценаріїв. Писав сценарії для таких фільмів, як "Професіонал"Бельмондо в головній ролі), Невловимий Боб / Reveillon chez Bob /, Смертельна прогулянка / Mortelle randonnee /, Бакстер / Baxter /, Радіочастота вбивства / Frequence meurtre /.

В 1994 Жак знімає свій перший фільм - Дивись, як падають люди / Regarde les hommes tomber / (1994). Похмурий роуд-муві про взаємини абсолютно різних людей ( Матьє Кассовіц та Жан-Луї Трентіньян) приніс режисерові престижну премію Сезар за "кращий дебют" і премію "Жорж Садуль". Через два роки він робить знову з Матьє Кассовіц свій другий фільм, "Дуже скромний герой" / Un heros tres discret /, за однойменним романом Жан-Франсуа Деньо / Jean-Francois Deniau /.

У наступний проект Одіар знову покликав Матьє Кассовіца на головну роль. Свій другий фільм, "Дуже скромний герой" (Un heros tres discret) Жак зняв за однойменним романом Жан-Франсуа Деньо. Це історія про хлопця, сфальсифікувати участь у французькому Опорі, і становящемся національним героєм.

Він вважає себе лише майстровим в галузі кіно, а тому проходить цілих п'ять років перед тим, як ставить свій третій фільм " Читай по губах "(2001), історію кохання на тлі жорстокого детектива, з Емманюель Дево і Венсаном Касселем у головних ролях. Цей третій фільм, за романом Тоніно Бенаквіста приніс йому 9 премій "Сезар", серед яких "кращий фільм", "найкращий режисер", "найкращий актор" ( Венсан Кассель) і "краща актриса" ( Емманюель Дево). Бенаквіста - теж поет невдах, тільки відноситься до них набагато ніжніше, ніж Одіар, і навіть дає їм право на диво. "Читай по губах" - історія двох зразкових "лузерів", яким нічого в житті не світить. Вона - секретарка з мінімумом зовнішніх даних, зате глуха. Уміє читати по губах, але читати їй нічого, крім сальність, що відпускаються колегами по офісу, поки в контори не наймається тільки що вийшов з в'язниці хлопчина.


2. Фільмографія

Рік Російською Мовою оригіналу Роль Бюджет
1994 Дивись як падають люди Regarde les hommes tomber режисер, сценарист
1996 Нікому не відомий герой Un hros trs discret режисер, сценарист FRF 29000000
2001 Читай по губах Sur mes lvres режисер, сценарист FRF 49000000
2005 Моє серце битися перестало De battre mon cur s'est arrt режисер, сценарист 5300000
2009 Пророк Un prophte режисер, сценарист 12000000
2012 Іржа і кістка De rouille et d'os режисер, сценарист

Примітки

  1. Більш точна передача прізвища по-російськи - Одьяр

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Ру, Жак
Зимак, Жак
Мерін, Жак
Кассіні, Жак
Сустель, Жак
Дюкло, Жак
Ібер, Жак
Плант, Жак
Маркетт, Жак
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru