Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Орнелла Муті


Фото

План:


Введення

Орнелла Муті ( італ. Ornella Muti , Справжнє ім'я Франческа Романа Рівеллі, італ. Francesca Romana Rivelli ; 9 березня 1955, Рим) - італійська кіноактриса.


1. Біографія

Народилася 9 березня 1955 в Римі, Італія. Її батько неаполітанець, а мати родом з Естонії. У кіно грає з 15 років. В основному знімалася в італійському кіно, але в 1980 зіграла в британському фантастичному фільмі " Флеш Гордон ". У 1984 році з'явилася у фільмі німецького кінорежисера Фолькера Шльондорфа " Любов СванаАленом Делоном. Муті працювала з італійськими режисерами Марко Феррері і Діно Різі. Має нерухомість в Італії, у Франції і в Монако. У 1994 році Муті стала мешканкою Монако. Орнелла Муті - постійна почесна гостя Каннського кінофестивалю.

Російському глядачеві Орнелла Муті більше всього відома по фільму " Приборкання непокірного "(1980). Знялася в головній ролі у фільмі" Життя прекрасне "у радянського режисера Чухрая.

Орнелла Муті була одружена двічі. З 1998 актриса живе разом з пластичним хірургом, Стефано Піколл. У Муті дві дочки й один син.

В 2008 Орнелла Муті запустила власну ювелірну лінію, відкривши бутики в Римі, Мілані, Парижі, Ризі, Москві і в Алма-Аті.


2. Цікаві факти

  • В інтерв'ю телеканалу ТВЦ Орнелла Муті підтвердила, що у неї був роман з Адріано Челентано : "В акторів це нормально - любов на час фільму ..." [1].

3. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
1970 ф Найкрасивіша дружина La moglie pi bella Франческа
1971 ф Ідеальне місце для вбивства Un posto ideale per uccidere Інгрід Сйоман
1972 ф Фіоріна Fiorina la vacca Тереза
1972 ф Будинок голубів La casa de las palomas Сандра
1972 ф Сонце на шкірі Il sole nella pelle Ліза
1972 ф Передшлюбний досвід Experiencia prematrimonial
1973 ф Черниці з Сант-Арканджело Le monache di Sant'Arcangelo Ізабелла
1973 ф Паоло гарячий Paolo il caldo Джованна
1974 ф Невинність Verginit
1974 ф Дівчина і синьйор Una chica y un seor Аріадна
1974 ф Приманка для дівчини Cebo para una adolescente Марібель
1974 ф Усі сини найсвятішою матусі Tutti figli di Mammasantissima Сантацца
1974 ф Аппассионата Appassionata Євгенія Рутеллі
1974 ф Народний роман Romanzo popolare Вінченціна Ротунно Базлетті
1975 ф Леонор Leonor Катрін
1975 ф Заміжня дівчина La joven casada Каміно
1976 ф Остання жінка La dernire femme Валері
1976 ф Аньезе йде на смерть L'agnese va a morire
1977 ф Як троянда біля носа Come una rosa al naso Лючія Мантузо
1977 ф Кімната єпископа La stanza del vescovo Матильда Скрозаті
1977 ф Смерть негідника Mort d'un pourri Валері
1977 ф Нові чудовиська I nuovi mostri автостопниці / господиня
1978 ф Портрет буржуазії в чорному Ritratto di borghesia in nero Олена Маццаріні
1979 ф Неаполітанський детектив Giallo napoletano Лючія Наварро
1980 ф Евтаназія любові Eutanasia di un amore Уссена
1980 ф Флеш Гордон Flash Gordon принцеса Аура
1980 ф Приборкання непокірного Il bisbetico domato Ліза Сільвестрі
1981 ф Життя прекрасне La vita bella
1981 ф Історія звичайного безумства Storie di ordinaria follia Кас
1981 ф Ніхто не досконалий Nessuno perfetto Шанталь
1981 ф Шалено закоханий Innamorato pazzo принцеса Крістіна
1982 ф Бонні і Клайд по-італійськи Bonnie e Clyde all'italiana Розетта Фосчіні
1982 ф Перше кохання Primo amore Рената
1982 ф Любов і гроші Love & Money Кетрін Стокхайнц
1982 ф Дівчина з Трієста La ragazza di Trieste Ніколь
1983 ф Бідний багач Un povero ricco Березень
1984 ф Любов Свана Un amour de Swann Одетта де Кресі
1984 ф Майбутнє - це жінка Il futuro donna Мальвіна
1985 ф У всьому винен рай Tutta colpa del paradiso Селеста
1986 з Автостопщик The Hitchhiker сестра Тереза
1986 ф Універмаг Grandi magazzini Орнелла / Луїза
1987 ф Зачаровані Stregati Ганна
1987 тф Казанова Casanova Генрієтта
1987 ф Хроніка оголошеної смерті Cronaca di una morte annunciata Анжела Вікаріо
1987 ф Я і моя сестра Io e mia sorella Сільвія Пьерджентілі
1988 ф Шелест горобиних крил Il frullo del passero Сільвана
1988 ф Особистий код Codice privato Ганна
1989 ф Король О. 'O re Марія-Софія Австрійська
1989 ф Почекай до весни, Бандіні Wait Until Spring, Bandini Марія Бандіні
1990 ф Подорож капітана Фракасс Il viaggio di Capitan Fracassa Серафіна
1990 ф Ніч з Алісою Stasera a casa di Alice Аліса
1991 тф Мікеланджело A Season of Giants Оноре
1991 ф Оскар Oscar Софія проволоне
1991 ф Особливо по неділях La domenica specialmente Ганна
1991 ф Граф Макс Il conte Max Ізабелла
1991 ф Різдвяні канікули '91 Vacanze di Natale '91 Джуліана
1992 ф Одного разу переступивши закон Once Upon a Crime ... Олена Морозко
1992 ф Не називайте мене Омар Non chiamarmi Omar Віола
1993 ф Екстаз Estasi
1993 ф Двомовний коханець El amante bilinge Норма
1995 тф Il grande Fausto Джулія
1996 ф Зроби мені послугу Mi fai un favore Стелла
1996 ф Сміху заради Pour rire! Аліса Орбіні
1997 ф Вбивче бюро Mordbro мадам Беар
1997 з Латинський адвокат L'avvocato Porta
1998 тф Ester королева Персії
1998 ф Вдови Widows - Erst die Ehe, dann das Vergngen Марія Соммер
1998 ф Десь в місті Somewhere in the City Березень
1998 ф Незнайомець із Страсбурга L'inconnu de Strasbourg Меделайн Уолси
1999 ф Брудну білизну Panni sporchi Бруна
1999 тф Естер Прекрасна Esther королева Вашті
1999 тф Граф Монте-Крісто Le comte de Monte Cristo Мерседес
1999 ф Любовна угода Tatiana, la mueca rusa Тетяна
2000 ф Вогняна земля Tierra del fuego Вірменія
2000 ф Світські леви Jet Set Камілла Бальбек
2000 ф Безстрашний The Unscarred Рафаелла
2000 тф Подув серця Un colpo al cuore Джулія Паськолі
2001 ф Улюблений син Um Crime Nobre Клаудія Маккарі
2001 ф До завтра Domani Стефанія Церенгі
2001 ф Довга, довга, довга ніч любові Una lunga lunga lunga notte d'amore Егле
2001 ф Остання втеча Last Run Денні
2001 ф Готель Hotel прес-секретар
2002 ф Втеча Cavale Сесіль Костес
2002 ф Після життя Aprs la vie Сесіль Рівет
2002 ф Дивовижна пара Un couple patant Сесіль Костес
2002 з Американський дядечко Lo zio d'America Марія
2003 ф Чоловіки і жінки, правда і брехня Uomini & donne, amori & bugie Ганна
2003 ф Валізи Тульса Люпера: З Сарка до кінця The Tulse Luper Suitcases, Part 3: From Sark to the Finish Матильда Фігура
2003 тф Лев Le lion Сібіл Булліт
2004 ф Валізи Тульса Люпера: З Під до моря The Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea Матильда Фігура
2004 ф Піпл People Афродіта
2004 ф Навшпиньки The Heart Is Deceitful Above All Things бабуся
2004 ф Скажи "так" Di que s Франческа
2005 тф Дівчинка з брудними руками La bambina dalle mani sporche Ванда Россо
2005 ф П'ятниця і Робінзон Vendredi ou un autre jour мати Пилипа Роена
2006 ф Веселі і загорілі Les bronzs 3: amis pour la vie Граціелла Спараджі Леспінассе
2006 ф Розслідування L'inchiesta Марія Магдалина
2007 тф Ma chi l'avrebbe mai detto ... Емма
2007 ф Заселяючи замки Венаріа-Реалі Peopling the Palaces at Venaria Reale маркіза ді Каралям
2007 ф Громадянин нуль Civico zero Ніна
2008 з Кров і троянда Il sangue e la rosa Барбара Форлі / Червоний сфінкс
2008 ф Io non ci casco професор Ламберті
2009 в Triggerman Дебра "Тріккі" Даунінг
2010 з SOKO 5113 Лавінія Бертон
2012 ф Римські пригоди The Rome with Love Піа Фусарі, актриса

Примітки


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru