Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Остроумова, Ольга Михайлівна



План:


Введення

Ольга Михайлівна Остроумова (нар. 21 вересня 1947) - радянська і російська актриса театру і кіно. Народна артистка РФ ( 1993). Лауреат Державної премії Росії ( 1979).


1. Біографія

Ольга Михайлівна Остроумова народилася 21 вересня 1947 в місті Бугуруслане, Оренбурзька область.

Дитинство Ольги минуло в Бугуруслане, в маленькому будиночку, недалеко від церкви, священиком якої був її дідусь. Батько Ольги був шкільним учителем фізики. Мати була хранителем сімейних традицій, серед яких важливе місце займали любов і дбайливе ставлення одне до одного. У родині Остроумова крім Ольги ще дві дочки і син: Раїса, яка працювала інженером водного транспорту, в даний час знаходиться на пенсії; Людмила - підприємець, нині живе в Геленджику; та Георгій, який свого часу працював на Байконурі, а зараз працює у фірмі по будівництву підвісних доріг.

Коли Ольга вирішила стати акторкою, в сім'ї до цього поставилися просто і природно. Ніхто її не відмовляв. Їй купили квиток, напекли пиріжків на дорогу і відправили в Москву, де вона нікого не знала. Так в 1966 вона стала студенткою ГІТІСу імені Луначарського. Студентські роки Остроумової проходили в гуртожитку ГІТІСу на Тріфоновке.

Закінчивши інститут в 1970, Остроумова була прийнята в Московський театр юного глядача, де вона почала роботу у режисера П. Хомського, який раніше був її педагогом у ГІТІСі. Там же їй довелося працювати з режисером Михайлом Левітіним, який став її другим чоловіком.

Роль школярки у фільмі Станіслава Ростоцького " Доживемо до понеділка "відразу зробила її улюбленицею мільйонів глядачів. У фільмі" А зорі тут тихі "вона зіграла роль Жені Комельковой. Фільм став культовим в Радянському Союзі, Китаї, ряді інших країн. Культовою актрисою стала і Ольга Остроумова. Але найбільшою своєю творчою удачею в кіно актриса вважає роль Василини у фільмі" Василь і Василина ". Ця робота стала етапною для Остроумової. За її зізнанням, якби не було цієї ролі, то не з'явилася б театральна роль Анфіси з вистави" Вдови пароплав ", поставленого Генріеттою Яновської на сцені Театр імені Мосради, яка погодилася дати Остроумової цю роль тільки після того, як подивилася "Василя і Василину".

Ольга Остроумова - народна артистка Росії, лауреат Державної премії СРСР і премії імені О. Довженка. В 1998 нагороджена орденом Пошани. Лауреат італійської "Срібної німфи" за фільм "А зорі тут тихі ...". Удостоєна Золотої медалі ім. О.П.Довженка (1978). Лауреат Царськосельській мистецької премії - 2007. Вона - член Спілки кінематографістів та Спілки театральних діячів Росії.

Акторським ідеалом для Ольги Михайлівни є Едіт Піаф і Лідія Русланова. Особливо високо шанує режисуру Федеріко Фелліні і гру Чарлі Чапліна. Вона любить природу, захоплюється мемуарної літературою, класичною музикою.

Живе і працює в Москві.


2. Сім'я

  • Батько - Михайло Олексійович Остроумов, учитель фізики в школі (син священика).
  • Мати - Наталія Іванівна Кудашева
  • Сестри - Раїса і Людмила
  • Брат - Георгій
  • Перший чоловік (з 1969) - однокурсник по ВДІКу Борис Аннабердиев, що став згодом режисером-кінодокументаліст " Туркменфільма ".
  • Другий чоловік (з 1973) - Михайло Захарович Левітін, театральний режисер і письменник
    • Діти: Ольга Михайлівна Левітіна (р.1975), Михайло Михайлович Левітін (р.1983)
    • Онуки: Поліна Михайлівна Левітіна, Захар Левітін, Фаїна Михайлівна Левітіна (р.2012).
  • Третій чоловік (з 1996) - Валентин Йосипович Гафт, актор.

3. Основні дати


4. Театральні роботи

4.1. Московський ТЮГ

  • "Міщани" - Олена,
  • "Тінь" - Юлія Джулі,
  • "Пізня любов" - Лебедкін

4.2. Театр на Малій Бронній

Дебют у виставі за п'єсою Рустама Ібрагімбекова "Своєю дорогою".

  • "Варвари" - Лідія
  • "Вороги" - Тетяна
  • "Веранда в лісі" - Ліда
  • "Вовки та вівці" - Глафіра
  • "Літо і дим" - Роза
  • "Лунін, або смерть Жака" - Вона

4.3. Театр "Ермітаж"

  • "Здрастуйте, пан де Мопассан"

4.4. Театр ім. Моссовета

  • "Вдови пароплав" - Анфіса
  • "Живий труп" - Єлизавета Андріївна Протасова
  • "Вдови пароплав" - Анфіса
  • "Орніфль або Наскрізний вітерець" - Аріана
  • "Сніданок з невідомими" - Маша
  • "Сумний детектив" - Тітка Гран Мезенцева
  • "У врат царства" - Еліна Карено
  • "Мадам Боварі" - Емма Боварі
  • "Вишневий сад" - Раневська
  • "Чоловік дружина і коханець" - Дарина Іванівна
  • "Учитель танців" - Фелісьяна
  • "Біла гвардія" - Олена Василівна Тальберг
  • "Не будіть мадам" - Роза
  • "Срібний вік" - Клавдія Тарасівна
  • "Я, бабуся, Іліко та Іларіон" - Бабуся

5. Фільмографія

Рік Назва Роль
1968 ф Доживемо до понеділка Черкасова
1970 ф Місто першого кохання Нюра
1971 ф Море у вогні Юля Приходько
1972 ф А зорі тут тихі ... Женя Комелькова
1974 ф Любов земна Маня Поліванова
1976 тф Колись в Каліфорнії місіс Бетсі Беккер
1976 тф Мартін Іден Ліза Коннолі
1977 ф Доля Маня Поліванова
1977 ф Хомут для Маркіза Ганна Іванівна, мати Родіона
1979 тф Варвари Лідія Павлівна
1979 ф Викрадення "Савойї" Валентина Соколова
1979 ф Гараж Марина
1980 ф Тихі трієчники Раю
1980 тф Дрібниці життя Наташа Буніна
1981 ф Василь і Василина Василиса
1982 ф Божевільний день інженера Баркасова Софочко
1982 ф Не було печалі Женя
1983 тф Відпустку через поранення Тоня
1984 ф Зіткнення Рута
1985 тф Сестра моя Люся Клава
1986 ф Час синів Людмила кордіна
1986 ф Я зробив усе, що міг Ганна Жиліна
1987 ф Вежа Кара Семенівна
1987 з Дні і роки Миколи Батигін Васена
1987 тф Живий труп Єлизавета Андріївна Протасова
1987 ф Філер Ніна
1988 тф Зимова казка
1989 тф Вдови пароплав Анфіса Максимівна Громова
1989 з Жінки, яким пощастило Наталія
1989 ф Чаша терпіння Єлизавета Андріївна
1990 ф Зачарований мандрівник Євгенія Семенівна
1992 ф Дуже вірна дружина Поліна Іванова
1992 тф Прощальні гастролі Євгенія Ростиславівна Чепаліна
1994 ф Заснулий пасажир Галина Георгіївна
1997 ф Зміїне джерело Тамара Георгіївна
1997 ф Не валяй дурака ... Поліна
1999 тф У врат царства Еліна Карено
2002 тф Новорічні пригоди
2002 док Щоб пам'ятали : Алла Балтер
2002 з По той бік вовків Медсестра Маша
2003 ф Джокер Атуева
2003 з Навіщо тобі алібі? Ада Дмитрівна
2003 з Бідна Настя Марія Олексіївна Долгорукова
2003 ф Дні ангела Ліля
2003 ф Фото Ім'я персонажа не вказано
2003 з Бажана Марія Григорівна
2004 з Жінки в грі без правил Марія Петрівна Громова
2004 ф Син Ім'я персонажа не вказано
2004 з Я тебе люблю Світлана Георгіївна
2004 док Борис Васильєв. Надзвичайний людина
2005 з Карусель Катерина Людвігівна
2005 з Не родись красивою Маргарита Жданова
2006 док Андрій Ростоцький: останній романтик
2006 док Еммануїл Віторган і Алла Балтер. По обидві сторони життя
2006 з Великі дівчатка Надія Миколаївна Федорчук
2006 ф Карнавальна ніч 2, або П'ятдесят років по тому режисер Головного каналу
2007 док Життя без брехні.Євген Матвєєв
2007 док Ольга Остроумова. Дуже особисте
2007 док Острови: Євген Матвєєв
2007 док Острови: Станіслав Ростоцький
2007 з Капітанові діти Надя Гриньова
2008 док Повітря натхнення
2008 док Пам'ять про щастя
2008 ф Адмірал Дар'я Федорівна Каменська
2008 з Одна ніч любові Дарина Матвіївна Урусова
2008 тф Срібний вік Клавдія Тарасівна
2009 док Зінаїда Кирієнко. Фатальна красуня
2009 з Адмірал Дар'я Федорівна
2010 док Гафт, який гуляє сам по собі
2011 ф Морпіхи Катерина Кузьмівна Морозова
2012 док Євген Матвєєв. Всім серцем - раз і назавжди
2012 з Єфросинія Олімпіада Федорівна Журавська

6. Озвучування

Рік Назва Роль
1983 мф Малинівка і ведмідь Малинівка
1984 мф КОАПП Ім'я персонажа не вказано
1984 мф Хочу луну Принцеса
1984 ф Танцюрист диско Рита Оберой (роль Кім)
1987 ф Фотографія з жінкою і диким кабаном Юдіта (роль Мірдзи Мартінсон)
1990 ф Моя собаче життя Беріт (роль Інг-Марі Карлссон)
1990 ф Жага помсти Арті / Джіоті ​​(роль Рекха)
1993 ф Ас із асів Габі (роль Марі-Франс Пізье)
2003 мф Лускунчик мама Маші і Миколки
2008 док Володимир Висоцький і Марина Владі. Останній поцілунок голос за кадром

Примітки


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Іпатова, Ольга Михайлівна
Остроумова-Лебедєва, Ганна Петрівна
Катерина Михайлівна
Ірина Михайлівна
Тетяна Михайлівна
Ганна Михайлівна
Рейснер, Лариса Михайлівна
Дараган, Ганна Михайлівна
Арініна, Людмила Михайлівна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru