Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Парфенов, Микола Іванович


Фото

План:


Введення

Микола Іванович Парфьонов ( 26 липня 1912, Володимирська губернія - 7 січня 1999, Москва) - радянський і російський актор театру і кіно. Заслужений артист РРФСР ( 1968)


1. Біографія

Микола Парфьонов народився 26 липня 1912 в селі Сергієва Горки Володимирській губернії (нині Вязниковском район Володимирській області).

В період колективізації його сім'я була розкуркулена. Свій трудовий шлях Микола Іванович починав робітником.

На початку 1930-х років приїхав до Москви і вступив у студію при Московському театрі ім. Моссовета, яку закінчив у 1935.

В 1935-1989 - актор Державного академічного театру ім.Моссовета, в якому зіграв велику кількість характерних ролей.

Основний герой Парфьонова - адміністратор-бюрократ невисокого рівня: управдом, завідувач, бухгалтер, начальник поїзда, заступник директора, голова місцевкому. Його персонаж зазвичай боягуз, обмежений, але упертий, позбавлений почуття гумору, довго підбирає потрібні слова. Має суворе, кілька гордовите і підозріле вираз обличчя. Своїх героїв актор вишукував на вулиці, в транспорті, частіше - на ринку.

Микола Іванович був одним з найбільш знімаються акторів 1960 - 1980-х років. На його рахунку більше 130 ролей в кіно. Зніматися Парфьонов припинив, коли йому виповнилося 80 років. Головними захопленнями Н. І. Парфьонова були вірші і спорт.

Помер 7 січня 1999 в Москві. Похований на 59-ій дільниці Химкинського кладовища.


2. Творчість

2.1. Ролі в театрі


2.2. Радіоспектаклі


3. Фільмографія

3.1. Ролі в кіно

  1. 1946 - Син полку - Горбунов
  2. 1955 - Урок життя - інженер
  3. 1956 - Це починалося так ... - міліціонер Козлов
  4. 1957 - Випадок на шахті вісім - Фірсов, начальник ділянки
  5. 1958 - Життя пройшла повз - Рябий
  6. 1959 - Жорстокість - старший міліціонер Воробйов
  7. 1960 - Весняні грози - майстер Іван Миколайович
  8. 1961 - Битва в дорозі - Дем'янов
  9. 1961 - На початку століття
  10. 1961 - Пригоди Кроша - Володимир Георгійович, директор автобази
  11. 1962 - Без страху і докору - капітан міліції
  12. 1963 - Великий гніт - завідувач базою
  13. 1963 - Невигадані історії - робочий
  14. 1963 - Перший тролейбус - вусатий водій
  15. 1963 - Тиша - Аверьянов
  16. 1963 - При виконанні службових обов'язків - Командир корабля Іл-18 (Москва-Тіксі-Магадан)
  17. 1964 - Вірте мені, люди - начальник колонії
  18. 1964 - Дайте книгу скарг - Іван Семенович Постніков
  19. 1964 - Голова - секретар райкому Клягин
  20. 1965 - Двадцять років по тому - міський обиватель
  21. 1965 - Діти Дон Кіхота - Ананас Петрович, головбух кінотеатру
  22. 1965 - Тридцять три - Прохоров
  23. 1966 - Очікування - бухгалтер
  24. 1966 - Бережись автомобіля - прокурор на судовому засіданні
  25. 1966 - Чорт з портфелем - Жагар, відповідальний за вивезення врожаю
  26. 1967 - Зірки і солдати
  27. 1968 - Крах - Порфирій Гнатович, зв'язковий Савінкова
  28. 1968 - Наші знайомі - співробітник міліції
  29. 1968 - Сім старих та одна дівчина - Сухов, начальник горкомхоза
  30. 1968 - Служили два товариші
  31. 1968 - Урок літератури - завгосп Пантелей Іванович
  32. 1969 - Брати Карамазови - буфетник
  33. 1969 - Вальс - управдом Федір Семенович
  34. 1969 - Вчора, сьогодні і завжди - провідний дискусії про моду
  35. 1969 - Троє - Терентій
  36. 1970 - Вас викликає Таймир - розгніваний чоловік
  37. 1970 - Повернення "Святого Луки" - Матвій Захарович, слюсар-умілець
  38. 1970 - Денискін оповідання - відпочивальник на лавочці в парку
  39. 1970 - Червона площа - начальник політвідділу армії
  40. 1970 - Останні канікули - контролер в поїзді
  41. 1970 - Срібні труби
  42. 1970 - Зберегли вогонь - начальник станції
  43. 1971 - Довгі проводи
  44. 1971 - Кінець Любавин - Єлизар, батько Клавдії
  45. 1971 - Тіні зникають опівдні
  46. 1972 - Без трьох хвилин рівно - Гордєєв, інспектор Рибнагляду
  47. 1972 - Самий останній день - Петрович
  48. 1973 - Дача - Олександр Васильович, чоловік Марії Михайлівни
  49. 1973 - Невиправний брехун - чоловік у парку, що пропонує виручити гроші за знайдений портсигар
  50. 1973 - Нейлон 100% - пацієнт Бадеева, голова комісії
  51. 1973 - Ні слова про футбол
  52. 1973 - Ефект Ромашкіна
  53. 1974 - Киш і Двапортфеля - Бузукін, завідувач лабораторією
  54. 1974 - Свій хлопець - директор фабрики
  55. 1974 - Совість - товариш по службі Кудрявцева
  56. 1975 - Алмази для Марії - гість Дарьіо
  57. 1975 - Ау-у
  58. 1975 - Афоня - Борис Петрович, голова місцевкому
  59. 1975 - Ольга Сергіївна - Філіпченко
  60. 1975 - Бульбашки - фізрук
  61. 1976 - Розвага для старичків - Андрій Андрійович Апраксин
  62. 1977 - Гонки без фінішу
  63. 1977 - Доброта - сусід Щукіним
  64. 1977 - Є ідея! - придворний
  65. 1977 - І це все про нього - Микита Гурійович Суворов
  66. 1977 - За сімейними обставинами - Трошкін
  67. 1978 - Живіть в радості - Волнушкін
  68. 1978 - Поки божеволіє мрія - батько Отверткіна
  69. 1978 - Останній шанс
  70. 1978 - Здається квартира з дитиною - жених
  71. 1978 - Терміновий виклик - Єгор Пацайкін
  72. 1978 - Близька далина - Василь Кузьмич Буланов
  73. 1979 - Моя Анфіса - Чечин, начальник БМУ
  74. 1979 - Фрак для шалопая - охоронець в ательє мод
  75. 1980 - Вечірній лабіринт - гардеробник
  76. 1980 - Громадянин Лешка - метрдотель
  77. 1980 - Бажаю успіху
  78. 1980 - Нічне пригода - начальник зміни таксопарку
  79. 1981 - Смуга везіння
  80. 1981 - Ми, що нижче підписалися - провідник
  81. 1982 - Інспектор ДАІ - Василь Кирилович Пушков, начальник сестри Зикіна
  82. 1982 - Інспектор Лосєв - начальник охорони трикотажної фабрики
  83. 1982 - Не чекали, не ворожили! - Роздратований сусід
  84. 1982 - Професія - слідчий - Миронов з ЖЕКу
  85. 1982 - Сльози капали - Кузякин
  86. 1982 - Чародії - начальник поїзда
  87. 1983 - Хабар. З блокнота журналіста В. Цвєткова - Петербурзький
  88. 1983 - Людина на полустанку - Скрипник
  89. 1983 - Вітя Глушаков - друг апачів - електромонтер
  90. 1984 - Дуже важлива персона - Петряков
  91. 1984 - Жарти в сторону
  92. 1985 - Щиро ваш ... - Новиков, начальник цеху
  93. 1985 - Не ходіть, дівчата, заміж - Трофимов
  94. 1986 - Привід - Заботкіна
  95. 1987 - Де знаходиться нофелет? - Федір Михайлович Голіков, батько Павла
  96. 1987 - Забави молодих - сусід
  97. 1987 - П'ять листів прощання
  98. 1988 - Вам що, наша влада не подобається?! - Сторож
  99. 1988 - Гулящі люди - дядько Ульки
  100. 1988 - Радості земні
  101. 1988 - Цитата - Бобров
  102. 1989 - Закон - архіваріус
  103. 1989 - Князь Удача Андрійович - Север'янові Іларіон Петрович, старий злодій і продавець ікон
  104. 1989 - Приватний детектив, або Операція "Кооперація" - Могильний
  105. 1990 - Мій чоловік - інопланетянин
  106. 1991 - Плащаниця Олександра Невського - 'Аркадій Євгенович
  107. 1991 - П'ять викрадених ченців - відвідувач тиру
  108. 1991 - Щен із сузір'я Гончих Псів - сусід Ліди
  109. 1992 - Давайте без фокусів! - Гріцаюк
  110. 1992 - Пустельник - начальник ЖЕКу
  111. 1992 - Офіціант з золотим підносом - сторож
  112. 1992 - На Дерибасівській гарна погода, або на Брайтон-Біч знову йдуть дощі - полковник Петренко
  113. 1993 - Маестро з ниточкою - зав. клубом

3.2. Режисерська робота


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Фешин, Микола Іванович
Бобровников, Микола Іванович
Єрмолович, Микола Іванович
Уткін, Микола Іванович
Карєєв, Микола Іванович
Чичерін, Микола Іванович
Рисаків, Микола Іванович
Кибальчич, Микола Іванович
Рижков, Микола Іванович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru