Галина Олександрівна [1] Польських (нар. 27 листопада 1939, Москва) - радянська і російська актриса театру і кіно. Народна артистка РРФСР ( 1979).


1. Біографія

Г. А. Польських народилася 27 листопада 1939 в Москві. Її батько загинув на фронті під час Великої Вітчизняної війни, а мати померла від сухот. Дівчинка потрапила в дитбудинок, а потім з восьми років жила з бабусею, яка працювала прибиральницею в одному з магазинів.

У 1964 році Галина Польських закінчила ВГИК (майстерня С. А. Герасимова і Т. Ф. Макарової) і стала актрисою Театру-студії кіноактора.

Дебют у кіно відбувся в 1962, у фільмі режисера Ю. Ю. Карасика " Дика собака Дінго ".

Галина Польських - талановита актриса лірико-драматичного плану. У своїх кращих роботах вона правдиво показує всі тонкощі людських взаємин. В 1960-і роки їй вдалося створити зворушливі образи російських дівчат в виробляють велике естетичне вплив фільмах " Дика собака Дінго "," Журналіст "," Вірність "," Очікування "," Я крокую по Москві ".

У 1970 - 90-е роки в репертуарі актриси з'являються гострохарактерні і комедійні ролі (" Автомобіль, скрипка і собака Клякса "," За сімейними обставинами "," Суєта суєт ", серіал" Полуничка "," Батьки і діди "та ін.) Лірико-драматична лінія продовжується у фільмах про Великій Вітчизняній війні " Фронт за лінією фронту "," Фронт без флангів ".

Актриса практично завжди з'являлася в позитивних образах, негативні ролі були великою рідкістю (роботи в детективах " Нічна подія "і" Розірване коло ", де Галина грала негативні ролі аферистки Укладовой і бандерші Лідії Василівни).

Галина Польських дуже довго відмовлялася від ролей в театрі, її дебютом на театральній сцені - став спектакль "Тримайся, Голлівуд!" [2].

Знімалася в кіножурналі " Єралаш ".


2. Особисте життя

У актриси дві дочки - Ірада, від першого шлюбу з режисером Фаіком Гасанова і Марія, від другого шлюбу з режисером Олександром Суринам. Зі своїм першим чоловіком, азербайджанцем Фаіком Гасанова вона познайомилася у ВДІКу [3]. У 1965 році Гасанов трагічно загинув в автокатастрофі під Ялтою, він був збитий машиною недалеко від кіностудії, де знімав свій фільм. Сурін був сином директора " Мосфільму ", і після розлучення Польських кілька років не знімали в кіно, режисери боялися за майбутнє своїх картин. Не побоявся цього Ігор Гостєв зі своєю картиною" Фронт без флангів ".

Онук - Філіп Шеббі (нар. 1992), в 2011 потрапив в аварію, внаслідок якої втратив ногу.


3. Визнання і нагороди


4. Творчість

4.1. Ролі в театрі

  • "Тримайся, Голлівуд!"
  • "Остання спроба"
  • "Дінь-дінь"
  • "СКАРБИ острова ПЕЛІКАН"

5. Фільмографія

Рік Назва Роль
1959 ф Білі ночі епізод на балу Російське ім'я персонажа не вказано
1962 ф Дика собака Дінго Таня Сабанєєва Російське ім'я персонажа не вказано
1963 ф Я крокую по Москві Альона Російське ім'я персонажа не вказано
1964 ф Жили-були старий зі старою Галя Російське ім'я персонажа не вказано
1965 ф Вірність Зоя Російське ім'я персонажа не вказано
1966 ф Очікування Таїсія Коричева, листоноша Російське ім'я персонажа не вказано
1967 ф Журналіст Шура Окайомова Російське ім'я персонажа не вказано
1967 ф Балада про комісара Ганна Російське ім'я персонажа не вказано
1968 ф Мені було дев'ятнадцять радянська дівчина НДР
1969 ф Znaki na drodze Таїсія Коричева, листоноша Польща
1970 ф Зворотного шляху немає Галя Російське ім'я персонажа не вказано
1971 ф Тримайся за хмари Маруся Російське ім'я персонажа не вказано
1971 ф Тіні зникають опівдні Клавдія Російське ім'я персонажа не вказано
1974 ф Шукаю мою долю Оригінальна назва невідомо Російське ім'я персонажа не вказано
1974 ф Фронт без флангів Зіна Російське ім'я персонажа не вказано
1974 ф Автомобіль, скрипка і собака Клякса мама Ганни Російське ім'я персонажа не вказано
1975 ф Мій будинок - театр Оригінальна назва невідомо Російське ім'я персонажа не вказано
1975 ф Коли настає вересень двірник Російське ім'я персонажа не вказано
1976 ф Додумався, вітаю! Людмила Леонідівна Чернова Російське ім'я персонажа не вказано
1976 ф Дні хірурга Мишкина Галина Степанівна Російське ім'я персонажа не вказано
1977 ф За сімейними обставинами Галина Аркадіївна Російське ім'я персонажа не вказано
1977 ф Портрет з дощем Клавдія Російське ім'я персонажа не вказано
1977 ф Фронт за лінією фронту Зіна Російське ім'я персонажа не вказано
1978 ф Суєта суєт Марина Російське ім'я персонажа не вказано
1980 ф За сірниками Кайса Кархутар Російське ім'я персонажа не вказано
1980 ф Нічна подія Галина Укладова Російське ім'я персонажа не вказано
1980 ф Коней на переправі не міняють Оригінальна назва невідомо Російське ім'я персонажа не вказано
1980 ф Приватна особа Ніна Петрова Російське ім'я персонажа не вказано
1981 ф Відставний кози барабанщик Лариса Російське ім'я персонажа не вказано
1981 ф Чесний, розумний, нежонатий ... Оригінальна назва невідомо Російське ім'я персонажа не вказано
1981 ф Брелок з секретом Олімпія Петрівна Російське ім'я персонажа не вказано
1982 ф Побачення з молодістю Зіна Російське ім'я персонажа не вказано
1982 ф Батьки і діди мама Люся Російське ім'я персонажа не вказано
1982 ф Неочікувано / Рік Золотої рибки Валя Російське ім'я персонажа не вказано
1982 ф Нас вінчали не в церкві Матушка Російське ім'я персонажа не вказано
1983 ф Білі роси Маруся Російське ім'я персонажа не вказано
1983 ф Вітя Глушаков - друг апачів мама Ніни Російське ім'я персонажа не вказано
1983 ф Смуга везіння Оригінальна назва невідомо Російське ім'я персонажа не вказано
1983 ф Гонки по вертикалі Зося Російське ім'я персонажа не вказано
1984 ф Мій обранець Кабакова Російське ім'я персонажа не вказано
1984 ф Тихі води глибокі Оригінальна назва невідомо Російське ім'я персонажа не вказано
1984 ф Розсмішіть клоуна Галина Російське ім'я персонажа не вказано
1985 ф Недільний тато Зоя Російське ім'я персонажа не вказано
1985 ф Змеелов Ніна Російське ім'я персонажа не вказано
1986 ф Вище Веселки тренер Російське ім'я персонажа не вказано
1986 ф Привід Маешкіна Російське ім'я персонажа не вказано
1987 ф Друг Елеонора Францівна Російське ім'я персонажа не вказано
1987 ф Акселератка Красновязова Російське ім'я персонажа не вказано
1987 ф Розірване коло Лідія Василівна Російське ім'я персонажа не вказано
1987 ф Ми ваші діти Олександра Іванівна Демидова, директор ПТУ Російське ім'я персонажа не вказано
1987 ф Людина з бульвару Капуцинів Меггі Томсон Російське ім'я персонажа не вказано
1988 ф Йолки-палки! Клава Російське ім'я персонажа не вказано
1988 ф Нехай я помру, Господи Клавдія Іванівна Російське ім'я персонажа не вказано
1989 ф Світла особистість Пташнікова Російське ім'я персонажа не вказано
1989 ф Казенний будинок Таміла Російське ім'я персонажа не вказано
1991 ф Метелики мама Російське ім'я персонажа не вказано
1992 ф Наречена з Парижа Віра, мати Володі Російське ім'я персонажа не вказано
1992 ф Три серпневі дні Оригінальна назва невідомо Російське ім'я персонажа не вказано
1992 ф Бути закоханим Світла Російське ім'я персонажа не вказано
1993 ф Аляска Кід Еллі Кинкейда Російське ім'я персонажа не вказано
1993 ф Американський дідусь Світла Російське ім'я персонажа не вказано
1994 - 1998 з Петербурзькі таємниці Ельза Францівна Російське ім'я персонажа не вказано
1995 ф Любити по-російськи Катерина Російське ім'я персонажа не вказано
1996 ф Любити по-російськи 2 Катерина Російське ім'я персонажа не вказано
1996 з Полуничка Катерина Російське ім'я персонажа не вказано
1999 - 2001 з Розв'язка Петербурзьких таємниць Ельза Францівна Російське ім'я персонажа не вказано
1999 ф Любити по-російськи 3: Губернатор Катерина Російське ім'я персонажа не вказано
1999 ф Знову треба жити Оригінальна назва невідомо Російське ім'я персонажа не вказано
1999 ф Жінок кривдити не рекомендується Настя Російське ім'я персонажа не вказано
1999 ф Ультиматум Зіна Російське ім'я персонажа не вказано
2000 ф Кордон.Тайговий роман Борзова Російське ім'я персонажа не вказано
2000 ф Афінські вечори Людмила Російське ім'я персонажа не вказано
2000 ф Зупинка на вимогу мати Андрія Російське ім'я персонажа не вказано
2001 ф Леді бомж Маргарита Щеколдін, міський суддя Російське ім'я персонажа не вказано
2002 ф Леді Бос Маргарита Щеколдін, колишня суддя, мер міста Російське ім'я персонажа не вказано
2004 ф Російське Ніна Павлівна Російське ім'я персонажа не вказано
2004 з Холостяки мати Толі Російське ім'я персонажа не вказано
2004 ф Конвалія срібляста Ліза Російське ім'я персонажа не вказано
2004 з Моя прекрасна няня мати Максима Російське ім'я персонажа не вказано
2004 ф Найкрасивіша сусідка Російське ім'я персонажа не вказано
2004 ф Любов сліпа Ліза Російське ім'я персонажа не вказано
2005 ф Навіжена Стелла Російське ім'я персонажа не вказано
2005 з Шахраї Ольга Натанівна Російське ім'я персонажа не вказано
2005 з Доктор Живаго Олена і Марфа Російське ім'я персонажа не вказано
2005 з Талісман любові Уляна Російське ім'я персонажа не вказано
2005 з Ад'ютанти любові Мадлена Російське ім'я персонажа не вказано
2005 з Ріелтор мати Міті Російське ім'я персонажа не вказано
2006 з Пороки і їх прихильники Огусі Російське ім'я персонажа не вказано
2006 ф Оплачено смертю Звєрєва Російське ім'я персонажа не вказано
2006 ф Я залишаюся Світлана Юріївна Російське ім'я персонажа не вказано
2007 ф Мачуха Ніна Російське ім'я персонажа не вказано
2007 з На шляху до серця Овсіївна Російське ім'я персонажа не вказано
2007 ф Ідеальна дружина мати Віки Росія, Україна
2007 тф Я знаю, як стати щасливим! Оригінальна назва невідомо Російське ім'я персонажа не вказано
2008 з Ранетки Єлизавета Матвіївна Копєйкіна, вчителька літератури Російське ім'я персонажа не вказано
2008 з Дорослі ігри Ніна Олександрівна, бабуся Лесі Російське ім'я персонажа не вказано
2008 ф Не підганяй любов мама Каті Україна
2009 з Одна сім'я Віра Миколаївна, мати Кіри, бабуся Анфіси Російське ім'я персонажа не вказано
2009 з Синдром Фенікса Емма Петрівна, сусідка Тетяни Російське ім'я персонажа не вказано
2009 ф Будинок без виходу Галина Іванівна Російське ім'я персонажа не вказано
2009 ф Шепіт помаранчевих хмар мати Антона Російське ім'я персонажа не вказано
2010 з Класні мужики Єлизавета Сергіївна Російське ім'я персонажа не вказано
2011 з Дорога моя людина Зінаїда Михайлівна Російське ім'я персонажа не вказано
2011 з Контргра завмашбюро Олена Василівна Трубецька Російське ім'я персонажа не вказано
2011 ф Посмішка долі Любов Василівна Російське ім'я персонажа не вказано
2011 з Фарфорове весілля мати Олега Російське ім'я персонажа не вказано
2011 з Кровинка Тамара Іванівна Російське ім'я персонажа не вказано
2012 з Друге повстання Спартака Оригінальна назва невідомо Російське ім'я персонажа не вказано
2011 з Світлофор мати Сєви Російське ім'я персонажа не вказано

Примітки

  1. Галина Польських в енциклопедії Кругосвет - slovari.yandex.ru/dict/krugosvet/article/5/58/1010083.htm
  2. Польських Галина - www.rusactors.ru / p / polskih / index.shtml
  3. Олег ПЕРАНОВ. Галина Польських: "Колись я відчувала себе птахом в золотій клітці" - zn.by/content/galina-polskikh- "kogda-ya-chuvstvovala-sebya-ptitsei-v-zolotoi-kletke". html, Прапор юності (2 грудня, 2009). url = http://www.rusactors.ru/p/polskih/index.shtml% 7C - www.rusactors.ru / p / polskih / index.shtml | lang = ru}}
  4. Нагороджена указом президента Росії № 1505 від 13 листопада 1999 - document.kremlin.ru / doc.asp? ID = 060098