Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Піала, Моріс



Моріс Піала
Maurice Pialat
Дата народження:

21 серпня 1925 ( 1925-08-21 )

Місце народження:

Кунлат

Дата смерті:

11 січня 2003 ( 2003-01-11 ) (77 років)

Місце смерті:

Париж

Громадянство:

Flag of France.svg Франція

Професія:

кінорежисер, актор

Кар'єра:

1957 - 1995

Нагороди:

" Золота пальмова гілка "( 1987)

IMDb :

ID 0681207

Моріс Піала ( фр. Maurice Pialat ; 21 серпня 1925, Кунлат, Пюї-де-Дом, Франція - 11 січня 2003, Париж) - французький кінорежисер, сценарист, актор.


Біографія

Спочатку Піала хотів стати художником, але не досяг успіху на цьому терені. В 1960 зняв перший короткометражний фільм, але вже з 16 років намагався щось знімати на власну камеру.

Перший повнометражний фільм Піала поставив тільки в 1968, коли йому було вже 43 роки. Це був фільм "Оголене дитинство", одним із продюсерів якого став лідер французької " Нової хвилі " Франсуа Трюффо. За "Оголене дитинство" Піала отримав Приз Жана Віго. Всього Піала встиг поставити тільки 10 повнометражних картин. Чотири рази його фільми потрапляли в основний конкурс Каннського кінофестивалю, причому в 1987 стрічка " Під сонцем Сатани "завоювала там головний приз -" Золоту пальмову гілку ".


Фільмографія

  • 1968 - Оголене дитинство / L'Enfance Nue
  • 1972 - Ми не постаріємо разом / Nous ne vieillirons pas ensemble
  • 1974 - Відкрита паща / La Gueule ouverte
  • 1979 - Спершу отримай атестат / Passe ton bac d'abord
  • 1980 - Лулу / Loulou
  • 1983 - За наших коханих / nos amours
  • 1985 - Поліція / Police
  • 1987 - Під сонцем Сатани / Sous le soleil de Satan
  • 1991 - Ван Гог / Van Gogh
  • 1995 - Шибеник / Le Garu

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Піала
Бланшо, Моріс
Ерцог, Моріс
Аллі, Моріс
Торез, Моріс
Вламінк, Моріс де
Роні, Моріс
Еванс, Моріс
Моріс, Еміль
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru