Разіна, Світлана Альбертівна

Світлана Альбертівна Разіна (нар. 23 червня 1962, Москва) - російська поп-співачка, екс-солістка радянсько-російської групи Міраж.


1. Біографія

Почала співати в Великому дитячому хорі Держтелерадіо СРСР під керуванням В. Попова.

З 1987 року солістка групи " Міраж ". Виступала в основному складі групи разом з Наталією гулькин. Після відходу гулькин з групи, продовжила працювати з Наталією Ветлицькою та Інною Смирнової. Автор пісень групи "Міраж" - "Новий герой", "Я не жартую" і "Де я". У 1988 році, працюючи в групі "Міраж", спільно з художнім керівником і поетом групи - Валерієм Соколовим бере участь як автор текстів і співачка в запису дебютного альбому клавішника групи Роми Жукова "Пил мрії". Зокрема, пише тексти до пісень Жукова "Нічна далечінь" і "Ніхто не в силах мені допомогти" (муз. Р. Жуков). А також записує 2 пісні для альбому у власному виконанні: "Мій шлях" (муз. Р. Жуков, сл. С. Разіна) і "Вечір" (муз. Р. Жуков, сл. В. Соколов). Завдяки діяльності музичних піратів, що випустили в 1988 році збірка "Міраж - 1988", в який увійшли як пісні групи "Міраж", так і пісні "Зірок" і Н. гулькин, Р. Жукова і С. Разіна, пісня Світлани "Мій шлях "міцно зв'язується з творчістю" Міража ". З цієї причини Світлана починає, як і її колеги по "Міраж", активно використовувати назву групи в складанні своїх афіш - "Міраж - 3. Група" Фея ". В середині 1988 року С. Разіна покидає" Міраж "разом із Валерієм Соколовим, заснувавши проект "Фея". До кінця 1988 року група "Фея" випускає дебютний альбом "Наша музика". В цей час до гурту приєднується ще одна екс-учасниця групи "Міраж" Інна Смирнова і стає другою солісткою групи і виконавицею пісень "Випав сніг "і" Наша музика ". У 1990 році на Мелодії виходить пластинка" Група Фея "(каталожний номер С62 29361 007) з чотирма піснями:" Принцеса мрії "," Наша музика "," Зоряна ніч "," Вечір " [1].

У 1994 році починає сольну кар'єру. Випускає кілька сольних альбомів, бере участь у міжнародних проектах, пише вірші і співпрацює з багатьма зірками російської естради, не лише як виконавиця, але і як автор.

У 1995 році вийшов альбом "Я бажанням здаюся", в який увійшли пісні Записані з 1993 по 1995 рік.

У 2008 році виходить довгоочікуваний альбом Світлани "Музика нас зв'язала", включаючи суперхіти "Свєта", "Новий герой" та інші.

У 2009 році вийшла в світ книга С. Разіна "Музика нас зв'язала. Всі таємниці Міражу". У книзі присутні не тільки спогади і невідомі подробиці минулого групи, але й збірки віршів Світлана Разіна і Валерія Соколова. У цьому ж році виходить на ТБ кліп на пісню "Свєта", знятий в Голландії і входить в хіт-парад Гаряча десятка телеканалу Росія

25 вересня 2009 в театрі естради Москви відбувся довгоочікуваний ювілейний концерт Світлана Разіна "Музика нас зв'язала". Концерт пройшов з грандіозним розмахом, були виконані як вже всім відомі суперхіти з репертуару групи "Міраж", так і абсолютно нові пісні.

Після цього концерту Світлана вирушає на гастролі по містах Росії і СНД. Також готується до запису новий альбом, випуск якого запланований на 2010 рік.

У грудні 2009 року у Світлани з'явилася своя колонка в газеті Жовта газета ИД Співрозмовник, в якій вона розповідає свої історії з життя. Також вона стає радіоведучої на інтернет-радіо 13. В її радіопередачу запрошуються відомі виконавці і групи.

У січні 2010 року вийде фільм-концерт про Світлану Разіну, основою якого стане сольний ювілейний концерт в Театрі Естради

У березні 2010 року вийшов DVD диск Світлани з ювілейним концертом в театрі естради, який відбувся в 2009 році.

З квітня 2010 року з'явився новий сайт про творчість Світлани www.razina.net

З жовтня 2010 року Світлана Разіна організувала тур з концертами по містах Росії, концерти проходять практично щодня, в деякі дні було дано по два концерти, як і в колишні роки Світлана збирає повні зали ДК і нічні клуби, виконуючи як нові пісні, так і пісні з репертуару груп Міраж і Фея.

16 січня 2011 знов солістка групи " Міраж ", зайняла місце минулої з колективу через сварок 15 січня 2011 Наталії гулькин. Тепер вона в дуеті з Маргаритою Суханкіной.

14 квітня 2011 виходить сольний альбом Світлани "Хто вона".

25 грудня 2011 на офіційному сайті Світлана Разіна з'явилося повідомлення про те, що вона покинула групу "Міраж".

24 березня 2012 в ТК "Горбушкин двір" відбувся концерт-презентація відеокліпу на нову пісню "Радіо НАХ", за участю багатьох зірок російської естради.

У червні 2012 року відбулася серія спільних виступів Наталії гулькин і Світлана Разіна з виконанням дуетних композицій.


2. Дискографія

2.1. У складі групи "Фея"

  • 1989 - Наша музика (магнітоальбом)
  • 1990 - Група "Фея" (Мелодія, С62 29361 007, запису 1989р)
  • 1990 - Мій вітер (магнітоальбом)
  • 1993 - Ти будеш мій ("Русское постачання" спільно з "Майстер Звук" - Записи 1988-1993 років)

2.2. Сольна творчість

  • 1995 - Я бажанням здаюся (ZeKo Records)
  • 1997 - Маленький секрет любові (Mega Records)
  • 1998 - Подзвони сама (Jeff Records)
  • 1998 - Я люблю Світлану Разіну
  • 2002 - Демон (Music Attack)
  • 2002 - Мені це подобається (Music Attack)
  • 2003 - Шедеври естради (Моноліт)
  • 2004 - Любовний Настрій (Нікітін)
  • 2008 - Музика нас зв'язала (Квадро Диск)
  • 2008 - Grand Collection (Квадро Диск)
  • 2011 - Хто вона? (Квадро Диск)

2.3. На збірниках

  • 2006 - Міраж 18 лет.1 і 2 частини

2.4. У дуеті з Наталією гулькин

  • 2012 - Жінці вірити не можна (сингл, авт. С.Разина)
  • 2012 - Лети мрія (сингл, авт. Н.Гулькіна)


3. Відеокліпи

  • 1995 - Не проводжай
  • 1996 - Кам'яний лев
  • 1998 - Нічний мисливець
  • 2000 - Настає ніч
  • 2007 - Світла
  • 2008 - Де я
  • 2010 - Maestra
  • 2011 - Venus
  • 2011 - Родина
  • 2011 - Музика-танці
  • 2011 - Білий герой
  • 2012 - Радіо нах

Примітки

  1. Фея - Принцеса Мрії (Vinyl) at Discogs - www.discogs.com/Фея-Принцесса-Мечты/release/845367