Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Романов, Дюша


фото

План:


Введення

Дюша Романов (справжнє ім'я Андрій Ігорович Романов; 28 липня 1956, Ленінград - 29 червня 2000, Санкт-Петербург) - радянський і російський рок-музикант, найбільше відомий як учасник рок-групи " Акваріум ".


1. Біографія

Андрій Романов народився в Ленінграді в 1956 році. Навчався в одному класі з Олександр Ляпін і в одній школі з Олександром Титовим, які пізніше теж грали в складі "Акваріума". З 13 років брав участь в самодіяльних рок-групах разом з Ляпіним. Приблизно в 1968 познайомився з Борисом Гребєнщиковим.

В 1972 заснував свою групу "Дивно зростаючі дерева". З 1973 грав на клавішних в складі "Акваріума", через деякий час під впливом знайомства з американським музикантом Річардом Майєром починає грати на флейті. В 1970-і Дюша захопився театром і поряд з іншими членами групи брав участь у самодіяльному театрі під керівництвом Еріка Горошевского, зазвичай отримуючи головні ролі в спектаклях, і ледь не залишив музику. Незабаром після рішення членів "Акваріума" сконцентруватися на музичній діяльності порвав з театром. Брав участь в групі в якості флейтиста та бек-вокаліста аж до її саморозпуску в 1991. Автор музики декількох творів "Акваріума" - "Дивні об'єкти між світлом і звуком", "Гіневер", "крюкообразной" та ін Виконував пісню "Холодне пиво".

Після розпаду "Акваріума" першого скликання в 1991 Дюша пробував свої сили в журналістиці, живопису (разом з митьками), театрі, написав музику до кількох спектаклів і фільмів. Грав у власній групі " Трилисник ", що виникла ще в 1987 для гри у вільний від "Акваріума" час, і записав з нею десять альбомів. Крім того, випустив альбом електронних кавер-версій пісень "Акваріума" - "Віртуальна оборона" (1997). Автор книги "Історія Акваріума. Книга флейтиста", перше видання якої вийшло вже посмертно.

Помер 29 червня 2000 року в 22 години 40 хвилин від гострої коронарної недостатності під час концерту з Миколою Рубанова (група " Аукціон ") в петербурзькому клубі" Спартак ". Похований на Волковському кладовищі.


2. Дискографія

Трилисник:

  • Матроська тиша, 1989
  • Музика Середзем'я, 1991
  • Акустичні маневри, 1996
  • "Трилисник" LIVE 1995-1999

Сольно:

  • Музика кіно, 1990-1992 (вид. в 2002)
  • Просунуті Казки, 1997
  • Віртуальна оборона (Акваріум mix), 1997
  • Музика для виставок, 1998
  • Крилаті вирази (Pro Вухо), 1999
  • Електрична облога (ч.1, ч.2), 1999

3. Бібліографія

  • Романов А. Історія "Акваріума". Книга флейтиста. - М.: Амфора, 2006.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Романов, Григорій Васильович
Романов, Олександр Микитович
Романов, Михайло Микитович
Романов, Микита Іванович
Романов, Всеволод Іоаннович
Романов, Дмитро Романович
Романов, Андрій Андрійович
Романов, Валентин Степанович
Романов, Петро Васильович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru