Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Румянцева, Надія Василівна


Фото

План:


Введення

Надія Василівна Румянцева ( 9 вересня 1930, село Потапово, Гжатському район, Смоленська область - 8 квітня 2008, Москва) - радянська і російська актриса театру і кіно, народна артистка РРФСР.


1. Біографія

Народилася в простій сім'ї: мати - Румянцева Надія Всеволодівна, домогосподарка, батько - Румянцев Василь провідник на залізниці.

Надія Румянцева після школи вступила в державний інститут театрального мистецтва імені Луначарського. На іспитах прочитала монолог Фамусова, що й визначило її долю. Актриса і педагог Ольга Пижова покладала на Румянцеву великі надії, тому взяла її з собою в ВДІК, куди згодом перейшла працювати.

Надія Румянцева в підсумку закінчила Всесоюзний державний інститут кінематографії, але на той час вона вже була склалася актрисою на амплуа "травесті". Вона вже багато працювала на сцені Центрального дитячого театру і знялася у фільмах "Назустріч життю" і " Альоша Птіцин виробляє характер ". Після кінофільму" Королева бензоколонки "всі маленькі кирпаті дівчата дізналися, що й вони можуть стати кінозірками.

В 1955 Надія Румянцева поступила на службу в Театр-студію кіноактора. Через 6 років вона знялася у фільмі " Дівчата ", який приніс їй світову славу. Після" Дівчат "знімалася ще в цілому в 24 фільмах. Озвучувала кілька кіноролей: її голосом говорить Ніна в" Кавказькій полонянці "і Ніколь у" Як вкрасти мільйон ".

В кінці 1960 -х на тривалий час перестала зніматися в кіно, оскільки жила за кордоном, супроводжуючи в закордонних відрядженнях свого чоловіка, дипломата Віллі Хштояна.

Після повернення в СРСР вдало склалася кар'єра на телебаченні : кожне недільний ранок телевізійний " Будильник ", ведучою якого була Надія Василівна, будив тисячі радянських хлопчиків і дівчаток. Брала участь в озвучуванні загальновідомих в СРСР мультиплікаційних фільмів "38 папуг", "Привіт мавпі", "Бабуся удава". Знялася в епізодичних ролях ще в декількох кінокартинах, продовжила озвучувати фільми.

За словами близької подруги Галини Пешкова, "Румянцева давно відійшла від кінематографічних справ, ... весь час присвячувала сім'ї чоловіка і дочки Каріне". У 2006 році Надія Василівна знялася в останній у своєму житті телепрограмі "Лінія життя" на каналі "Культура".

В 1996 двоє злочинців намагалися пограбувати квартиру. Грабіжників затримав її чоловік Віллі Хштоян, який в молодості займався єдиноборствами, але один з них встиг нанести Надії Василівні удар по голові. До кінця життя Надію Василівну переслідували сильні болі, від яких вона періодично втрачала свідомість.

Існують різні версії хвороби Надії Румянцевої. Говорили, що у неї були серцеві захворювання. Також, ходили чутки про серйозне онкологічному захворюванні мозку. Ще одна версія говорила про те, що хвороба почалася в 2001 році, коли вона впала зі сходів. Чоловік актриси в одному з інтерв'ю розповів: "Про діагноз пухлина мозку Надя дізналася за півтора року до смерті. Вислухала його спокійно, продовжувала жити, займалася квітами".

Надія Румянцева померла в одній з московських клінік, у вівторок 8 квітня 2008 о 21:40 за Київським часом, у віці 77 років. Поруч з нею весь останній тиждень перебував її чоловік Віллі Хштоян.

Надію Румянцеву поховали в суботу 12 квітня 2008 на Ваганьковському Вірменському цвинтарі в Москві.


2. Фільмографія

2.1. Художні фільми

  1. 1952 - Назустріч життя - Маруся Родникова
  2. 1953 - Альоша Птіцин виробляє характер - Галя
  3. 1955 - Морський мисливець - Катя
  4. 1955 - Мексиканець - Мей
  5. 1955 - Син - Тамара
  6. 1955 - Весняні голоси (кіноконцерт) - Ніна Румянцева
  7. 1956 - Море кличе - Настя Федоренко
  8. 1957 - Зірковий хлопчик - лісовий хлопчик
  9. 1957 - Горі, моя зірка - Іринка
  10. 1958 - Черговий рейс - Аня
  11. 1959 - Піддаються - Надя Берестова
  12. 1960 - Тричі воскреслий - Люба Соловйова
  13. 1961 - Вільний вітер - Пепіта-Дьябола
  14. 1961 - Дівчата - Тося Кисліцина
  15. 1963 - Королева бензоколонки - Людмила Василівна Добрийвечір
  16. 1963 - Полустанок - рахівник Сіма
  17. 1964 - Павлуха - Леля
  18. 1964 - Одруження Бальзамінова - Раїса
  19. 1964 - Легке життя - Галя Бочкін
  20. 1966 - Чорт з портфелем - Маша Федорова
  21. 1966 - Міцний горішок - Рая Орешкина
  22. 1975 - Ау-у! - дружина Сені
  23. 1976 - Неповнолітні - мати Альки
  24. 1981 - Проданий сміх - Емма Рікерт
  25. 1981 - Таємниця, відома всім - "Саламандра", капітан піратів
  26. 1983 - Одружений холостяк - Зайцева
  27. 1986 - Кінець світу з подальшим симпозіумом - Одрі Вуд
  28. 1988 - НП районного масштабу
  29. 1990 - Стерв'ятники на дорогах
  30. 2003 - Чудна долина - Айша
  31. 2005 - Несподівана радість - Марія Іванівна
  32. 2008 - Селище - Алевтина

2.2. Озвучування фільмів

  1. 1965 - Повітряні пригоди - Патрісія Ронслей
  2. 1966 - Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика - Ніна
  3. 1966 - Як вкрасти мільйон - Ніколь Боннз
  4. 1966 - Анжеліка і король - Мадам де Монтеспан
  5. 1969 - Біле сонце пустелі - Гюльчатай (роль Тетяни Федотової)
  6. 1971 - 12 стільців - Ліза (роль Наталії Варлей)
  7. 1972 - Зіта і Гіта - Зіта, Гіта
  8. 1976 - Справжній тбілісец та інші
  9. 1977 - Легенда про динозавра
  10. 1983 - Джейн Ейр (мінісеріал, 1983) - Джейн Ейр
  11. 1989 - Приватний детектив, або Операція "Кооперація" - Лєна
  12. 1993 - Твін Пікс - Лора Палмер, Донна Хейворд, Одрі Хорн, Люсі Моран, Медлін Фергюссон, Шеллі Джонсон, Джози Пеккард, Енні Блекберн і ін
  13. 1989 - Рабиня Ізаура - Ізаура

2.3. Озвучування мультфільмів


3. Призи та нагороди


4. Цікаві факти

  • Багато хто помилково вважають що Заяць із "Ну, постривай!" був озвучений Надією Румянцевої, насправді Зайця озвучила Клара Румянова [2] [3].
  • Багато хто помилково вважають, що Надія Румянцева - дочка відомого циркового клоуна Михайла Румянцева (Карандаша). Насправді дочка Михайла Румянцева звуть Наталя.
  • У вересні 2010 року на центральній площі міста Біла Церква, де знімався один з епізодів "Королеви бензоколонки", була встановлена ​​меморіальна дошка на честь актриси [4] [5].
  • До переїзду в заміський будинок, в 1996 році, Надія та її чоловік - Віллі Хштоян, зазнали у своїй квартирі нападу бандитів. Погрожуючи пістолетом, грабіжники спробували пограбувати знамениту актрису. Але Надія не розгубилася і змогла вирвати пістолет в одного з нападників. А Віллі, в молодості займався єдиноборством, зміг знешкодити нальотчиків. До самого приїзду загону міліції, Надія Василівна тримала вирваний пістолет перед обличчям бандита. Однак, під час бійки, грабіжник зламав актрисі пару ребер і розбив їй губу.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Плевицкая, Надія Василівна
Самойлова, Надія Василівна
Рикалова, Надія Василівна
Павлова, Надія Василівна
Румянцева
Особняк Румянцева
Румянцева, Олена Євгенівна
Румянцева, Капітоліна Олексіївна
Румянцева, Наталя Анатоліївна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru