Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Різі, Діно


Італія

План:


Введення

Діно Різі ( 23 грудня 1916, Мілан - 7 червня 2008, Рим) - італійський кінорежисер, один з провідних комедіографів Італії.


1. Біографія

Дипломований лікар, Різі потрапив на знімальний майданчик завдяки Маріо Солдати, який запросив його в якості асистента на свій дебютний фільм "Джакомо-ідеаліст".

В 1952 році Різі зняв свій перший повнометражний художній фільм.

Незважаючи на те, що Різі знімав в основному комедії, найвідомішим його фільмом став некомедійний фільм " Запах жінки "( 1974). За цей фільм Різі був номінований на премію " Оскар "у двох номінаціях.

В 2002 отримав премію " Золотий лев "за внесок в кінематограф.

Помер 7 червня 2008 року, на 92-му році життя, в своєму будинку в Римі [1].


2. Фільмографія

2.1. 2000-і

  • 2002 - Міс Італія (ТБ) / Ragazze di Miss Italia, Le

2.2. 1990-і


2.3. 1980-і

  • 1988 - Дві жінки (ТБ) / Ciociara, La
  • 1988 - / Vizio di vivere, Il (ТБ)
  • 1987 - / Commissario Lo Gatto, Il
  • 1987 - / Teresa
  • 1987 - / Carla. Quattre storie di donne (ТБ)
  • 1985 - / Scemo di guerra
  • 1984 - / Bon roi Dagobert, Le
  • 1984 - / ... e la vita continua (ТБ)
  • 1982 - / Sesso e volentieri
  • 1981 - Привид кохання / Fantasma d'amore
  • 1980 - / Sono fotogenico
  • 1980 - Недільні коханці / Sunday Lovers

2.4. 1970-і


2.5. 1960-і


2.6. 1950-і

  • 1959 - "Вдівець" / Vedovo, Il
  • 1959 - / Poveri milionari
  • 1959 - / Venezia, la luna e tu
  • 1957 - Бідні, але красиві / Belle ma povere
  • 1957 - / Poveri ma belli
  • 1957 - / Nonna Sabella, La
  • 1955 - Хліб, любов і ... / Pane, amore e. ..
  • 1955 - Знак Венери / Segno di Venere, Il
  • 1953 - Любов в місті / Amore in citt, L '
  • 1953 - / Viale della speranza, Il
  • 1951 - / Vacanze col gangster
  • 1950 - / Fuga dalla citt
  • 1950 - / Isola bianca, L '

2.7. 1940-і


3. Нагороди та номінації


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Де Лаурентіс, Діно
Буццаті, Діно
Гранди, Діно
Дзофф, Діно
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru