Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Садальський, Станіслав Юрійович


Фото

План:


Введення

Станіслав Юрійович Садальський (р. 8 серпня 1951, село Чкаловське, Чуваська АРСР) - радянський і російський актор. Заслужений артист РРФСР (1991). Народний артист Грузії та Народний артист Чувашії.


1. Біографія

Станіслав Садальський народився 8 серпня 1951 в селі Чкаловське Батиревского району Чуваської АССР у родині вчителів Юрія Олександровича Садальського та Ніни Василівни Прокопенко [2] [3] [4], що жили в шкільному гуртожитку

Про свої етнічні корені він каже: Взагалі в мені багато кровей намішано: і чуваська, і польська, і українська, і єврейська. Тільки російської немає. Але я вважаю себе росіянином артистом.

- [1]

Предки по материнській лінії - українці [5], родом з Воронезької області [6].

Мати викладала географію, а потім була завідуючою Канашський міськвно. Отець Юрій Олександрович був викладачем фізкультури в Канашський фінансовому технікумі. Станіслав в 12 років [7] залишився без матері, яка за словами Станіслава померла через те, що її сильно вдарив по голові її чоловік, батько Садальського [1], також він бив і дітей [1]. Батько здав його з братом в Воронезький інтернат № 2, після інтернату Станіслав з батьком майже не бачився, батько помер в 2001 році у Воронежі. [1] Брат Сергій Садальський (1958-1991), загинув, похований на Волковському кладовищі в Санкт-Петербурзі. [8] [2]. Дідусь був священиком. [1] Бабуся, по батькові, була єврейкою, а її сестра в 1917 році емігрувала до Німеччини, служила у Канаріса, в розвідці, в 1976 році вона зустрілася з двоюрідним онуком. [1]

Після приїзду бабусі почалася фантастична життя. Пішли посилки з банковим пивом, віскі, жуйка. Ми з нею ходили в кращі нічні ресторани Москви, друзі мене обожнювали. Зате за зв'язок з іноземцями - це з сімдесятип'ятирічний двоюрідною бабусею! - Мене навіть прибрали з титрів фільму Саші Татарського "Падав торішній сніг". Я його озвучував, а прізвища моєї там немає

- [1]

Першою роллю Станіслава стала роль синьйора Помідора-в шкільному спектаклі.

Після закінчення школи Станіслава не прийняли ні в один московський театральний ВУЗ через неправильного прикусу. Станіслав працював на Ярославському моторному заводі учнем токаря, грав в гуртку драматичного мистецтва ДК моторобудівників.

Завуч Олександра Павлівна Шевцова замінила йому матір, всі роки посилала йому по 60 рублів, а до цього на заводі Стас отримував по 50 рублів. [1]

В 1969 він вступив в Державний інститут театрального мистецтва на курс учнів К. С. Станіславського і В. І. Немировича-Данченко, викладачі акторської майстерності народна артистка СРСР О. Н. Андровська і народний артист РРФСР Г. Г. Кінський. Закінчив ГИТИС в 1973. Після закінчення ГІТІСу випускник був запрошений відразу в чотири столичних театру. Вибір був зроблений на користь Театру імені Маяковського, але буквально через два дні Станіслав йде з нього, посварившись з Андрієм Гончаровим і вибирає трупу московського театру "Современник", де пропрацював з 1973 по 1981. За десять років роботи в "Современнике" Станіслав не отримав ні однієї головної ролі. Виникли і розбіжності з головним режисером Г. Б. Волчек. Він звільнений з театру.

Не маючи успіху в театрі, Садальський стає кіноактором.

У своєму першому фільмі Станіслав знявся ще в роки навчання: це був фільм "Місто першого кохання" М. Захаріаса і Бориса Яшина. В 1974 на екрани виходить фільм Олексія Коренєва "Три дні в Москві", в якому молодий актор зіграв свою першу велику роль, за яку отримав визнання кінокритиків і любов глядачів. У 1978-1979 роках Станіслав знявся відразу в декількох картинах: "В день свята", "Кіт у мішку", "Мелодія на два голоси". Потім були: "Ліс" В. Я. Мотиля, "Торпедоносці" С. Д. Арановича, "Небеса обітовані" Е. А. Рязанова, "Дві стріли" А. І. Сурикової та ін Найбільший успіх випав на долю ролей Садальського в телефільмах "Місце зустрічі змінити не можна" режисера С. С. Говорухіна і "Про бідного гусара замовте слово" Е. А. Рязанова. Сам актор любить свою роль в кінокартині з Л. І. Удовиченко "На кого Бог пошле" режисера В. В. Зайкіна. Кращий конкурсний фільм, приз за кращу чоловічу роль (С. Садальський) на I кінофестивалі популярних жанрів "Біле сонце Адлера-96". У творчій скарбничці Станіслава Садальського більше 90 ролей в кіно, в основному епізодичного плану.

Після 20-річної перерви повернувся на сцену і грає в антрепризних спектаклях: "Розлучення по-московськи", "Неймовірні історії", "Декоратор кохання", "Хто останній за коханням", "Валянок". Працював на радіостанціях "РДВ", "Срібний дощ". Є академіком Російської Національної кінематографічної премії "Ніка". Випустив кілька біографічних книг. Займався журналістикою. Публікувався в "Комсомольській правді", вів передачі на телеканалі М-1 і "Радіо Рокс", вів рубрику "Скандальскіе новини" в "Експрес-газеті".

Член СЖР.

У лютому 2007 Садальський отримав почесне грузинське громадянство разом з грузинським орденом Честі [9]. На президентських виборах в Грузії, в грудні 2007, був довіреною особою Михайла Саакашвілі. [10] Під час збройного конфлікту в Південній Осетії підтримав грузинську сторону [11].


1.1. Особисте життя

У 1970-х у Станіслава Садальського був роман з громадянкою Фінляндії, вона була старша на 15 років, в 1975 році народилася їхня дочка Піріо [1], жінка поїхала з дочкою в Гельсінкі. Донька не знає російської мови, Станіслав бачив її два рази. [1] [7]

Дружить з Тіною Канделакі, Ларисою Удовиченко та Анастасією Вертинською

Живе один в трикімнатній квартирі в одному з районів Москви.


2. Визнання і нагороди


3. Фільмографія

  1. 1970 - Місто першого кохання - Владик Сергєєв
  2. 1971 - Телеграма - Жених, друг Руслана з хімчистки
  3. 1971 - Хлопчики - Коля Бірюков
  4. 1971 - 12 стільців - Пожежний в театрі "Колумб" (в титрах не вказаний)
  5. 1973 - Береги
  6. 1974 - Три дні в Москві - Герман Миколайович Коробков
  7. 1976 - Ну, публіка! (Телеспектакль)
  8. 1978 - В день свята
  9. 1978 - Кіт у мішку - Русланич
  10. 1979 - Місце зустрічі змінити не можна - Костянтин Саприкін ("Цегла")
  11. 1979 - Осіння історія - Потютін
  12. 1980 - Ліс - Алексіс, гімназист
  13. 1980 - Уявний хворий - Тома
  14. 1980 - Мелодія на два голоси - Дуглас
  15. 1980 - Про бідного гусара замовте слово - Олексій Васильович Плетньов
  16. 1981 - Бідна Маша - Семен Перчаткін
  17. 1981 - Усім спасибі! - Рома
  18. 1981 - Золоті туфельки - Подтяжкін
  19. 1981 - Немухінскіе музиканти
  20. 1982 - Вокзал для двох - Злодій
  21. 1982 - Яблуко на долоні
  22. 1983 - Білі Роси - Кисіль
  23. 1983 - Гори, гори ясно
  24. 1983 - Парк - Щасливчик
  25. 1983 - Торпедоносці - старший лейтенант Дмитрієнко
  26. 1983 - Унікум - Китаєв
  27. 1983 - Шурочка - Вєткін
  28. 1984 - Без права на провал - Петро Колесов, бродячий артист
  29. 1984 - Неймовірне парі, або Істинне пригода, благополучно завершилося сто років тому - Бриковіч
  30. 1984 - Осінній подарунок фей - Вухатий
  31. 1984 - Петля - Зінченко
  32. 1984 - Чужа дружина і чоловік під ліжком - Невідомий
  33. 1985 - Спокуса Дон-Жуана - Сганарель
  34. 1985 - Протистояння - Ципкін
  35. 1985 - Людина з акордеоном
  36. 1986 - І ніхто на світі ...
  37. 1986 - Дуже страшна історія (ЦКДЮФ імені М. Горького)
  38. 1986 - Політ в країну чудовиськ - Капрал
  39. 1987 - Моя дорога ...
  40. 1986 - Потрібні люди - Павлов
  41. 1988 - Велика гра
  42. 1988 - Дама з папугою - Гена Федоров
  43. 1988 - Відрядження
  44. 1988 - Передай далі - Моня Російський
  45. 1988 - Презумпція невинності - Озеран
  46. 1989 - Дві стріли.Детектив кам'яного століття - Красномовний
  47. 1989 - Князь Удача Андрійович - Археолог
  48. 1989 - Серце не камінь - Костянтин
  49. 1990 - Аферисти
  50. 1990 - Вовки в зоні
  51. 1990 - Спокуса Б. - Курдюков-Басаврюк
  52. 1990 - Кат - Віктор
  53. 1990 - Провінційний анекдот - Сеня
  54. 1990 - фуфел (Укртелефільм)
  55. 1990 - Царське полювання (Ленфільм)
  56. 1991 - Блукаючі зірки - Іцик Швальб
  57. 1991 - Болотяна street або Засіб проти сексу - Лева
  58. 1991 - Дій, Маня! (Ленфільм, кіностудія "Діапазон")
  59. 1991 - Небеса обітовані - Приватник-фотограф
  60. 1992 - Детонатор
  61. 1992 - Наречена з Парижа - Фелікс
  62. 1992 - "Тридцятого" знищити! - "Четвертий"
  63. 1993 - Золотий туман - Борис
  64. 1993 - Кодекс безчестя - Слідчий
  65. 1994 - Веселенька поїздка - Вовчик
  66. 1994 - На кого Бог пошле - професор Хлюздін
  67. 1996 - Королі російського розшуку (серіал)
  68. 1997 - Корабель двійників - конферансьє ( камео)
  69. 1997 - Справи Лоховскі - Фоля
  70. 1997 - Покинута
  71. 1998 - Любов зла - батько Корабельникова
  72. 1998 - Сьоме кільце чаклунки
  73. 2000 - Забійна сила - прокурор
  74. 2002 - Лавина - Рустам
  75. 2003 - Колгосп Інтертейнмент - Паскаль, директор "Мосфільму"
  76. 2004 - Вузький міст - Крикунов
  77. 2004 - На віражі
  78. 2004 - Бандитський Петербург - Бутов
  79. 2004 - новорічний мюзикл Три мушкетери - Ля Шене
  80. 2004 - Даша Васильєва 3 - Костик
  81. 2004 - Дружна сімейка
  82. 2005 - Тайський вояж Степанича - Ваха Воркутідзе
  83. 2005 - Новорічний кілер - кишечником
  84. 2005 - Вища міра
  85. 2006 - Іспанська вояж Степанича - Ваха Воркутідзе
  86. 2006 - Парк Радянського періоду
  87. 2006 - Провінційні пристрасті
  88. 2006 - Обережно, блондинки! - Колишній зек Сусік
  89. 2007 - Повернення блудного чоловіка - акордеоніст
  90. 2008 - Ділки - Організатор концертів "Технології"
  91. 2008 - Вища міра - Марік
  92. 2008 - Посмішка Бога, або Чисто одеська історія - Гена

3.1. Ролі в театрі

На відміну від більш ніж успішної кар'єри в кіно, театральна кар'єра Садальського так і не склалася.

3.2. Озвучування мультфільмів

3.3. Пісні

  • Про бідного гусара
  • Серця Томна Турбота

[13]

Примітки

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
  2. 1 2 ТЕЛЕНЕДЕЛЯ - Додому - В інтернаті Садальського відлучили від хімії - teleweek.ru/30701
  3. Архів преси Ульяновська - Симбірський Каталог - www.simcat.ru - www.simcat.ru/pressa/archive/item18183/
  4. http://sim-k.ru/archive/archives/2003/sep/300903.txt - sim-k.ru/archive/archives/2003/sep/300903.txt
  5. Горець від Ума - www.pashinyan.com/2011/06/blog-post_27.html.
  6. "У театрі товкмачили, що я ніхто і ніщо" - www.peoples.ru/art/cinema/actor/sadalskiy/interview4.html.
  7. 1 2 Садальський Станіслав - Біографія - Актори радянського і російського кіно - www.rusactors.ru / s / sadalsky / index.shtml
  8. Де дрімають мертві - bozaboza.narod.ru / sadalskiy.html
  9. РИА "Новости". Актор Станіслав Садальський став громадянином Грузії - www.rian.ru/society/20070207/60358501.html
  10. Російські і радянські актори. Садальський Станіслав - rusakters.ru / sadalskiy-stanislav.html
  11. Станіслав Садальський - Дуже прикро, що там невідомо за чиї інтереси воюють і кладуть голови прості російські хлопці! - stanis-sadal.livejournal.com/1131416.html
  12. Указ Президії Верховної Ради РРФСР від 25 січня 1991 р. "Про присвоєння почесного звання" Заслужений артист РРФСР "Садальському С. Ю."
  13. Станіслав Садальський - слухати на радіо онлайн - MOSKVA.FM - www.moskva.fm / artist / станіслав_садальскій

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Куня, Станіслав Юрійович
Маркелов, Станіслав Юрійович
Станіслав
Каня, Станіслав
Микульський, Станіслав
Гроф, Станіслав
Станіслав Щепановський
Улам, Станіслав
Конецпольський, Станіслав
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru