Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Самойлов, Володимир Якович


Фото

План:


Введення

Володимир Якович Самойлов (1924-1999) - радянський і російський актор театру і кіно. Народний артист СРСР ( 1984). Лауреат Державної премії РРФСР імені К. С. Станіславського ( 1972) [1] та двох Державних премій СРСР ( 1976, 1986).


1. Біографія

В. Я. Самойлов народився 15 березня 1924 в Одесі. Закінчив середню школу в 1941, брав участь у Великій Вітчизняній війні. Влітку 1945 вступив до Одеське державне театральне училище. Ще до його закінчення почав грати в театрі.

До 1968 працював у провінції - в Одесі (Одеський театр Радянської Армії; Одеський РДТ імені А. В. Іванова), в Кемерово (Кемеровський ОДТ імені А. В. Луначарського), в Горькому ( Горьковський ОДТ імені М. Горького), а в 1968 був запрошений в Москву, в Московський академічний театр ім.Вл.Маяковського, де працював більшу частину життя. Потім, в 1995 перейшов в МДТ імені М. В. Гоголя.

У 1952 році в Кемерово у В.Я. Самойлова народився син Олександр Самойлов, який згодом став актором, нині - Заслужений артист Росії.

Володимир Якович зіграв у театрі 250 ролей, в кіно - більше 100. Участь Самойлова в таких знаменитих постановках, як "Таланти і шанувальники", "Бесіди з Сократом" не тільки прикрасило репертуар театру, а й дозволило цим виставам увійти в історію російського театру.

В. Я. Самойлов помер 8 вересня 1999. Похований у Москві, на Ваганьковському кладовищі, разом з дружиною, актрисою Надією Самойлової ( 1923 - 1999).


2. Фільмографія

  1. 1959 - Неоплачений борг - Жгутов, голова колгоспу
  2. 1960 - І знову ранок - професор Олексій Михайлович Северцев
  3. 1960 - Хлопці з канонерського - Микола Трохимович, батько Валі
  4. 1960 - Секретар обкому - Денисов, секретар обкому
  5. 1960 - Людина з майбутнім - професор Преображенський
  6. 1961 - Найперші - Борис Михайлович
  7. 1965 - Як вас тепер називати? - Майков, подвійний агент
  8. 1964 - Вірте мені, люди - Анохін Олексій Миколайович, полковник
  9. 1965 - Три пори року - Карелін
  10. 1965 - На завтрашній вулиці - Платонов
  11. 1966 - Дикий мед - Лажечников, полковник
  12. 1966 - Двадцять шість бакинських комісарів - С. Г. Шаумян
  13. 1967 - Весілля в Малинівці - Назар Дума
  14. 1968 - Крах - Б. В. Савінков
  15. 1968 - Нейтральні води - Комбриг
  16. 1968 - Шосте липня - Н. І. Подвойський
  17. 1968 - Звільнення - комдив Громов Володимир Миколайович
  18. 1970 - Кут падіння - Кубанцев
  19. 1971 - Тіні зникають опівдні - Аркадій Арсентійович Кличков, фабрикант і золотопромисловець
  20. 1971 - Зірки не гаснуть - Наріман Наріманов
  21. 1971 - Ціна швидких секунд - Сергій Санін
  22. 1972 - Слідство ведуть знавці.Динозавр - Міхєєв
  23. 1972 - Зимородок - Сергій Іванович, вчитель
  24. 1972 - Мічений атом - Сергій Миколайович Нікітін / Гусейнов / Стальгер, закордонний шпигун
  25. 1973 - Мачуха - Віктор Вікентійович, начальник Павла
  26. 1973 - Призначення - Баскаков
  27. 1974 - Фронт без флангів - Єрмолаєв
  28. 1974 - Любов земна - Анісімов
  29. 1974 - Соколово - Генерал-лейтенант
  30. 1974 - Хліб пахне порохом - Данила Іващенко
  31. 1974 - Премія - Павло Омелянович Батарцев
  32. 1975 - Алмази для Марії - Фома
  33. 1975 - Сибір - Епіфан Криворук
  34. 1976 - Син голови - Яків Русак
  35. 1976 - Доля барабанщика - "Дядя", закордонний шпигун
  36. 1976 - Дні Турбіних - гетьман П. П. Скоропадський
  37. 1977 - Право першого підпису - Овчинников
  38. 1977 - Доля - Анісімов
  39. 1977 - Солдати свободи - генерал-полковник С. С. Бірюзов
  40. 1977 - Запасний аеродром - Іван Капітонович, начальник аеродрому
  41. 1978 - Узбіччя - Волович
  42. 1978 - Любов моя, печаль моя - Лекарь
  43. 1978 - Фронт за лінією фронту - генерал Єрмолаєв
  44. 1978 - Сибіріада - Опанас Устюжанін
  45. 1978 - Капітанська дочка (телеспектакль) - Омелян Пугачов
  46. 1978 - Слід на землі - Зуєв
  47. 1979 - По сліду володаря - коге
  48. 1979 - Особливо важливе завдання - Шадура
  49. 1980 - Постріл у спину - Костянтин Костянтинович Турілін, полковник міліції
  50. 1980 - Білий сніг Росії - Олександр Купрін
  51. 1980 - Дим Вітчизни - Федір Важенін
  52. 1980 - Коней на переправі не міняють - Сергій Сергійович Родіонов, заступник міністра
  53. 1980 - Розслідування - Воробйов, кримінальник
  54. 1981 - Танкодром - Кулешов-старший
  55. 1982 - Пригоди графа Невзорова - Теплов, полковник контррозвідки
  56. 1982 - Нікколо Паганіні - князь Боргезе
  57. 1983 - Тривожний виліт - Флеровский
  58. 1984 - Батьки і діти - Василь Іванвоіч Базаров
  59. 1983 - Така жорстока гра - Сергій Іванович, тренер
  60. 1983 - Розставання - Гуділін
  61. 1983 - Серафим Полубес та інші жителі Землі - Яків
  62. 1984 - Викрадення - Фельдшер
  63. 1985 - Стрибок
  64. 1985 - Велика пригода - Іван Іванович, керівник туристичного гуртка
  65. 1985 - Незручний людина - Бірулін
  66. 1986 - Витівки в старовинному дусі - Кобелєв
  67. 1986 - На порозі життя - Гатілін
  68. 1986 - Чичерін - Ллойд-Джордж
  69. 1986 - Привід - Тишков
  70. 1986 - Право любити - Петро Данилович
  71. 1986 - Заповіт - Угаров
  72. 1987 - Загін - Міністр внутрішніх справ
  73. 1987 - Візит до Мінотавра - Володимир Іванович, прокурор
  74. 1989 - Процес (фільм) - Рунич
  75. 1989 - Шляхетний розбійник Володимир Дубровський - Троєкуров Кирило Петрович
  76. 1990 - Сучі діти - Петро Єгорович, директор театру
  77. 1990 - Світ у іншому вимірі - Віктор Іванович
  78. 1990 - Бля! / "Сеніт зон" - полковник Косолапов
  79. 1991 - На прізвисько "Звір" - авторитет "Кореєць"
  80. 1991 - Клан - Гросс
  81. 1991 - виплодок пекла - Андрій Петрович
  82. 1992 - Слава богу, не в Америці
  83. 1992 - Ціна голови - Комісар Мегре
  84. 1992 - Повітряні пірати - генерал ППО
  85. 1993 - Сірі вовки - генерал Кураєв
  86. 1993 - Душа моя, Марія - Микола Ахремчік
  87. 1993 - Провінційний бенефіс - Мурів
  88. 1994 - Бульварний роман - Колемін
  89. 1999 - Рейнджер з атомної зони
  90. 2000 - Репетило - Олексій Зиков

3. Ролі в театрі

4. Нагороди та премії


Примітки


Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Климов, Володимир Якович
Петрухін, Володимир Якович
Пропп, Володимир Якович
Ворошилов, Володимир Якович
Зазублин, Володимир Якович
Шаїнський, Володимир Якович
Венгеров, Володимир Якович
Мотиль, Володимир Якович
Ходирєв, Володимир Якович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru