Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Симонов, Микола Костянтинович


Фото

План:


Введення

Микола Костянтинович Симонов ( 1901 - 1973) - радянський актор театру і кіно. Народний артист СРСР ( 1950). Герой Соціалістичної Праці ( 1971). Лауреат трьох Сталінських премій ( 1941, 1947, 1950).


1. Біографія

Микола Симонов народився 21 листопада ( 4 грудня) 1901 року в Самарі в сім'ї керівника борошномельної фірми.

Закінчивши шість класів гімназії, Симонов в 1918 вступив на вечірнє відділення Самарської художньо-промислової школи. В 1921 Симонов надходить на факультет живопису петроградської Академії мистецтв (навчався у О. Е. Бразо, А. А. Рилова, К. С. Петрова-Водкіна). Однак, незважаючи на успіхи в академії, Симонов перевагу театру, про який мріяв зі шкільних років.

В 1922 він поступив в Петроградський Інститут сценічних мистецтв (відразу на другий курс Л. С. Вів'єна). Деякий час залишався студентом відразу двох навчальних закладів, але в 1923 був відрахований з академії за власним бажанням.

В 1924 Симонов закінчив Інститут сценічних мистецтв і був запрошений у трупу Александрінського театру. Проте відразу прийти в театр йому не вдалося - його на один рік призвали до Червону армію. Пропрацювавши в театрі сім років, Симонов, вже зіграв кілька провідних ролей.

В 1931 Симонов залишив Ленінград і очолив у Самарі Крайовий драматичний театр. В 1934 Симонов повернувся в Александрінський театр і більше вже не залишав його.

Микола Симонов помер 20 квітня 1973 о другій годині ночі. Поховали Миколу Костянтиновича Симонова на Літераторських мостках Волкова кладовища.


2. Адреси в Петрограді - Ленінграді

  • 6.1921 - 6.1923 року - гуртожиток АХ - 3-я лінія, 2;
  • 1928-1931 - Поварской провулок, 4, кв. 3;
  • 1934 рік - Поварской провулок, 4;
  • 1935 рік - дворовий флігель будинку складу декорацій балетної трупи Дирекції імператорських театрів - вулиця Зодчого Россі, 2, кв. 71;
  • 1936-1941 - вулиця Зодчого Россі, 3, кв. 77;
  • 1946 - 20.4.1973 року - прибутковий будинок - Гагарінська вулиця, 11, кв. 4.

3. Визнання та нагороди


4. Творчість

4.1. Роботи в театрі

4.1.1. Акторські роботи


4.1.2. Постановка спектаклів

4.2. Фільмографія

  1. 1924 - Червоні партизани
  2. 1925 - здувати сурми
  3. 1925 - Дев'яте січня
  4. 1925 - Важкі роки
  5. 1926 - Кар'єра Спірькі Шпандиря
  6. 1926 - Катерина Ізмайлова
  7. 1927 - Кастусь Калиновський - Кастусь Калиновський
  8. 1928 - Капітанська дочка
  9. 1928 - Син рибалки - М. В. Ломоносов
  10. 1928 - Хабу
  11. 1929 - Каїн і Артем - Артем
  12. 1929 - Рідний брат
  13. 1930 - Поворот
  14. 1932 - Хлопець з берегів Міссурі
  15. 1934 - Чудо - Федір
  16. 1934 - Чапаєв - Жихарев
  17. 1935 - Гарячі днинки - Білоконь
  18. 1938 - Петро Перший - Петро I Великий
  19. 1940 - Повернення
  20. 1946 - Острів Безіменний
  21. 1949 - Сталінградська битва - генерал В. І. Чуйков
  22. 1951 - Бєлінський - Поміщик
  23. 1952 - Живий труп
  24. 1954 - Герої Шипки - Отто фон Бісмарк
  25. 1955 - Овід - Монтанеллі
  26. 1956 - Серце б'ється знову - Іван Володимирович Пєсков
  27. 1962 - Десь є син - Харлампій
  28. 1962 - Людина-амфібія - доктор Сальватор
  29. 1963 - Зачарований мандрівник - Іван Север'янович Флягин
  30. 1965 - Робоче селище
  31. 1965 - На одній планеті - полковник Робінс
  32. 1968 - Лицар мрії
  33. 1971 - Остання справа комісара Берлаха - комісаре

Примітки

  1. Театральна енциклопедія. Гол. ред. С. С. Мокульский. Т. 1 - М.: Радянська енциклопедія, А - "Глобус", 1961, 1214 стб. з іл., 12 л. іл. (Стб. 707)

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Микола Костянтинович
Ліко, Микола Костянтинович
Кольцов, Микола Костянтинович
Байбаков, Микола Костянтинович
Кульчицький, Микола Костянтинович
Старшинов, Микола Костянтинович
Черкасов, Микола Костянтинович
Гаврюшин, Микола Костянтинович
Зеров, Микола Костянтинович
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru