Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Скарсгорд, Стеллан


Фото

План:


Введення

Стеллан Юн Скарсгорд ( швед. Stellan John Skarsgrd [Stɛl ː an skɒ ː ʂɡo ː ɖ] ; Рід. 13 червня 1951, Гетеборг, Швеція) - шведський актор театру і кіно.


1. Біографія

Скарсгорд здобув популярність ще в юності, завдяки ролям на національному телебаченні. У період 1972-1988 років грав на сцені Королівського драматичного театру в Стокгольмі. У кіно знімається з 1982 року. За кінороботи 1980-х років був удостоєний призу національної шведської кінопремії і призу " Срібний ведмідь "на Берлінському кінофестивалі. Всього було одинадцять разів номінований на різні кінематографічні нагороди, п'ять з яких отримав. Став відомий в Голлівуді після ролі у фільмі Філа Кауфмана "Нестерпна легкість буття" (1988). Зіграв помітні ролі в трьох фільмах Ларса фон Трієра : "Розсікаючи хвилі", "Танцююча в темряві" і "Догвілль". До теперішнього часу знявся більш ніж у вісімдесяти фільмах.

З 1975 по 2007 був одружений на Травень, від цього шлюбу в нього шість дітей. Четверо його синів стали акторами: старший Олександр Скарсгорд (1976) знявся в серіалах " Справжня кров "і" Покоління вбивць ", Густаф Скарсгорд (1980), Сем Скарсгорд (1982), Білл Скарсгорд (Англ.) рос. (1990); модель Ейя Скарсгорд (1992) і Вальтер Скарсгорд (1995). В даний час одружений на Меган Еверетт, у них два сини Оссиан (2009) і Кольбейн (2012) [1].


2. Фільмографія

Рік Російська назва Оригінальна назва Роль
2013 ф Залізничник The Railway Man Фінлі
2012 ф Месники The Avengers Ерік Селвіг [2] [3]
2011 ф Дівчина з татуюванням дракона The Girl with the Dragon Tattoo Мартін Вангер
2011 ф Меланхолія Melancholia Джек
2011 ф Тор Thor Ерік Селвіг [4]
2010 ф Досить добра людина En ganske snill mann Ульріх
2010 ф Король острова диявола Kongen av Basty директор
2009 ф Ангели і демони (фільм) Angels & Demons шеф швейцарської гвардії Ріхтер
2008 ф Арн: Королівство в кінці шляху Arn - Riket vid vgens slut Біргер кинути
2008 ф Мамма міа! Mamma Mia! Білл
2007 ф Арн: Лицар-тамплієр Arn - Tempelriddaren Біргер Борса
2007 ф Пірати Карибського моря: На краю Світу Pirates of the Caribbean: At World's End Білл Тернер
2007 ф Камера тортур WΔZ детектив Едді Арго
2006 ф Привиди Гойї Goya's Ghosts (Los Fantasmas de Goya) Франсиско Гойя
2006 ф Пірати Карибського моря: Скриня мерця Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest Білл Тернер-старший
2005 ф Беовульф і Грендель Beowulf & Grendel Хротгар
2005 ф Екзорцист: Пріквел Dominion: Prequel to the Exorcist батько Ланкестер Меррін
2004 ф Король Артур King Arthur Кердіка
2004 ф Екзорцист: Початок Exorcist: The Beginning батько Ланкестер Меррін
2003 ф Олена Троянська Helen of Troy Тесей
2003 ф Догвілль Dogville Чак
2002 ф Місто примар City of Ghosts Каспар
2001 ф Думки сторін Taking Sides Вільгельм Фуртвенглер
2001 ф Скляний будинок The Glass House Террі Гласс
2000 ф Танцююча в темряві Dancer in the Dark окуліст
2000 ф Абердін Aberdeen Томас
1999 ф Глибоке синє море Deep Blue Sea Джим Уїтлок
1998 ф Ронін Ronin Грегор, колишній агент КДБ
1998 ф Спаситель Savior Пітер Домінік
1997 ф Безсоння Insomnia Йонас Енгстрем
1997 ф Амістад Amistad аболіціоніст Таппан
1997 ф Розумниця Уілл Хантінг Good Will Hunting професор Джеральд Ламбо
1996 ф Розсікаючи хвилі Breaking the Waves Ян
1995 ф Нуль градусів Кельвіна Kjrlighetens kjtere / Zero Kelvin Рандбек
1993 ф Рогатка The Slingshot Фрітьоф Шутт, продавець тютюну, батько Роланда
1991 ф Бик Oxen Хельге Руус
1990 ф Полювання за "Червоним жовтнем" The Hunt for Red October капітан Віктор Туполєв, "В. К. Коновалов"
1988 ф Нестерпна легкість буття The Unbearable Lightness of Being інженер
1982 ф Нехитре вбивство Den Enfaldige mrdaren Російське ім'я персонажа не вказано

Примітки

  1. Skarsgard welcomes lucky number seven - www.wenn.com/archives/6151. Wenn.com. (Недоступна посилання - історія - web.archive.org / web / * / http://www.wenn.com/archives/6151) (Недоступна посилання)
  2. Stellan Skarsgrd klar fr ny superhjltefilm - www.expressen.se/noje/film/1.2351661/stellan-skarsgard-klar-for-ny-superhjaltefilm. Expressen (3 березня 2011). Читальний - www.webcitation.org/66vi9VXJm з першоджерела 15 квітня 2012.
  3. Стеллан Скарсгорд в "Месниках" - starkindustries.ru/news/2011-03-04-2473
  4. Rappe, Elisabeth. Stellan Skarsgard Joins 'Thor' - www.cinematical.com/2009/10/05/stellan-skarsgard-joins-thor/, Cinematical (5 жовтня 2009).

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Скарсгорд, Олександр
Рійе, Стеллан
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru