Знаймо

Додати знання

приховати рекламу

Цей текст може містити помилки.

Соколова, Любов Сергіївна


Фото

План:


Введення

Любов Сергіївна Соколова ( 31 липня 1921 ( 19210731 ) , Іваново-Вознесенськ - 6 червня 2001, Москва) - радянська і російська актриса. Народна артистка СРСР [1].


1. Біографія

Любов Соколова закінчила ВГИК (майстерня Б. Бібікова і О. Пижової) в 1946.

У 1951-1956 роках - актриса Драматичного театру Групи радянських військ у Німеччині (Потсдам), в 1946-1951 роках і з 1956 року - актриса Театру-студії кіноактора.

У кіно Любов Соколова дебютувала в 1948 році в ролі простої сільської жінки Варвари у фільмі " Повість про справжню людину ". Дебют молодої актриси не пройшов непоміченим. У неї з'являються численні шанувальники, одне за одним пішли нові пропозиції:" Тихий Дон "," Серьожа "," Далеко від Москви "," Злочин і кара "," Я крокую по Москві "," Тридцять три "," Іронія долі ... ".

В 1990 Любов Сергіївна Соколова стала народною артисткою СРСР. Вона нагороджена багатьма медалями, в тому числі "За відвагу" і "За трудову доблесть".

Восени 1994 Любов Соколова і Майя Булгакова потрапили в страшну аварію - машина, на якій їх везли на концерт, врізалася в стовп. Актриси опинилися в реанімації. Любов Сергіївну виписали через кілька тижнів, а Майя Григорівна померла через кілька днів, не приходячи до тями.

Померла 6 червня 2001 від серцевого нападу [2] і похована в Москві на Кунцевському кладовищі.


2. Сім'я

  • Перший чоловік - Георгій Араповскій.
  • Другий чоловік - Георгій Данелія. Спільно вони прожили близько 26 років. Від цього шлюбу в 1959 народився син - Микола Данелія-Соколов, режисер, поет, який помер у 26 років.

3. Вибрана фільмографія

  1. 1948 - Повість про справжню людину - медсестра Варвара
  2. 1950 - Далеко від Москви
  3. 1954 - Командир корабля
  4. 1956 - Це починалося так
  5. 1957 - Коля вдома один
  6. 1957 - Сім'я Ульянових - Аня Ульянова
  7. 1957 - Сестри
  8. 1958 - Якби каміння говорили
  9. 1958 - Нічний гість - Катерина
  10. 1958 - Тихий Дон
  11. 1958 - Тривожна ніч
  12. 1959 - Фома Гордєєв
  13. 1959 - Похмурий ранок - Онися
  14. 1959 - Балада про солдата - жінка на ринку
  15. 1960 - Серьожа - мати Васьки
  16. 1961 - У важку годину - колгоспниця
  17. 1961 - Два життя
  18. 1961 - Академік з Асканії - Наталія Костянтинівна, дружина академіка Іванова
  19. 1962 - Шлях до причалу
  20. 1962 - Вступ - мати Валі і Люсі
  21. 1962 - Здрастуй, Гнате!
  22. 1963 - Живі і мертві - фельдшер
  23. 1963 - Оптимістична трагедія
  24. 1963 - Російський ліс
  25. 1963 - Синя зошит - Надія Ємельянова
  26. 1963 - Я крокую по Москві - мати Колі
  27. 1964 - Валера
  28. 1964 - Мати і мачуха
  29. 1964 - Три сестри
  30. 1965 - Робоче селище
  31. 1965 - Тридцять три - Люба, дружина Травкіна
  32. 1966 - Бережися автомобіля - суддя
  33. 1966 - Маленький утікач - лейтенант міліції
  34. 1966 - Я солдат, мама
  35. 1967 - Тетянин день
  36. 1967 - Чотири сторінки однієї молодого життя
  37. 1967 - Історія Асі Клячин, яка любила, та не вийшла заміж
  38. 1968 - Доживемо до понеділка - Левікова
  39. 1968 - І знову травня
  40. 1968 - Капа
  41. 1969 - Гори, гори, моя звезда - дружина Федора
  42. 1969 - День і все життя
  43. 1969 - Злочин і кара
  44. 1969 - Фатальний постріл
  45. 1969 - Тільки три ночі
  46. 1969 - Дивні люди
  47. 1970 - Щастя Ганни
  48. 1970 - Червоточина
  49. 1970 - Білоруський вокзал - дружина Приходько
  50. 1970 - Дорога на Рюбецаль
  51. 1971 - Телеграма - Аграфена Володимирівна
  52. 1971 - Місяць серпень - Антоніна
  53. 1971 - Джентльмени удачі - завідуюча дитсадком
  54. 1971 - Кінець Любавін
  55. 1972 - Мічений атом - Клавдія Іванівна Шкалікова
  56. 1972 - Печі-лавки - провідниця
  57. 1972 - Пріваловскіе мільйони - Марія Степанівна
  58. 1973 - Двері без замку
  59. 1973 - І на Тихому океані - Парасковія
  60. 1974 - Москва, любов моя
  61. 1974 - Небо зі мною
  62. 1974 - Пам'ятай ім'я своє
  63. 1974 - Сержант міліції
  64. 1974 - Друге дихання - Ольга Володимирівна
  65. 1975 - Алмази для Марії
  66. 1975 - Єдина - Ганна Прокопівна
  67. 1975 - Іронія долі, або З легким паром! - мама Наді
  68. 1975 - Коли настає вересень - вахтер на фабриці
  69. 1975 - Мої дорогі
  70. 1975 - Від зорі до зорі
  71. 1975 - Повість про людське серце
  72. 1975 - Роса
  73. 1976 - Два капітана - тітка Даша
  74. 1976 - Додумався, вітаю! - класна керівниця
  75. 1976 - Нетерпимість
  76. 1976 - Злочин - суддя
  77. 1976 - Пригоди Нукі
  78. 1976 - Тимур і його команда - сусідка
  79. 1976 - Майстер - тітка Дуся
  80. 1977 - А у нас була тиша ...
  81. 1977 - Білий Бім Чорне вухо - стрілочниця
  82. 1977 - Чарівний коло
  83. 1977 - Дівчинка, хочеш зніматися в кіно? - мати Віри, колишня партизанка-санітарка на війні
  84. 1978 - Зникнення - Самаркин, мама Родіона
  85. 1978 - Діти як діти
  86. 1978 - Молода дружина
  87. 1978 - Поки божеволіє мрія - мати
  88. 1978 - Останній шанс
  89. 1978 - Терміновий виклик
  90. 1978 - Йдучи - йди
  91. 1979 - Близька далина - Євдокія Сафронівно, свекруха Анни
  92. 1979 - Моя Анфіса
  93. 1979 - Кілька днів з життя І. І. Обломова
  94. 1979 - Небезпечні друзі
  95. 1979 - Сцени з сімейного життя
  96. 1979 - Циган - Макарьевна
  97. 1980 - Довга дорога в дюнах - Онися
  98. 1980 - Вам і не снилося - листоноша
  99. 1980 - Мелодія на два голоси
  100. 1980 - Не стріляйте в білих лебедів
  101. 1980 - Нічна подія - кухар
  102. 1980 - Політ з космонавтом
  103. 1980 - Остання втеча - Марія Петрівна, дружина Кустова
  104. 1980 - Таємне голосування
  105. 1981 - Сашка
  106. 1981 - Хочу, щоб він прийшов
  107. 1981 - Шофер на один рейс
  108. 1982 - Повернення резидента - Наталія Сергіївна
  109. 1982 - Дитячий світ - Антоніна Василівна
  110. 1982 - Надія і опора
  111. 1982 - Залишити слід
  112. 1982 - Подорож буде приємним
  113. 1983 - Моментальний знімок
  114. 1983 - Вітя Глушаков - друг апачів - тітка в черзі
  115. 1983 - Карантин - тьотя Катя
  116. 1983 - Визнати винним
  117. 1983 - Господиня дитячого будинку
  118. 1983 - Я тебе ніколи не забуду
  119. 1983 - Повернення з орбіти - Софія Петрівна / теща Павла Кузнецова
  120. 1984 - І життя, і сльози, і любов - Поліна
  121. 1984 - Нам не дано вгадати
  122. 1984 - Викрадення
  123. 1984 - Репортаж з лінії вогню
  124. 1984 - Сильна особистість із 2 "А"
  125. 1984 - Тихі води глибокі
  126. 1985 - Увага!Всім постам ... - тьотя Маша, мама Воронова
  127. 1985 - Місто наречених
  128. 1985 - Не ходіть, дівчата, заміж - Парасковія Іллівна
  129. 1985 - Найчарівніша і найпривабливіша - мати Наді
  130. 1985 - Чоловічі тривоги - Марія Федорівна
  131. 1986 - Вірую в любов
  132. 1986 - Говорить Москва
  133. 1986 - Земля мого дитинства
  134. 1986 - Очна ставка
  135. 1986 - Співуча Росія - мати П'ятницького
  136. 1987 - Життя Клима Самгіна
  137. 1987 - Врятуйте наші душі!
  138. 1987 - Позика на шлюб - Степанида
  139. 1988 - Заборонена зона
  140. 1989 - Аварія - дочка мента - вчителька
  141. 1989 - Під бору брусниця - Ксенія, дружина Єгорова
  142. 1990 - Автостоп - медсестра
  143. 1990 - Бабій
  144. 1990 - Місце вбивці вакантне
  145. 1990 - Наутілус
  146. 1991 - Загублений у Сибіру
  147. 1991 - Кров за кров
  148. 1991 - Міф про Леоніда
  149. 1991 - Поки грім не вдарить
  150. 1992 - Ваш вихід, дівчатка
  151. 1992 - Новий Одеон
  152. 1992 - Ризик без контракту
  153. 1992 - Хелп мі
  154. 1993 - Браві хлопці - дружина Грибоєдова
  155. 1993 - Безодня, коло сьомий
  156. 1993 - Заповіт Сталіна
  157. 1993 - Незрівнянна
  158. 1993 - Я сама
  159. 1994 - Бульварний роман
  160. 1994 - Курочка Ряба
  161. 1995 - Маша і звірі
  162. 1997 - На зорі туманної юності
  163. 1998 - Чи не послати нам гінця? - бабка з глушником
  164. 1998 - Стрінгер
  165. 1998 - Твір до Дня перемоги - Ветеран
  166. 2001 - Будиночок вікнами в сад
  167. 2001 - Муки любові
  168. 2001 - Сищик з поганим характером

4. Визнання і нагороди


Примітки

Література

  • Сулькін М. Любов Соколова / / Актори радянського кіно. Вип. 9. / Ред-сост. А. М. Сандлер. М.: Мистецтво, 1973. С.252-267.

Цей текст може містити помилки.

Схожі роботи | скачати

Схожі роботи:
Попова, Любов Сергіївна
Лідія Соколова
Соколова, Наталя
Соколова, Галина Анатоліївна
Це не любов
Любов (ім'я)
Любов
Прекрасна любов
Любов земна
© Усі права захищені
написати до нас
Рейтинг@Mail.ru