Сологуб, Григорій Григорович

Григорій Григорович Сологуб ( 19 липня 1961 - 27 лютого 2009) [1] [2] - російський музикант, молодший брат Віктора Сологуба.


1. Біографія

Народився і виріс в Ленінграді. Страждав вродженим пороком серця.

Музичну кар'єру почав у групі "Техдопомога", будучи студентом ЛЕТІ. У 1982 році увійшов до складу групи " Дивні Ігри ", в якій був співаючим гітаристом, акордеоністом і шоуменом. У 1986 році створив разом зі старшим братом Віктором групу" Ігри ", яка продовжувала традиції попередниці, тільки в стилі пост-панк. Паралельно участі у власних групах грав в " Поп-механіці " Сергія Курьохіна.

З 1992 року грав у групах "Ізраїль" і "Народне ополчення". У цьому ж році разом з братом взяв участь у реанімування "Дивних ігор" до ювілею. Паралельно зі "Дивними іграми" брати Сологуб грали в "дзвінки" і "The Dolphins".

З 1997 року - учасник групи " 2ва літака ". Епізодично грав в групі" Deadушкі "з братом Віктором і колегою по" Дивним іграм " Олексієм Рахів.

Помер пізно ввечері 27 лютого в Маріїнської лікарні в Санкт-Петербурзі від серцевої недостатності внаслідок вродженого ендокардиту у віці 47 років. Похований 4 березня 2009 на Кузьмоловском кладовищі.


2. Дискографія

Дивні ігри
  • Метаморфози (1983)
  • Концерт в Лененерго (1984-85)
  • Дивись в обидва (1986)
Ігри
  • Детермінізм (1989)
  • Крик в житті (1989)
Ізраїль
  • Ізраїль (1992)
Машнінбенд
  • Тихо в лісі (1994)
  • Тверезі злі (1995)
Deadушкі
2ва літака

Примітки